Vychytávky na MD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
615
29.6.11 08:02

Vychytávky na MD

Ahoj,

i když jsem tu už jedno podobné téma našla, ráda bych diskuzi obnovila. Myslím, že je super podělit se o vychytávky, tedy věci, které každý den usnadňují práci maminkám na MD. Ať už se to týká dětí, vaření pro děti, uklízení atd… :lol:

Jsem prvomamča, takže budu ráda, když někdo zkušenější poradí… :-D

Já tedy se zatím nemám moc s čím podělit…ale co jsem se už naučila…dělat mnoho věcí jednou rukou, spínat vlasy do culíku..jinak bych už snad byla plešatá… a super věc jsou takové ty věšáky na prádlo, které se dají zavěsit na topení…nezaberou tolik místa…mám doma dva a suším dennodenně… Jinak se brzy chystám na zavařování příkrmů, takže i rady z této oblasti by byly super.

Mějte se prima a těším se na reakce… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
29.6.11 09:33

Takže vychytávky do domácnosti - mám čtyři děti, tak každý vynález se cení…

Myčka - ta je nepřekonatelná, sušička - nemusí se žehlit, takže bez ní nikdy více, robotický vysavač - uklízí sám, jenom ho zapneš, příkrmy kupuji, protože jsem praxí zjistila, že je tam vše co má mimi mít a chutná mu to, takže nač se s tím kuchtit doma, když můžeme být venku.

Když jsem měla první dítě, taky jsem zavařovala a dcerunka se mi na to vyprdla, takže nikdy více… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.6.11 11:16

Co se týče nakupování oblečení, od cca 1,5 roku běžně v bazarech, aukru, atd. Jsou za hubičku, většinou velmi pěkné a uhlídat caparta, aby se nezamazal a nezničil si kalhoty za dvě stovky a více, je prostě o nervy … když má tepláčky za pár korun (doslova) a prodře si kolena, je skoro ztráta času je opravovat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.6.11 11:21
peggy.sl píše:
příkrmy kupuji, protože jsem praxí zjistila, že je tam vše co má mimi mít a chutná mu to, takže nač se s tím kuchtit doma, když můžeme být venku.Když jsem měla první dítě, taky jsem zavařovala a dcerunka se mi na to vyprdla, takže nikdy více… :mrgreen: :mrgreen:

Pokud to dítě jí, ono opravdu o moc levnější domácí vaření není, a úspora času je to teda neskutečná! Zvláště u více dětí - vař tři čtyři chody ještě pro muže, protože ten taky na „dětské jídlo“ není … „Skleničky“ jsem kupovala cca do roka a kus, prostě dokud kluci nezačali jíst "normální " jídlo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
29.6.11 16:51
Emilie píše:
peggy.sl píše:
příkrmy kupuji, protože jsem praxí zjistila, že je tam vše co má mimi mít a chutná mu to, takže nač se s tím kuchtit doma, když můžeme být venku.Když jsem měla první dítě, taky jsem zavařovala a dcerunka se mi na to vyprdla, takže nikdy více… :mrgreen: :mrgreen:
Pokud to dítě jí, ono opravdu o moc levnější domácí vaření není, a úspora času je to teda neskutečná! Zvláště u více dětí - vař tři čtyři chody ještě pro muže, protože ten taky na „dětské jídlo“ není … „Skleničky“ jsem kupovala cca do roka a kus, prostě dokud kluci nezačali jíst "normální " jídlo …

Díky za tipy… :-D
Já teda zatím to odhodlání mám.. zavařovat příkrmy a přesnídávky…ale třeba taky časem změním názor. :nevim: Určitě to chci aspoň zkusit. Nemáte někdo zkušenost které malé skleničky od přesnídávek se dají posléze zavařit? Dneska jsem studovala v obchodě víčka, ale nějak moudrá jsem z toho nebyla…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
29.6.11 16:58

