Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky jak uz jsem psala nedavno budu porizovat zlateho retrivra a moje otazka na vas zni je mozne zlateho retrivra vycvicit doma? Koukam se po cvičáku tak nevim zda to cenu ma nebo ne? Jake mate zkusenosti vy se zlatakem povahově a v poslušnosti? Dekuji vam a preji vam krasny den
Zlatý retrívr je dobře cvičitelní. Nicméně cvičákem nic nezkazíte. Už kvůli socializaci. ![]()
Keď sa potrebuješ takto pýtať, tak na ten cvičák choď. Vycvičiť „doma“ bez cvičáku ide samozrejme každý pes, ale jednak musíš vedieť čo a prečo robíš a dvak musíš niekde kontrolovane stretávať iné psy.
@Annulinekk Cvičák je dobrý i kvůli socializaci psa, takže to určitě cenu má ![]()
@Annulinekk píše:
Ahoj maminky jak uz jsem psala nedavno budu porizovat zlateho retrivra a moje otazka na vas zni je mozne zlateho retrivra vycvicit doma? Koukam se po cvičáku tak nevim zda to cenu ma nebo ne? Jake mate zkusenosti vy se zlatakem povahově a v poslušnosti? Dekuji vam a preji vam krasny den
Pokud nemáš zkušenost, tak na ten cvičák běž.
Pokud mas prvniho psa, tak urcite cvicak, ale - DOBRY cvicak!
My máme prvního velkého psa. Teď má 9 týdnů. Na cvičák budeme chodit. Od září bych to viděla občas na nějakou tu psí školku a tam mají i cvičák. Dosud jsme měli jen malé pudlíky nebo jorkšírky. Tam nebyl problém a potřeba. Nám jde hlavně o socilizaci velkého plemene. Aby se naučil fungovat v kolektivu jiných psů a zvířat. Ne jen těch v rodině nebo u známých.
Včera nám tady jeden náš pracovník povídal, že švagr si pořídil psa. Měli 20 malých kuřat (líheň vlastní) a postupně to začlo mizet. Pes je mordoval a postupně jedl. Jen krvavé fleky zůstaly.
Za mě je velice důležité chodit s jakýmkoli psem na cvičák! Aby proběhla dobrá socializace.
Pak to nemá dopadat tak, že ty malý „gaučový“ plemena jsou agresivní na cokoli, co je o trochu větší než oni. Takže vlastně úplně na všechno. Tomu by se dalo tak jednoduše předcházet, kdyby s nimi majitelé pracovali.