Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den.Asi to sem nepatří, ale zkusím. Manželka leži týden v nemocnici s vyhrezlou ploténkou a nic moc se neděje. Mimo dopování praškama. Chtějí ji dát Na Ldn..Kam a jak ji můžu prevézt, co dělat v takové situaci, na co máme nárok? Jak by jste prosím postupovaly.Jsem z toho zdrcený
doma tři malé děti a nemocnice téměř neschopná…díky za jakékoliv info
@Johny520 píše: Více
A co jako cekas? Kouzelnou hulku?
Klid, analgetika, po odezneni akutnich potizi fyzioterapie.
Nektere veci neurychlis. Tak si ji vem domu, analgetika muze brat i tam.
Jak píše baba, prášky na bolest a potom rehabilitace. V akutní fázi se s tím nikdy nic nedělá. Já mám výhřez 13 mm a byla jsem doma jen s léky. Výhřez ploténky je běh na dlouhou trať, většinou to trvalo několik měsíců než jsem se dala dohromady.
Mám výhřez 10mm. V akutní fázi potřebuješ jen klid, léky a pak rehabilitace. Nikdo neumí čarovat. Holt se o ty tři děti budeš muset pár měsíců postarat.
@Johny520 To je mi lito, manzelka se vubec nemuze pohybovat? Kolik je detem? Narok asi max na OCR (placenych 9 dni)
.
Taky jsem letos skoncila s vyhrezem v oblasti krcni patere na urgentu, ale po koktejlu do kapacky jsem odesla po svych - v limci. Ztratila jsem zcela cit v jedne ruce a bolestivost bez silnych analgetik byla skoro nesnesitelna. Nejakutnejsi faze (kdy me muz odvezl do nemocnice, protoze jsem se nedokazala zvednout z postele) tak 10 dni. Pak jsem to zacala zvladat bez leku. Hybnost a citlivost ruky se vracela dalsich cca 6 tydnu. A pred odvozem do nemocnice cca 3 tydny uz jsem mela trable. Takze fakt na dlouho.
Ale jak pisou holky, nic jineho nez klid a analgetika ted nepomuze. V nekterych konkretnich pripadech se asi muze trochu pomoci (ale nejsem lekar, nicmene jako moznost v nejhorsim mi predestirali nejaky specialni injekce do mista vyhrezu, k cemuz ale nedoslo), ale predpokladam, ze manzelka byla na MR a maji presny obraz toho, co se v miste vyhrezu deje. Ted budu zacinat rehabilitaci, drive jsem nedostala termin. Pohyblivost uz mam normalni, ale MR ukazala velke degenerativni zmeny na pateri. Tak to chteji zkusit trochu srovnat.
P. S. A taky mame tri deti, muz to dal, a to byl po urazu, sotva zacal chodit a ja odpadla.
@Taya Koukla jsem do zpravy a taky jsem mela 13 mm, ani jsem si to nepamatovala.
@Janli píše: Více
Ty mm až takový význam nemají. Záleží jak má člověk široký páteřní kanál, kterým směrem se plotna vyklenuje…
Bohužel…
Bude pár měsíců trvat, než se dá do kupy.
Vem si manželku domů, ať se cítí lépe.