Ahojky, tak opětovně zavřít a zavařit, aby víčka chytla jsou snad jen ty od přesnídávek hello. Ty ostatní nedrží :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stranskam
30.6.11 09:19

zavařování v myčce nádobí

Já teda taky kupuji hotové skleničky, protože v tom je vše, co mimi potřebuje a je to z kontrolovaných surovin - teda alespoň to výrobci tvrdí, že ovoce či zelenina nejsou nahnilé.
Pokud ale chceš zavařovat, dozvěděla jsem se nedávno dobrý fígl, který jsem sama ještě nezkusila a to zavařování v myčce nádobí. Když to dáš na netu do vyhledávače, určitě o tom najdeš spoustu rad a diskuzí. Co píší, udělají klidně jen pár sklenek, které přidají mezi špinavé nádobí do myčky a normálně nádobí dají umýt. Jestli to funguje, určo je to velká úspora času i peněz. Protože zavářet klasicky po pár skleničkách mi přijde neekonomické a dělat toho víc na jednou náročné na čas, kor když se potřebuješ věnovat prckovi.

• Citovat
  • Upravit
20518
2.7.11 11:02
stranskam píše:
Já teda taky kupuji hotové skleničky, protože v tom je vše, co mimi potřebuje a je to z kontrolovaných surovin - teda alespoň to výrobci tvrdí, že ovoce či zelenina nejsou nahnilé.
Pokud ale chceš zavařovat, dozvěděla jsem se nedávno dobrý fígl, který jsem sama ještě nezkusila a to zavařování v myčce nádobí. Když to dáš na netu do vyhledávače, určitě o tom najdeš spoustu rad a diskuzí. Co píší, udělají klidně jen pár sklenek, které přidají mezi špinavé nádobí do myčky a normálně nádobí dají umýt. Jestli to funguje, určo je to velká úspora času i peněz. Protože zavářet klasicky po pár skleničkách mi přijde neekonomické a dělat toho víc na jednou náročné na čas, kor když se potřebuješ věnovat prckovi.

A zvláště ještě - dovedu si to živě představit, přesně jak píše peggy.sl - když ti dítě ještě udělá bleeeee a je vymalováno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.7.11 11:12

taky zkousim domaci presnidavku…mrnousovi muj pokus strasne chutna :-) delala jsem zatim merunkovo jablecnou. drzi jenom vicka od hello. ale muzes pouzit i sklenicky od jogurtu, tatarky atd. ty drzi vsechny a jsou taky idealni velikosti. ja mam nastesti u nasich nasyslenych sklenicek mraky z myho detstvi.

• Citovat
  • Upravit
361
2.7.11 12:04

Ještě drží skleničky od přesnídávek z konzumu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.7.11 12:21

malé skleničky od tatarky třeba …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
19.10.13 11:14

Vychytávky na zábavu a ulehčení práce

Obnovuji diskusi, protože jste někdo určitě přišel na něco dalšího, jak si udělat den na mateřské hezčí a snazší :)

Já jsem například přišla nedávno na prima věc - hrozně mi chybělo, že s ročním capartem nemám čas na čtení a zároveň mne štvalo to každodenní brouzdání s kočárkem kdy prostě jen vezu kočár a nemůžu dělat nic, jen koukat po okolí. Tak jsem si dala do ipodu audioknihu a kdykoliv vyjedeme pouštím si pár kapitol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
19.10.13 13:34

Já jsem se takhle začala učit španělštinu - tedy CD do ucha :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
19.10.13 21:23

U nás za barákem vídám každý den tak tři ženský, co jdou s kočárkem a mají v ruce knížku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
6.11.13 15:56

Ja mam doma teda aj mycku, ale niekedy treba nieco umyt aj rucne…u mna okrem ineho boduje taka sikovna vecicka: http://www.dish-matic.cz/ len to naplnim jarou a umyvam, potrpim si napekne nechtiky a je to fakt super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný