Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
přijdou vám boty u Bati kvalitnější než u Deichmana? U Deichmana mi přijde, že vydrží vždy tak sezónu, ale zase tak za poloviční cenu. Vydrží vám od Bati více?
No ze zkušenosti z okolí vím, že Baťa už taky není, co bejvalo..a dost lidí tam má problém s reklamací ![]()
@Osmanka
Záleží na materiálu, typu boty a jak často a jak moc chodíš pěšky. Kvalita je ale za mě velmi podobná a investice za to dle mého názoru nestojí.
Mě to přijde stejný. Zimní mám dýl teď už třetí sezónu ale letní vždy jen na rok. Ať tenisky nebo sandály
Takže- minulé jaro si muž koupil sandaly u deichmana- po týdnu letely…chodit se v tom nedalo, nohy se mu potily…osmudlany, blbě udržovatelny…na to konto sme vyrazili k batovi, boty super, nosil je celý léto a i letos jsou jak nové..toť moje zkušenost.
Příspěvek upraven 26.06.14 v 09:45
Přijde mi to stejný..a deichmannu aspoň nedělají problémy s reklamací.
Já teda měla z botama od Bati vždy dobré zkušenosti, ale ono je to asi výrobek od výrobku kus od kusu. Dokobnce vydřží vic než od Humanicu.
Ale všeobecně me přijdou u Deichmana šunty, asi né všechny, ale já tam boty nenakupuju nelíbí se mi ani.
Ale ono ted v obchodech stejně mají různé značky bot i když je to Bata.
Já mám s Baťou otřesné zkušenosti, co se týče reklamace. Boty za 2500 vydržely tři měsíce a reklamaci neuznali, dokonce ji měli vyřízenou za tři hodiny od podání (přišla mi smska o vyřízení), takže já si kupuji buď boty levnější a u nich počítám s tím, že vydrží max sezonu, nebo v úplně jiných obchodech, ideálně v nějakých malých prodejnách (ale moc jich už bohužel není).
Daichman je kvalita neco jako vietnamci
Bata se mi zda lepsi a rozhodne kvalitnejsi
S reklamací jsme neměli problémy ani u jednoho, u Deichmanna ty levné křusky vydrží sezózu, Baťa tak měsíc. Dražší boty kupované v Baťovi vydržely podstatně dýl, ale zase šlo o trekingovou obuv a já jí nosila jako obyč vycházkovou. Obecně ale dražší dospělácké boty kupujem jinde.
Kupuju jak u Bati, tak u Deichmanna. Tak nějak doufám, že u Bati si platím kvalitu. Ještě nikdy jsem tam boty nereklamovala - třeba zimní mi vydržely 3 roky a to chodím opravdu hodně pěšky.
U Deichmana při těch cenách, mě nemrzí je mít na jednu sezonu, zas můžu boty častěji obměňovat.
U Bati jsem po dvou problémech při reklamaci ne uplně levných bot přestala nakupovat
Já už jsem u daichmana dlouho nic nekupovala, teda nedávno, ale to ještě není ochozený. Ale dřív mi ty boty vydržely docela dlouho. Rozhodně srovnatelně s jinýma lepšíma značkama. žijeme v zahraničí, tak u Baťi už nenakupuju, ale co si pamatuju z čr, tak to taky žádná sláva nebyla
Záleží na váze dotyčného a četnosti používání. Chlap ať si koupil, kde koupil, boty se na něm rozpadali během pár měsíců. Taky měl 120kg a nosil je nepřetržitě.
Nakonec z toho trochu lépe vyšel Deichmann, ale muselo se tam jít fakt pro koženou botu.
Ta já jsem dřív kupovala jedině u Bati. A musím říct, že jsem byla hodně spokojená. Jedny zimní boty jsem nosila snad 4 sezóny. Ale teď už jsem od nich boty dlouho neměla, tak nevím.