Čím krmit 14 denní kotě?

27709
19.7.22 21:26

kotě - rychlá rada

Potřebuji rychlou radu, kočka přinesla cca 14 denní kotě a opustila ho a potřebuji rychlou radu čím ho krmit ted večer mám doma jen kondenzované mléko a sladké a ještě dotaz jak se kotěti masíruje bříško?? Nějaké rady??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116305
19.7.22 21:30

Kondenzovane sladké mlíko rozhodně ne, to by ho mohlo i zabít. Speciální umělý mlíko pro kočky. Prostě ho někam dojet koupit, zavolat někam ba vet pohovost, tam by měli mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
19.7.22 21:30

Kravské mléko může kotě zabít. Určitě existuje veterinární pohotovost, pokud to s kotětem myslíte vážně, vemte ho tam. Je potřeba koupit speciální mlíčko pro kočky.
Masáž bych zkusila najít na googlu i s videem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116305
19.7.22 21:33

@ka2ka ta masáž, jukni na youtube

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6041
19.7.22 21:35

Speciálním mlékem - koupit v lékárně, ve zverimexu či u veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
19.7.22 21:37
@aiwwa píše:
Kondenzovane sladké mlíko rozhodně ne, to by ho mohlo i zabít. Speciální umělý mlíko pro kočky. Prostě ho někam dojet koupit, zavolat někam ba vet pohovost, tam by měli mít.

my tu pohotovost nemáme máme jí 45km a tam mlíko nemají je to pohotovost spíš pro krávy :think: místní veterinár je na baterky potřebuju přežit noc než se dostanu ráno do krámu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
19.7.22 21:37
@Suelinda píše:
Kravské mléko může kotě zabít. Určitě existuje veterinární pohotovost, pokud to s kotětem myslíte vážně, vemte ho tam. Je potřeba koupit speciální mlíčko pro kočky.
Masáž bych zkusila najít na googlu i s videem.

o kravském nepíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
19.7.22 21:38
@Markéta188 píše:
Speciálním mlékem - koupit v lékárně, ve zverimexu či u veterináře.

to seženu ráno ale potřebuju něco na ted a na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
19.7.22 21:38
@aiwwa píše:
@ka2ka ta masáž, jukni na youtube

no vidíš to mě netrklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6041
19.7.22 21:40
@ka2ka píše:

To leda opravdu zajet na veterinu, která je v tuto dobu v provozu. Vše ostatní mu může ublížit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
19.7.22 21:42
@ka2ka píše:

jen googlím…
V případě, že bylo kotě nalezeno v době, kdy se již nedá sehnat „kotěcí sunar“ (pozdě večer, o víkendu), dá se 24 hodin přečkat s náhražkou masového vývaru nebo šťávy z kočičí konzervy, případně Tatrou (pouze u koťat starších 17 dnů). U koťat do 17 dnů je lépe použít teplou vodu s glukopurem. Je zapotřebí však sehnat umělé mléko pro koťata co nejrychleji (u veterináře, v chovatelských potřebách).

A ráno bych na fb hledala kojícíkočku v okolí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
19.7.22 21:44
@axlpol píše:
jen googlím…
V případě, že bylo kotě nalezeno v době, kdy se již nedá sehnat „kotěcí sunar“ (pozdě večer, o víkendu), dá se 24 hodin přečkat s náhražkou masového vývaru nebo šťávy z kočičí konzervy, případně Tatrou (pouze u koťat starších 17 dnů). U koťat do 17 dnů je lépe použít teplou vodu s glukopurem. Je zapotřebí však sehnat umělé mléko pro koťata co nejrychleji (u veterináře, v chovatelských potřebách).A ráno bych na fb hledala kojícíkočku v okolí :kytka:

ty jo geniální ještě mi řekněte co je glukopůr jdu googlit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
19.7.22 21:47

@axlpol a už to mám hroznový cukr tak jdu hledat myslím že tu někde je díky to jsem vůbec nenašla, děti mi tu brečí že se bojí o kotě :zed: jestli přežije do rána mastíme pro mlíko a já si hodím mateřskou s kotětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
19.7.22 21:49
@ka2ka píše:
ty jo geniální ještě mi řekněte co je glukopůr jdu googlit
:D
Držím palce…

My máme ve městě i okolí „kočičí školku“ jsou na fb, takže dohledatelní, poradí, popřípadě vědí kde sehnat kojící kočku,… tak třeba i zkusit „sílu fb“ jestli nemáte něco v okolí, takových skupinek je spousta po celé ČR, dobrovolně takhle pomáhají kočkám, spolupracují s útulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.7.22 21:51

Co zkusit napsat do fb skupiny vasi obce nebo primo do nejake kocici fb skupiny s uvedenim vasi lokace? Snad se najde v okoli nekdo, kdo ma doma take kotatko a bude mit mlicko navic. Pripadne i sem uvest lokaci by bylo fajn, treba by se nekdo z okoli nasel i tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný