Výčitky - spaní, hraní, nošení

Silky123
2.1.12 20:20

Výčitky - spaní, hraní, nošení...

Milé holky,

asi si jdu jen pro uklidnění, ale přes to, mám blbý, hnusný pocit a řvala jsem jak želva.

Zítra je Valičce půl roku, během těch šesti měsíců jedu 24/7, manža pořád v práci. Párkrát jsem si u Váji pobrečela, párkrát jsem jí vysvětlila, že už nemůžu a několikrát na ni mluvila přísně…

Víte, jak už jsem tolikrát psala, Vája nespí ve dne (tak 3× 20 minut), musím se jí věnovat doslova z očí do očí nebo si s ní hrát nebo ji nosit, jinak řev, hysterák.

Dnes večer, když jsem opět přezpívala našich asi 7 ukolébavek (zpívám ráda a Vája i ráda poslouchá), pak si je dala brumendem, pak ji hladila, Vája si málem vypíchla oči, jak moc si je mnula, ale jako by v ní něco říkalo, že nesmí spát, odmítá se spánku poddat. Vzdala jsem to - zkusila jsem Eastvellovu metodu. 1. - 4. minuta (tedy přestávky) byly dost drsné, pak ty přestávky byly o něco lepší - třeba si pět minutek povídala, pak vrčela (její nový zlozvyk) a pak třeba minutu plakala, pokaždé jsem jí řekla, že ji miluju, že musí spinkat a že se ráno uvidíme…

Holky, cítím se tak strašně, jako bych ji zradila a odsoudila k tomu, aby v tom svém světě byla sama, protože jí nechci pomáhat, na mou obranu jen říkám, že už bych to asi nedala, já nevím…

Je mi ze sebe hnusně.

A jak to je u vás? :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5394
2.1.12 20:24

Naše Terezka je dráždivé miminko, od narození pekelně řvala, ve dne v noci, nespala, jen sem chodila a chovala…první malé změny přišly po třetím měsíci a ty větší až po pátém…stále je to uječené, nevrlé miminko i hysterické…dělám co můžu, snažím se co nejméně startovat, ale je to těžké.
Mám ještě starší dítko a musím to nějak zkloubit.
Naprosto ti rozumím, ale určitě děláš co můžeš, malá to ví neboj a jsi jenom člověk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.1.12 20:26

NEzvažovala jsi návštěvu psychologa?

Nemyslím to zle, ani to nechci zlehčovat, ale podle tvých četných diskuzí mám dojem, že problém nebude až tak moc v náročném dítěti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.1.12 20:26

Aspoň jsi to udělala podle návodu, i když mě to třeba nesedí, ale pořád lepší než zabouchnout dveře a nechat ji samotnou hodinu řvát. Ale jakmile jsi začla, tak musíš vytrvat a žádné vyjímky, nepochybuj o sobě, děti to vycítí, že o tom nejsi přesvědčená a tím je to pro ně horší, jakmile vycítí zavylé odhodlání, tak jde spousta věcí snadněji a efektivněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
2.1.12 20:27

nebuuuuuuuul :-) vim uze je to nejdriv strasne, ale potrebujete to obe!!- Ty to musis vydrzet ale i ji bude lip- vzdyt to vidis jak je utahana- a o co ji pripravujes?? o to dlouhe narocne usinani?? no jo , ona to za par dni pochopi a uz ji to vadit nebude , ona neplace ze by to bylo tak strasny- jen je to pro ni divna zmena- nic se ji nedeje :-) a Ty to potrebujes o to vic- vsak se ji venujes pres den azaz a nekdy odpocivat musis.

