Výlet s prarodiči - Zadov
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj, máte prosím někdo tip na krátký výlet, který se dá podniknout s prarodiči v okolí Zadova na Šumavě? Tzn. někam dojet autem a případně jen kousek popojít.
Anonym - nechci odhalovat nick rodině
Zalezi, jak jsou prarodice mobilni. Pokud by zvladli schody, pak vrele doporucuju rozhlednu skokansky mustek, primo na sjezdovce Kobyla, muzete spojit s obedem v nektere Churanovske restauraci. Pokud zvladnou delsi vylet, tak je krasna cesta na Zlatou studnu z Churanova, pripadne vyjedte autem na Horskou Kvildu, da se tam udelat pekna prochazka kolem Skotskeho nahorniho skotu a zakoncit jidlem u Rankla (za nas nejlepsi hospoda v okoli). Pak na Kvilde je skvela cukrarna s kavarnou, pivovar, prochazek mraky. Hezky je vybeh pro rysy mezi Horskou Kvildou a Kvildou, vlci vybeh v Srni nebo sovy v Borove Lade. Kdyztak vic specifikuj pozadavky
mame to tam prochozeno horem dolem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak jsou prarodiče, kteří klidně dojdou z Moravy na Polednik. Nebo z Kvildy na pramen Vltavy
Pokud jsou hůře mobilní, zkusila bych podle Vydry z Antyglu. No a nebo jen nahoř, třeba na rozhlednu na skokansky můstek, případně pokračovat na Pláně, na oběd nebo pivo, kafe.nebo že Zadova na Zlatou studnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cukrarna na Kvilde je fakt dobra, pece se tam i dobrej chleba, jen to jidlo je slabsi
A kdyz vylet na sovinec v Borovych Ladech, tak bych pridala i Chalupskou slat. Pokud chcete neco delsiho tak treba jit z Modravy pres Rybarnu na Trijezerni slat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas, pekárna na kvilde je bezva. Na obědy mám ráda samoobsluznou restauraci v Rankl hotel
v Horské kvilde. Pak Arnika v Moravě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak jsou rodiče mobilní? Moji rodiče třeba bez problémů ujdou 20km a moje babička před pár lety vyšla na Boubín, to jí bylo už přes 80 let. Pokud chceš výlet jen autem a popojít, tak Tříjezerní slať, mezi Kvildou a Horskou Kvildou je malé parkoviště a slať je kousek, určitě méně něž půl kilometru. A nebo Chalupská slať, tam je to od parkoviště také maximálně kilometr. Případně na Kvildě návštěvnické centrum a jelení výběhy. To je výlet max. 3km po cestě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Souhlas, pekárna na kvilde je bezva. Na obědy mám ráda samoobsluznou restauraci v Rankl hotel
v Horské kvilde. Pak Arnika v Moravě.
mě v té pekárně zas tolik nechutná a bývá tam hrozně narváno. Rankl je lepší a nebo je taky dobrá ta samoobslužná restaurace na Horské Kvildě jak je u silnice co vede z Kvildy na Horskou. Já nevím jak se to tam jmenuje, ale vaří tam dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka1111 píše:
mě v té pekárně zas tolik nechutná a bývá tam hrozně narváno. Rankl je lepší a nebo je taky dobrá ta samoobslužná restaurace na Horské Kvildě jak je u silnice co vede z Kvildy na Horskou. Já nevím jak se to tam jmenuje, ale vaří tam dobře.
Jo, za info centrem, vlevo, před tím kopcem.
Do pekárny chodím jen nakupovat a odnese si to domu. Taky se mi to tam nelíbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka1111 píše:
Vazne? Ta nam prisla priserna.. Dali jsme si tam dvakrat jidlo a tezke zklamani. Bolonske spagety (pro deti) za 139,– a fakt to byly ty nejlevnejsi a klasicka spagetka, eidam, fuj. Smazak, ze ktereho tekl tuk, nebo totalne mastna gulasovka s parkem..
Jedli jsme radi na Dobre chate (pod Churanovem). Ta pekarna je spis na kavu a nejakou dobrutku k tomu, to je fakt.
Ale loni jsme objevili totalne nenapadnou az zvnejsku odpudivoi restauraci Pod Smrkem v Srni, sli jsme jen podle hodnoceni, a byli jsme nadseni
lidove ceny, lidove prostredi, divnej cisnik, ale skvele jidlo za par minut ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za tipy
Právě, že už moc mobilní nejsou. Je jim 85, před 5ti lety taky ještě dost ušli, teď už je to horší. Proto jsem psala, že někam autem a pak jen popojít. Zatím se mi nejvíc líbí ta rozhledna, Tříjezerní slať, Chalupská slať, možná i něco dalšího. Ještě na to kouknu a něco vyberu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji všem za tipyPrávě, že už moc mobilní nejsou. Je jim 85, před 5ti lety taky ještě dost ušli, teď už je to horší. Proto jsem psala, že někam autem a pak jen popojít. Zatím se mi nejvíc líbí ta rozhledna, Tříjezerní slať, Chalupská slať, možná i něco dalšího. Ještě na to kouknu a něco vyberu
tak to s tou rozhlednou nevím tedy, je to od parkoviště kus a jde se do kopce. A na rozhlednu po schodech. Slatě budou v pohodě. Ještě soví voliéry na Borové Ladě by asi šly. Pak je pěkné odpočívadlo mezi Modravou a Srním, jmenuje se to Hradlový most - Rechle, tam je to hezké. Vzhledem k věku a horší mobilitě by možná bylo nejlepší udělat autovýlet se zastávkami na pěkných místech. No a ve Vimperku je nově zrekonstruovaný zámek. Ale ještě jsem tam nebyla, takže osobní zkušenost nemám. Parkovat se dá přímo u zámku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to rozhlednu vazne ne, tam je ten vyslap slusnej, ze se zapoti i o generaci mladsi rocniky
ty slate (je jich v okoli mnoho) jsou moc pekne-treba ta Chalupska, tam jdes od parkoviste asi kilometr po rovince, moc pekne. Jezerni je vylozene jen par desitek metru od auta k tem slatovym chodnickum, je tam i mala vyhlidkova vez, kterou by zvladli. Ty sovi voliery maji take parkoviste kousicek a je to pekne udelane. Vlky nedoporucuji (tam se leze hooodne do kopce). A pak ty cesty kolem Vydry jsou krasne. My mame radi Antygl-Turnerova chata-Cenkova pila, ale to uz je delsi, cca 5km na Turnerovu chatu a pak musis zpet, nebo dolu na autobus.. Ale do Antyglu se da jet jen na obchuzku vesnicky, je tam i kiosek, da se k Vydre, moc pekne misto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Tak to rozhlednu vazne ne, tam je ten vyslap slusnej, ze se zapoti i o generaci mladsi rocniky
Z Plání je to podle mapy.cz 1 km a převýšení tam 10m, zpátky 15 m.
A v reálu mi to fakt tak přijde, nepyskuje na té cestě na běžkách ani naše mladší a ta řiká „krpál“ i nájezdu na chodník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Z Plání je to podle mapy.cz 1 km a převýšení tam 10m, zpátky 15 m.A v reálu mi to fakt tak přijde, nepyskuje na té cestě na běžkách ani naše mladší a ta řiká „krpál“ i nájezdu na chodník.
Ja myslela samotny vystup na ten mustek
samozrejme ta cesta z parkoviste je vicemene po rovince ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Z Plání je to podle mapy.cz 1 km a převýšení tam 10m, zpátky 15 m.A v reálu mi to fakt tak přijde, nepyskuje na té cestě na běžkách ani naše mladší a ta řiká „krpál“ i nájezdu na chodník.
jako ono to není úplně daleko, ale zase v 85 letech už to sranda nebude. Navíc ty schody v tomhle věku budou ještě horší než ta cesta k rozhledně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
Ahoj, máte prosím někdo tip na krátký výlet, který se dá podniknout s prarodiči v okolí Zadova na Šumavě? Tzn. někam dojet autem a případně jen kousek popojít.
Anonym - nechci odhalovat nick rodině