Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, jsme na dovolené v Adršpachu chtěli bychom zajet se podívat do Polska. Můžete poradit kam, do jakého města, obchod. centra, popř. nějaký výlet pro děti?
A to takhle berete cestovní doklady dětem i když jste Polsko neplánovali?
Nám se líbila Sklárska Poreba, je tam pěkný vodopád, možnost vyjet lanovkou, nebo dinopark a bobovka pro děti. Jinak třeba já občanky pro děti nosím stále u sebe, tak není problém kdykoliv vyrazit za hranice.
@Tosidelassrandu na to jsem se sice neptala, ale budiž 😂 děti mají občanky a ty nosím u sebe..
@Tosidelassrandu píše:
Jo, proto maji op abych je mohla nosit neustále v peněžence, fakt nevim k cemu by mi jejich foklady nyly doma ve skříni.
@Tosidelassrandu píše:
Já taky neskladuju dětské občanky doma v trezoru, ale normálně je nosím s tou svou v peněžence. ![]()
Z druhé strany Krkonoš je to tam všude fajn, jen Poláci jsou takoví víc pouťoví, člověk musí přivírat oči nad kýčem. V Karpaczi je spousta zajímavých věcí (skokanské můstky, lanovka na Kopu, krásný dřevěný kostel, přehrada s hezkým parkem se sochami…). Kdybyste odtamtud jeli na tu Sklářskou Porubu, tak cestou je hrad Chojnik - je to teda krpál nahoru, ale jsou odtamtud krásné výhledy na Krkonoše a je tam na nádvoří hradu nádherný brečťan.
@Tosidelassrandu píše:
Tak když mají děti občanky, tak ty má člověk u sebe už běžně nosit. ![]()
@Tosidelassrandu píše:
Taky mám pořád občanky dětí v peněžence. Proto jsem ty doklady vyřizovala, abych měla doklad s fotkou. Teď je mají dcery u sebe, že jsou s dědou v Praze.
Nejen obcanky ale i pojisteni, i kdyby to melo byt jen km od hranic… kamarad mel nehodu 100km od domova, kousek od hranic a platit bude do konce života
usetril 15Kc za pojisteni…
@vedma007 píše:
@Parenicka pojištění sjednáš dnes online za pár minut
jj a je to i levnejsi nez nekde chodit osobne…
@Parenicka píše:
Nejen obcanky ale i pojisteni, i kdyby to melo byt jen km od hranic… kamarad mel nehodu 100km od domova, kousek od hranic a platit bude do konce životausetril 15Kc za pojisteni…
Pojisteni mam sjednané ke kartě, at na to nemusim pokaždé myslet.
My máme nějaký obsáhlý balíček pojištění, když se pojišťoval barák. Je tam i pojistka na blbost i to zahraničí. Chtěli jsme to, ať tam dá, co je třeba a je to v jednom balíčku.