MUSIS to vydrzet kvuli vam obema- vim o cem mluvim, jsem na M sama od narozeni a taky jsem ji nechavala vyrvat- u nas o kus narocnejsi protoze jsme mely jen garsonku takze nebylo kam odejit aby me nevidela..

ma neco na usinani?? nejake svetylko? nebo ji treba pust potichu nejakou klidnou hudbu kdyz ma rada zpev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
2.1.12 20:31
Baba píše:
NEzvažovala jsi návštěvu psychologa?Nemyslím to zle, ani to nechci zlehčovat, ale podle tvých četných diskuzí mám dojem, že problém nebude až tak moc v náročném dítěti :nevim:

Byla jsem a malá náročná je, dle vyjádření neurologa. Jsem kliďas ale cíťa, u každého zabrečení se děsím, že se mi zase dáví (hodně blila až se dusila) a já ji budu muset držet vzhůru nohama…

Ach jo… Díky

• Citovat
  • Upravit
Silky123
2.1.12 20:32
Gladys píše:
Aspoň jsi to udělala podle návodu, i když mě to třeba nesedí, ale pořád lepší než zabouchnout dveře a nechat ji samotnou hodinu řvát. Ale jakmile jsi začla, tak musíš vytrvat a žádné vyjímky, nepochybuj o sobě, děti to vycítí, že o tom nejsi přesvědčená a tím je to pro ně horší, jakmile vycítí zavylé odhodlání, tak jde spousta věcí snadněji a efektivněji.

Gladys, já to přímo nenávidím, ale už nevím, co bych měla udělat, Vája má momentálně 9,13 kg a já už ji moc nezvládám nosit, a to si musím dávat pozor na to blindění. Necítím už zase krk a záda, ale už nevím, co bych měla dělat. Je mi jí tak líto, že jsem tak hnusná…

• Citovat
  • Upravit
5394
2.1.12 20:33

My taky chodíme k neurologovi a prý je naše dítě takový „tyran“. Věř, že vím o čem mluvíš, i já přemýšlela o odborné pomoci. Ono, kdo nezažije takové dítko, opravdu nepochopí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
2.1.12 20:34
gabinka píše:
nebuuuuuuuul :-) vim uze je to nejdriv strasne, ale potrebujete to obe!!- Ty to musis vydrzet ale i ji bude lip- vzdyt to vidis jak je utahana- a o co ji pripravujes?? o to dlouhe narocne usinani?? no jo , ona to za par dni pochopi a uz ji to vadit nebude , ona neplace ze by to bylo tak strasny- jen je to pro ni divna zmena- nic se ji nedeje :-) a Ty to potrebujes o to vic- vsak se ji venujes pres den azaz a nekdy odpocivat musis.

MUSIS to vydrzet kvuli vam obema- vim o cem mluvim, jsem na M sama od narozeni a taky jsem ji nechavala vyrvat- u nas o kus narocnejsi protoze jsme mely jen garsonku takze nebylo kam odejit aby me nevidela..

ma neco na usinani?? nejake svetylko? nebo ji treba pust potichu nejakou klidnou hudbu kdyz ma rada zpev.

Světýlko má pod postýlkou, takže ji to neruší, je hodně dráždivá, hudbu jsme zkoušeli, ale neusnula. Když ji zpívám, tak ji ještě hladím po bříšku, je to takový náš rituál.

• Citovat
  • Upravit
10813
2.1.12 20:36

kurnik nebul zenska :-) muze bejt porad jeste hur- cetla jsem Tve prispevky jinde a mam trochu pocit ze si dost starosti pridelavas sama- tedy ted uz je asi pozde to malinkou vsechno odnaucovat… noseni, chovani, uspavani, 100% ni pozornost- to proste ty deti nepotrebuji… ne porad…jasne kdyby to byla Tvoje volba a nevadilo Ti to tak kazdeho vec- ale tohle si myslim ze je na TEBE prilis-no ale tak zkus poresit tu noc a pres den to proste myslim prejde vekem- ona zjisti ze ma i jinou zabavu nez maminku :-) a hlavne Ty budes konecne trochu vyspana.
Ad blinkani- zkouseli jste jine mliko? nebo kojis? resila jsi to asi na tom gastru ze??…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
2.1.12 20:37
Misula.vdf píše:
My taky chodíme k neurologovi a prý je naše dítě takový „tyran“. Věř, že vím o čem mluvíš, i já přemýšlela o odborné pomoci. Ono, kdo nezažije takové dítko, opravdu nepochopí

Dal nám prášky na spaní, nedala jsem je, tatínek je parkinsonik a brácha je diabetik s pumpou, obě onemocnění jsou v kontraindikaci, nevím, co si Valička v sobě geneticky nese.

