Vyhřezlá ploténka - příznaky

Anonymní
17.5.22 16:56

Vyhřézlá ploténka - příznaky

Dobrý den,
Prosím už nějakou dobu mě bolí záda. Před pár lety jsem hodně trpěla na krční páteř, které díky rehabkam přešly… Nyní mě bolívá v dolní části zad. Bolest mi střílí do boku a podbříšká, občas cítím i bodavou bolest v noze.. Mohla by to být vyhřezlá ploténka? Je mi 18, studují takže vůbec nevím z čeho to může být a jaké bývají příznaky :nevim: na internetu je všechno možné a moc tomu nevěřím :lol:
Předem všem děkuji :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15
17.5.22 18:28

Já mám vyhřezlou plotýnku. Už asi 5 let. Je to dokonce života. To už Vás nepřejde… Ale nevystreluji mi bolesti do podbřišku jak zde uvádíte. Ale každý to má asi jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
17.5.22 18:37

Tohle má každý trochu jinak, záleží na velikosti výhřezu, kam směřuje, jak moc utlačuje. Určitě doporučuju přes praktika zažádat o vyšetření na neurologii. Já jí mám x let, primárně o ní vím jen ve 2 případech- 1. když se dlouho v předklonu hrabu v zahradě/luxuju/vytírám a 2. v těhotenství a tam je to kur*** bolest, kdy mě to střílí do nohy, kterou přestávám cítit, v noci se nemůžu přetočit díky bolesti z boku na bok, ohnutí pro mě představuje půl hodiny pláče. Po porodu, jak když není.
Prvotně by to ale měl diagnostikovat doktor, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.22 18:44

@Scara nyní sem na praxi v laborce, kde třeba dvě hodiny sedím zhrbena, a to je nejhorší. Vždy odpoledne chvíli cvičím a protáhnu a ta úleva je naprosto úžasná, v noci také v pohodě a ráno opět na novo. Já už fakt nevím co by to mohlo být :nevim: všichni říkají že sem mladá a je to nesmysl, aby to bylo od zad :nevim: ale se zády sem měla problém jak sem psala (krční páteří, lopatky atd.)

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
17.5.22 18:44

Určitě je potřeba vyšetření neurologem, žádanku by kdyžtak vystavil praktický lékař, tak požádej :kytka: Případně by se objednala magnetická rezonance, mohou pomoct rehabilitace, ale záleží na více faktorech. Mi třebas fyzio dočasně ulevují, ale podle pana Dr. se té operaci stejně nevyhnu 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
17.5.22 18:47
@Anonymní píše:
@Scara nyní sem na praxi v laborce, kde třeba dvě hodiny sedím zhrbena, a to je nejhorší. Vždy odpoledne chvíli cvičím a protáhnu a ta úleva je naprosto úžasná, v noci také v pohodě a ráno opět na novo. Já už fakt nevím co by to mohlo být :nevim: všichni říkají že sem mladá a je to nesmysl, aby to bylo od zad :nevim: ale se zády sem měla problém jak sem psala (krční páteří, lopatky atd.)

Věk s tím nemá nic společnýho, hele mi říkala internistka před xx lety, že mám cca v 25ti letech problémy babiček a dědečků. Teďka sem po operaci karpálu, druhá ruka půjde taky atd… v červnu mi bude 36 let. Taky každej kroutí hlavou, nenaděláš nic holka, genetika je taky někdy svi. ně a když je „dobrá“ kombinace ještě se zaměstnáním.

• Citovat
  • Upravit
874
17.5.22 18:56
@Anonymní píše:
@Scara nyní sem na praxi v laborce, kde třeba dvě hodiny sedím zhrbena, a to je nejhorší. Vždy odpoledne chvíli cvičím a protáhnu a ta úleva je naprosto úžasná, v noci také v pohodě a ráno opět na novo. Já už fakt nevím co by to mohlo být :nevim: všichni říkají že sem mladá a je to nesmysl, aby to bylo od zad :nevim: ale se zády sem měla problém jak sem psala (krční páteří, lopatky atd.)

Věk s tím fakt nema co dělat. Jedne kamarádce to operovali v 25, protože to měla fakt divoký, druha bez operace odrodila do 30 dvě děti, skončila napůl chromá, operovat ji nechtějí a bojuje cvičením aby zase byla nějak funkční. :nevim: mě ji našli v 27.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.22 19:11

Děkuji moc všem..
Moc nadšená teda nejsem…
Na můj věk Mám toho už opravdu hodně, opakované záněty šlach na levé ruce, několik operaci kolen, problém s kotníkem po zlomenině, občas bolesti krční páteře a teď tohle :( :?
Pokusím se co nejdřív zajít na neurologii, teď bývám často v nemocnici na praxi tak se zajdu poptat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex