Podle čeho zloději tipují byty? Jak se vykradení vyhnout?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Bohemund
27.7.12 14:00

Vykradení bytu

Ahoj, známym teď vykradli byt, a jsem s toho dost v šoku. Vždy jsem čekal, že zloději si vytipuji aspoň trochu někoho majetnějšího, oni bydli v stejně malinkém bytu 2+1 akorát v podnájmu, mají dvě děti a vycházi jen tak tak, navíc je doma na rodičáku jen vyběhla na chvíli na písek a za tu domu je vykradli, samozřejmě krom malé hotovosti neukradli nic, ale mají strach a stěhují se jinde. Vedle ve vchodu vykradli taky někoho. Když už si daji tu práci zjistit dobu kdy nikdo není doma, to si nezjistí jak na tom jsou? Chápu ještě důchodce ti často mají doma hodně hotovosti uspeřene, ale jinak se jim to nemůže vyplatit ne? Na policii jim řekli, že je více méně jedno jake máte dveře nebo zámky, stejně se všude dostanou, máte s tím nějaké zkušenosti? Nebo je tu nějaká maminka zlodějka aktuálně na mateřské? klidně anonimně :lol: Podle čeho si tipujou byty?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
_Kaczenkaa_
27.7.12 14:04

Podle mě to zjišťují v katastru nemovitostí, sedělo by to i na to, že vykrádají byty v kterých nic není, protože tam nebydlí majitel ale nájemce (třeba je majitel důchodce, nebo movitý). Zaplať bůh tahle zkušenost se nám vyhýbá, ale i kdyby přišli, tak my nic nemáme… :D

• Citovat
  • Upravit
6945
27.7.12 14:08
@_Kaczenkaa_ píše:
Podle mě to zjišťují v katastru nemovitostí, sedělo by to i na to, že vykrádají byty v kterých nic není, protože tam nebydlí majitel ale nájemce (třeba je majitel důchodce, nebo movitý). Zaplať bůh tahle zkušenost se nám vyhýbá, ale i kdyby přišli, tak my nic nemáme… :D

my taky ne, jo my akorát tv a comp :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
27.7.12 14:11
@Bohemund píše:
Ahoj, známym teď vykradli byt, a jsem s toho dost v šoku. Vždy jsem čekal, že zloději si vytipuji aspoň trochu někoho majetnějšího, oni bydli v stejně malinkém bytu 2+1 akorát v podnájmu, mají dvě děti a vycházi jen tak tak, navíc je doma na rodičáku jen vyběhla na chvíli na písek a za tu domu je vykradli, samozřejmě krom malé hotovosti neukradli nic, ale mají strach a stěhují se jinde. Vedle ve vchodu vykradli taky někoho. Když už si daji tu práci zjistit dobu kdy nikdo není doma, to si nezjistí jak na tom jsou? Chápu ještě důchodce ti často mají doma hodně hotovosti uspeřene, ale jinak se jim to nemůže vyplatit ne? Na policii jim řekli, že je více méně jedno jake máte dveře nebo zámky, stejně se všude dostanou, máte s tím nějaké zkušenosti? Nebo je tu nějaká maminka zlodějka aktuálně na mateřské? klidně anonimně :lol: Podle čeho si tipujou byty?
;) ;) ;)
na podzim nám vykradli sklep, ukradli nám kola. Šli najisto, jen k nám…museli přes dvoje dveře.
Museli dostat od něho tip, já tuším od koho, ale nic nedokážu.
Krom cca 1,5h dopoledne a asi 2,5h odpoledne je u nás doma vždycky někdo. A sklep máme skoro pod bytem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
27.7.12 14:13

@tumpach
No to my taky, ale tu stoletou televizi a comp co funguje jen když se mu chce ať si vezmou.. :D Aspoň budu mít konečně důvod koupit nový… :D

• Citovat
  • Upravit
4181
27.7.12 14:24

Ja myslim, ze „bezni zlodeji“ se s nejakym vytypovavanim nebudou delat, proste vidi, ze doma nikdo neni (staci, aby treba byla napr. nejaka rekonstrukce v dome a hned kdo chce, tak ma prehled kdo kdy neni doma) tak to zkusej. Mozna, ze v takovym pripade plati i ze „prilezitost dela zlodeje“. U nas byli delnici v dome dlouho, nejaky cas bylo i leseni, a sousedka si odbehla na nakup a kdyz prisla domu, zjistili po chvili, ze nema notebook. Proste ho nekdo z toho leseni cajznul, nedokaze nikomu nic, nemusel to byt ani nejaky „bytar“, proste ukačko videlo pocitac, videlo zenskou jit ven, tak si ho vytahnaul :evil: (nechala otevrene okno :roll: ).
A nikdy nevite, co mate kolem v domech za sousedy prip. koho Ti sousedi znaji apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
27.7.12 14:25
@_Kaczenkaa_ píše:
@tumpach
No to my taky, ale tu stoletou televizi a comp co funguje jen když se mu chce ať si vezmou.. :D Aspoň budu mít konečně důvod koupit nový… :D

