Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já mám vyhřezlou plotýnku. Už asi 5 let. Je to dokonce života. To už Vás nepřejde… Ale nevystreluji mi bolesti do podbřišku jak zde uvádíte. Ale každý to má asi jiné.
Tohle má každý trochu jinak, záleží na velikosti výhřezu, kam směřuje, jak moc utlačuje. Určitě doporučuju přes praktika zažádat o vyšetření na neurologii. Já jí mám x let, primárně o ní vím jen ve 2 případech- 1. když se dlouho v předklonu hrabu v zahradě/luxuju/vytírám a 2. v těhotenství a tam je to kur*** bolest, kdy mě to střílí do nohy, kterou přestávám cítit, v noci se nemůžu přetočit díky bolesti z boku na bok, ohnutí pro mě představuje půl hodiny pláče. Po porodu, jak když není.
Prvotně by to ale měl diagnostikovat doktor, no.
@Scara nyní sem na praxi v laborce, kde třeba dvě hodiny sedím zhrbena, a to je nejhorší. Vždy odpoledne chvíli cvičím a protáhnu a ta úleva je naprosto úžasná, v noci také v pohodě a ráno opět na novo. Já už fakt nevím co by to mohlo být
všichni říkají že sem mladá a je to nesmysl, aby to bylo od zad
ale se zády sem měla problém jak sem psala (krční páteří, lopatky atd.)
Určitě je potřeba vyšetření neurologem, žádanku by kdyžtak vystavil praktický lékař, tak požádej
Případně by se objednala magnetická rezonance, mohou pomoct rehabilitace, ale záleží na více faktorech. Mi třebas fyzio dočasně ulevují, ale podle pana Dr. se té operaci stejně nevyhnu 🤷🏻♀️
@Anonymní píše:
@Scara nyní sem na praxi v laborce, kde třeba dvě hodiny sedím zhrbena, a to je nejhorší. Vždy odpoledne chvíli cvičím a protáhnu a ta úleva je naprosto úžasná, v noci také v pohodě a ráno opět na novo. Já už fakt nevím co by to mohlo býtvšichni říkají že sem mladá a je to nesmysl, aby to bylo od zad
Věk s tím nemá nic společnýho, hele mi říkala internistka před xx lety, že mám cca v 25ti letech problémy babiček a dědečků. Teďka sem po operaci karpálu, druhá ruka půjde taky atd… v červnu mi bude 36 let. Taky každej kroutí hlavou, nenaděláš nic holka, genetika je taky někdy svi. ně a když je „dobrá“ kombinace ještě se zaměstnáním.
@Anonymní píše:
@Scara nyní sem na praxi v laborce, kde třeba dvě hodiny sedím zhrbena, a to je nejhorší. Vždy odpoledne chvíli cvičím a protáhnu a ta úleva je naprosto úžasná, v noci také v pohodě a ráno opět na novo. Já už fakt nevím co by to mohlo býtvšichni říkají že sem mladá a je to nesmysl, aby to bylo od zad
Věk s tím fakt nema co dělat. Jedne kamarádce to operovali v 25, protože to měla fakt divoký, druha bez operace odrodila do 30 dvě děti, skončila napůl chromá, operovat ji nechtějí a bojuje cvičením aby zase byla nějak funkční.
mě ji našli v 27.
Děkuji moc všem..
Moc nadšená teda nejsem…
Na můj věk Mám toho už opravdu hodně, opakované záněty šlach na levé ruce, několik operaci kolen, problém s kotníkem po zlomenině, občas bolesti krční páteře a teď tohle
![]()
Pokusím se co nejdřív zajít na neurologii, teď bývám často v nemocnici na praxi tak se zajdu poptat.
Dobrý den,
na internetu je všechno možné a moc tomu nevěřím 

Prosím už nějakou dobu mě bolí záda. Před pár lety jsem hodně trpěla na krční páteř, které díky rehabkam přešly… Nyní mě bolívá v dolní části zad. Bolest mi střílí do boku a podbříšká, občas cítím i bodavou bolest v noze.. Mohla by to být vyhřezlá ploténka? Je mi 18, studují takže vůbec nevím z čeho to může být a jaké bývají příznaky
Předem všem děkuji