Jeho - ono se to za měsíc zlepší, nebojte… Nevím, proč tam vůbec chodíme, nic pro nás kromě toho medikamentu neudělal…

• Citovat
  • Upravit
10813
2.1.12 20:38
Silky123 píše:
Světýlko má pod postýlkou, takže ji to neruší, je hodně dráždivá, hudbu jsme zkoušeli, ale neusnula. Když ji zpívám, tak ji ještě hladím po bříšku, je to takový náš rituál.

jasen svetylko si myslim ze je ok ze kdyz tam nebudes tak nebude mit tmu- aby to nebylo moc zmen najednou- pohlad pomuchlej ale pak bych asi trvala na estvilovi… nebo jak se to kurnik pise- ja jsem byla taaak spokojena po par dnech- ale byl to masakr to vydrzet to uznavam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
2.1.12 20:39
gabinka píše:
kurnik nebul zenska :-) muze bejt porad jeste hur- cetla jsem Tve prispevky jinde a mam trochu pocit ze si dost starosti pridelavas sama- tedy ted uz je asi pozde to malinkou vsechno odnaucovat… noseni, chovani, uspavani, 100% ni pozornost- to proste ty deti nepotrebuji… ne porad…jasne kdyby to byla Tvoje volba a nevadilo Ti to tak kazdeho vec- ale tohle si myslim ze je na TEBE prilis-no ale tak zkus poresit tu noc a pres den to proste myslim prejde vekem- ona zjisti ze ma i jinou zabavu nez maminku :-) a hlavne Ty budes konecne trochu vyspana.
Ad blinkani- zkouseli jste jine mliko? nebo kojis? resila jsi to asi na tom gastru ze??…

Jojo, jsme na Neocate mlíku, furt blindíme, musely jsme přestat s příkrmy, mrkev mi taky blindila. Teď máme začít s jablíčkem, má víc enzymů a žaludek to prý lépe tráví…

• Citovat
  • Upravit
3513
2.1.12 20:42
Silky123 píše:
Gladys píše:
Gladys, já to přímo nenávidím, ale už nevím, co bych měla udělat, Vája má momentálně 9,13 kg a já už ji moc nezvládám nosit, a to si musím dávat pozor na to blindění. Necítím už zase krk a záda, ale už nevím, co bych měla dělat. Je mi jí tak líto, že jsem tak hnusná…

nejsi hnusná, proč by si byla. My jsme tohle absolvovali někdy kolem 8. měsíce, když už to vrcholilo a musela jsem k Honzovi vstávat v noci co 1,5 hodiny. Byla jsem totálně KO. Vybrečení pomohlo, ale fakt nesmíš teď už povolit. Buď důsledná. Jinak Honza taky když se hodně rozeřval, tak se :poblion: , tím se to komplikovalo, ale zvládli jsme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
2.1.12 20:47
MMartina1 píše:
Silky123 píše:
Gladys píše:
nejsi hnusná, proč by si byla. My jsme tohle absolvovali někdy kolem 8. měsíce, když už to vrcholilo a musela jsem k Honzovi vstávat v noci co 1,5 hodiny. Byla jsem totálně KO. Vybrečení pomohlo, ale fakt nesmíš teď už povolit. Buď důsledná. Jinak Honza taky když se hodně rozeřval, tak se :poblion: , tím se to komplikovalo, ale zvládli jsme to.

Musela už jsem teď, protože jsem za noc k Váje vstávala třeba 12× a ráno už jsem nevěděla, jestli jsem spala nebo ne, tak jsem ji přestěhovala k nám do postele, ikdyž tam nejdřív nechtěla být, má ráda svůj prostor, ale pro mě bylo lehčí, když má takové noci, prostě ji hladit, dávat dudyna a tak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure