Výlet do Olomouce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výlet do Olomouce
Ahoj, našla jsem sice podobnou diskuzi, ale tam se mluvilo i o okolí Olomouce a mně jde vyloženě jenom o město (budeme totiž v Ostravě a do Olomouce chceme jenom na jednodenní výlet). CO tam vidět a navštívit? O Zoo a aquapark moc nestojíme. Díky za tipy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V Olomouci je toho spoustu k vidění, záleží na vás co chcete vidět. Jestli jste spíše na památky, tak tu je plno kostelů a kašen, máme krásnou radnici s výšlapem na věžičku, nebo také tu máme vlastivědné muzeum a nebo chcete spíše vidět botanickou zahradu, Parkanové zahrady, máme tu 3 různé parky. Je toho k vidění spousta, řekla bych, že jednodenní výlet je krátký na to aby jste pochodili Olomouc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já bych doporučila výstup na kostelní věž u Sv. Mořice, nebo na radnici. Dále se podívat do dómu sv. Václava, i kostel sv Michala je nádherný, kaple sv. Jana Sarkantra, kde je suterénu místnost, kde byl umučen, myslím, že tam byl i mučící stroj. Zajímavé výstavy mívá vlastivědné muzeum, vůbec ale nevím, co tam aktuálně je. Dále je tam pěkný okruh parků. Kousek za centrem směrem na Chválkovice je i Muzeum veteránů… Záleží, co vás baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.