Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@circus píše:
@cilly A jakou máš pojistku? Pojištění domácnosti? To by mě zajímalo, taky bych si radši zřídila… mě teď okradli v práci a i když mám pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou zaměstnavateli tak nic nedostanu
Mám pojištění domácnosti. Vztahuje se to i na vykradení bytu. Měla jsem obavy, že budou dělat štráchy s vyplacením, ale bylo to bez problémů.
@cilly Tak super, to mám taky… sice u Directu a za chvilku mi vyprší, ale aspoň mě to donutí zařídit novou pojistku u nové pojišťovny. Díky ![]()
Zaleži kolik taky platiš za to pojištění, moc krát za život tě taky nevykradou, navíc kdyby ti ukradli hotovost to ti asi nevyplatí ne? A tu tv, nebo notebook bych si za ty uložene peníze za chvíli koupil
No my pro jistotu investovali do pořádných dveří. Ale do podnájmu je to jasný, taky bych neinvestovala. ale když si vzpomenu na ten náš, t ak fakt nevím, co by tam stálo za peníze ![]()
@Bohemund píše:
Zaleži kolik taky platiš za to pojištění, moc krát za život tě taky nevykradou, navíc kdyby ti ukradli hotovost to ti asi nevyplatí ne? A tu tv, nebo notebook bych si za ty uložene peníze za chvíli koupil
Já měla v bytě i hotovost (druhý den nám měli dojít řemeslníci, jinak hotovost doma nemáme) a započetli i tu, takže vrátí i peníze. Nám se ta pojistka docela vyplatila, v bytě jsme bydleli asi rok, všechno bylo nové.
@cilly píše:
Já měla v bytě i hotovost (druhý den nám měli dojít řemeslníci, jinak hotovost doma nemáme) a započetli i tu, takže vrátí i peníze. Nám se ta pojistka docela vyplatila, v bytě jsme bydleli asi rok, všechno bylo nové.
No dobře, ale jak dokazuješ zes tam měla tolik? Kdybys řekla zes tam místo 15 měla 50 tisíc tak ti to přece nevyplatí, nebo ano?
@cilly A u koho máš pojištění? Jen tak pro inspiraci, že ti dali prachy bez řečí
Já teď budu zařizovat novou pojistku a chci se zaměřit právě na loupeže. U nás nehrozí záplava a snad ani zemětřesení…
Nám teda policajti radili kromě lepších dveří si dát na zvonek (i v případě, že tam bydlí samotná žena) jméno v množném čísle, aby to nebylo poznat ![]()
Já si říkám, že zloději se třeba dostanou i přes ty lepší dveře, ale dá jim to víc práce, takže je menší pravděpodobnost, že si právě ten byt vyberou… ![]()
@Bohemund píše:
No dobře, ale jak dokazuješ zes tam měla tolik? Kdybys řekla zes tam místo 15 měla 50 tisíc tak ti to přece nevyplatí, nebo ano?
Tak to nevím. Já nad ničím takovým v tu chvíli ani neuvažovala, jak jsem z toho byla v pr… Nahlásila jsem policajtům to, co jsem tam měla.
@circus píše:
@cilly A u koho máš pojištění? Jen tak pro inspiraci, že ti dali prachy bez řečíJá teď budu zařizovat novou pojistku a chci se zaměřit právě na loupeže. U nás nehrozí záplava a snad ani zemětřesení…
Máme to u ČSOB pojišťovny.
@AnnieL píše:
Já si říkám, že zloději se třeba dostanou i přes ty lepší dveře, ale dá jim to víc práce, takže je menší pravděpodobnost, že si právě ten byt vyberou…
No vidíš a já bejt zloděj, tak si řeknu, že kde jsou lepší dveře, tam je toho víc k ukradení.
Holt jim to otevření nebude trvat tři vteřiny jako u normálních dveří, ale třeba minutu.
My můžeme mít dveře třeba do trezoru, ale jelikož bydlíme v baráku, tak se těžko bude zloděj dobývat přes dveře, když může rozbít okno. I když jak je vlastně složitý rozbít plastový okno?
Jo a my máme nejvíc peněz v takových věcech, jako je kuchyňská linka nebo krb, tak to by zloději asi neodnesli. A kdyby přišli zrovna před výplatou, tak to by chudáci zaplakali. ![]()
@cilly Díky, jdu mrknout na ceny
PS: Já si to myslela, že to nebude u České… ![]()
@PetraJ píše:
No vidíš a já bejt zloděj, tak si řeknu, že kde jsou lepší dveře, tam je toho víc k ukradení.Holt jim to otevření nebude trvat tři vteřiny jako u normálních dveří, ale třeba minutu.
My můžeme mít dveře třeba do trezoru, ale jelikož bydlíme v baráku, tak se těžko bude zloděj dobývat přes dveře, když může rozbít okno. I když jak je vlastně složitý rozbít plastový okno?
Jo a my máme nejvíc peněz v takových věcech, jako je kuchyňská linka nebo krb, tak to by zloději asi neodnesli. A kdyby přišli zrovna před výplatou, tak to by chudáci zaplakali.
Plastový okno je normálně skleněný!
Říká se mu plastový kvůli rámu.
My tedy v bytě nebydlíme, ale před dvěma lety vykradli dům našich sousedů.
V té době se u nás v ulici předělávala kanalizace, takže všude plno cizích lidí, i takové národy jako Rumuni a podobní…
Ukradli jim snad šperky, menší věci jako videokameru, fotoaparát a i nějakou hotovost.
Byli jsme z toho tady všichni v šoku, klidně to mohl být kdokoliv z nás ![]()
Já teda myslím, že jim je úplně jedno, koho vykradou. Stejně ani bohatí nemají statisíce pod polštářem a věci jako televizi a podobné je nápadné tahat. Hlavní, aby bylo snadno identifikovatelné, že nikdo není doma (u sousedů třeba bylo známkou, že jsou obě auta pryč a stačilo počkat, až jim dítě odejde na autobus do školy).
Horší, že jsou pak věci poměrně nevyčíslitelné hodnoty, jako šperky zděděné po babičce a podobně. Navíc ten pocit, že se vám někdo procházel po bytě a hrabal ve věcech… hrozná už jen ta představa ![]()