Tak jim taky nevzali televizi, to pry nedělaji mohli by si všimnout sousede

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
27.7.12 14:28

Myslím že to byl nějaký zoufalec :think: když už teda riskuju a jdu krást, tak aspoň někam kde to stojí za to ;)

• Citovat
  • Upravit
12895
27.7.12 14:28

Když dokážou zmlátit důchodce kvůli 18 korůnám, tak proč by nevykradli byt? Já se taky bojím, že nás někdy vykradou…ale největší strach mám z toho aby neublížili naší kočce (vybíjím si na ní mateřské pudy). Kamarádce zloději zabili na zahradě malého pejska :( Většinou kradou naslepo drogově závislí, kterým je to jedno co v bytě je. Důležité pro ně je aby nikdo nebyl doma a aby je nikdo neviděl. Zkus si sehnat nálepky Objekt je střežen a nalepit si je na dveře. Kamarád policajt mi taky radil dát si na dveře takové ty tabulky Tady hlídá zlý pes s obrázkem třeba dobrmana. To je prý dost odradí. A kamery jsou na prd ať pravé nebo falešné, protože si prý dají dolů kšilt z kšiltovky aby jim nebylo vidět do tváře :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
27.7.12 14:30

Jinak ja si nemyslim, ze je jedno, jake jsou dvere, jsou dvere kvalitni bezpoecnostni, ktere od nejakeho zlodeje-stourala ochranit dovedou. Radsi bych investovala do lepsiho zabezpeceni, nez se hned stehovala - jinde se jim muze stat to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
27.7.12 14:32
@circus píše:
Kamarád policajt mi taky radil dát si na dveře takové ty tabulky Tady hlídá zlý pes s obrázkem třeba dobrmana. To je prý dost odradí.

Ja videla v jednom dome na byte ceduli „hadi v byte“ - tam bych nesla ani na navstevu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
27.7.12 14:38

Nás vykradli před 2 roky. Máme doma psa, ale takového hodného troubu. Chudák, ještě že mu nic neudělali. V tu dobu se zateploval vedlejší panelák, samé UK to tam bylo. Věděli, kdy odcházím do práce, kdy se z práce vracím, takže šli na jisto. Byt mám naštěstí pojištěný, takže jsem dostala od pojišťovny téměř vše zpět. Ale ten pocit, že vám někdo cizí lezl po bytě, rozlili všude tabasco (prý kvůli znemožnění odebrat čichové stopy), měli jsme čerstvě vymalováno, takže jsme museli malovat znovu, vyházené skříně, šuflata… prostě děsný bordel. Vzali všechnu elektroniku (tv, notebooky, mp3, ipod), šperky…

Když se vracím dom, tak mám i po těch 2 letech obavy, zda nenajdu byt opět otevřený. Nikomu bych to nepřála zažít, je to hnus. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
27.7.12 14:42

@cilly A jakou máš pojistku? Pojištění domácnosti? To by mě zajímalo, taky bych si radši zřídila… mě teď okradli v práci a i když mám pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou zaměstnavateli tak nic nedostanu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
27.7.12 14:45
@nakukovatelka píše:
Jinak ja si nemyslim, ze je jedno, jake jsou dvere, jsou dvere kvalitni bezpoecnostni, ktere od nejakeho zlodeje-stourala ochranit dovedou. Radsi bych investovala do lepsiho zabezpeceni, nez se hned stehovala - jinde se jim muze stat to same.

Nj, ale jsou tam v pronájmu, takže asi těžko budou investovat do cizích dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
27.7.12 14:47
@circus píše:
@cilly A jakou máš pojistku? Pojištění domácnosti? To by mě zajímalo, taky bych si radši zřídila… mě teď okradli v práci a i když mám pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou zaměstnavateli tak nic nedostanu :(

Mám pojištění domácnosti. Vztahuje se to i na vykradení bytu. Měla jsem obavy, že budou dělat štráchy s vyplacením, ale bylo to bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný