Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo, stalo, zatlačila jsem to zpět sama, nedovedu si představit ho někam vézt v tom stavu. Pak už se to nikdy neopakovalo. Ale tedy s tím záchodem nevím, já zas všude slyšela, ze pozice na nočníku je vhodnější.
A jak často chodí na stolici? Pokud už by se to dále neopakovalo, zbytečně bych se s tím nestresoval. Určitě je klíčové pravidelné vyprazdňování. Jestli by však docházelo k výhřezům konečníku opakovaně, bylo by nutné další došetření příčin(y), tedy vyšetření hormonů štítné žlázy, chirurgické vyšetření (preferenčně dětským chirurgem), stanovení koncentrace chloridových aniontů v potu…
Dobrý den, dneska se synovi 3r na nočníku podařilo vytlačit si ven i kus konce tlustého střeva. Se synem jsme jeli na pohotovost, kde mu ho jednoduše zatlačili zpátky. Nikdy jsem o tom neslyšela a kdybych to u syna na vlastní oči neviděla, nevěřím, že je to možné. Dokor nám řekl, že se žádné léky nedávají, pouze nám řekl ať vyhodíme nočník, protože na záchodě bude sedět v lepší poloze a máme dávat pozor, aby nejedl něco co by způsobilo zácpu. Každopádně já mám strach, aby se to neopakovalo a tak by mě zajímalo, jestli má někdo podobnou zkušenost, případně jak problém řešil a jestli se to opakovalo ????