Výlet s prarodiči - Zadov

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.7.20 18:28

Výlet s prarodiči - Zadov

Ahoj, máte prosím někdo tip na krátký výlet, který se dá podniknout s prarodiči v okolí Zadova na Šumavě? Tzn. někam dojet autem a případně jen kousek popojít.
Anonym - nechci odhalovat nick rodině :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
7.7.20 18:40
@Anonymní píše:
Ahoj, máte prosím někdo tip na krátký výlet, který se dá podniknout s prarodiči v okolí Zadova na Šumavě? Tzn. někam dojet autem a případně jen kousek popojít.
Anonym - nechci odhalovat nick rodině :D

Zalezi, jak jsou prarodice mobilni. Pokud by zvladli schody, pak vrele doporucuju rozhlednu skokansky mustek, primo na sjezdovce Kobyla, muzete spojit s obedem v nektere Churanovske restauraci. Pokud zvladnou delsi vylet, tak je krasna cesta na Zlatou studnu z Churanova, pripadne vyjedte autem na Horskou Kvildu, da se tam udelat pekna prochazka kolem Skotskeho nahorniho skotu a zakoncit jidlem u Rankla (za nas nejlepsi hospoda v okoli). Pak na Kvilde je skvela cukrarna s kavarnou, pivovar, prochazek mraky. Hezky je vybeh pro rysy mezi Horskou Kvildou a Kvildou, vlci vybeh v Srni nebo sovy v Borove Lade. Kdyztak vic specifikuj pozadavky :) mame to tam prochozeno horem dolem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.7.20 19:12

No tak jsou prarodiče, kteří klidně dojdou z Moravy na Polednik. Nebo z Kvildy na pramen Vltavy
Pokud jsou hůře mobilní, zkusila bych podle Vydry z Antyglu. No a nebo jen nahoř, třeba na rozhlednu na skokansky můstek, případně pokračovat na Pláně, na oběd nebo pivo, kafe.nebo že Zadova na Zlatou studnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12904
7.7.20 19:36

Cukrarna na Kvilde je fakt dobra, pece se tam i dobrej chleba, jen to jidlo je slabsi ;) A kdyz vylet na sovinec v Borovych Ladech, tak bych pridala i Chalupskou slat. Pokud chcete neco delsiho tak treba jit z Modravy pres Rybarnu na Trijezerni slat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.7.20 19:42

Souhlas, pekárna na kvilde je bezva. Na obědy mám ráda samoobsluznou restauraci v Rankl hotel
v Horské kvilde. Pak Arnika v Moravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
7.7.20 20:22

A jak jsou rodiče mobilní? Moji rodiče třeba bez problémů ujdou 20km a moje babička před pár lety vyšla na Boubín, to jí bylo už přes 80 let. Pokud chceš výlet jen autem a popojít, tak Tříjezerní slať, mezi Kvildou a Horskou Kvildou je malé parkoviště a slať je kousek, určitě méně něž půl kilometru. A nebo Chalupská slať, tam je to od parkoviště také maximálně kilometr. Případně na Kvildě návštěvnické centrum a jelení výběhy. To je výlet max. 3km po cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
7.7.20 20:25
@Lama Lama píše:
Souhlas, pekárna na kvilde je bezva. Na obědy mám ráda samoobsluznou restauraci v Rankl hotel
v Horské kvilde. Pak Arnika v Moravě.

mě v té pekárně zas tolik nechutná a bývá tam hrozně narváno. Rankl je lepší a nebo je taky dobrá ta samoobslužná restaurace na Horské Kvildě jak je u silnice co vede z Kvildy na Horskou. Já nevím jak se to tam jmenuje, ale vaří tam dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.7.20 20:30
@Lucka1111 píše:
mě v té pekárně zas tolik nechutná a bývá tam hrozně narváno. Rankl je lepší a nebo je taky dobrá ta samoobslužná restaurace na Horské Kvildě jak je u silnice co vede z Kvildy na Horskou. Já nevím jak se to tam jmenuje, ale vaří tam dobře.

Jo, za info centrem, vlevo, před tím kopcem.
Do pekárny chodím jen nakupovat a odnese si to domu. Taky se mi to tam nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.7.20 21:06
@Lucka1111 píše:
mě v té pekárně zas tolik nechutná a bývá tam hrozně narváno. Rankl je lepší a nebo je taky dobrá ta samoobslužná restaurace na Horské Kvildě jak je u silnice co vede z Kvildy na Horskou. Já nevím jak se to tam jmenuje, ale vaří tam dobře.

Vazne? Ta nam prisla priserna.. Dali jsme si tam dvakrat jidlo a tezke zklamani. Bolonske spagety (pro deti) za 139,– a fakt to byly ty nejlevnejsi a klasicka spagetka, eidam, fuj. Smazak, ze ktereho tekl tuk, nebo totalne mastna gulasovka s parkem..
Jedli jsme radi na Dobre chate (pod Churanovem). Ta pekarna je spis na kavu a nejakou dobrutku k tomu, to je fakt.
Ale loni jsme objevili totalne nenapadnou az zvnejsku odpudivoi restauraci Pod Smrkem v Srni, sli jsme jen podle hodnoceni, a byli jsme nadseni ;) lidove ceny, lidove prostredi, divnej cisnik, ale skvele jidlo za par minut :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.20 21:15

Děkuji všem za tipy :kytka: Právě, že už moc mobilní nejsou. Je jim 85, před 5ti lety taky ještě dost ušli, teď už je to horší. Proto jsem psala, že někam autem a pak jen popojít. Zatím se mi nejvíc líbí ta rozhledna, Tříjezerní slať, Chalupská slať, možná i něco dalšího. Ještě na to kouknu a něco vyberu :)

• Citovat
  • Upravit
7948
7.7.20 21:46
@Anonymní píše:
Děkuji všem za tipy :kytka: Právě, že už moc mobilní nejsou. Je jim 85, před 5ti lety taky ještě dost ušli, teď už je to horší. Proto jsem psala, že někam autem a pak jen popojít. Zatím se mi nejvíc líbí ta rozhledna, Tříjezerní slať, Chalupská slať, možná i něco dalšího. Ještě na to kouknu a něco vyberu :)

tak to s tou rozhlednou nevím tedy, je to od parkoviště kus a jde se do kopce. A na rozhlednu po schodech. Slatě budou v pohodě. Ještě soví voliéry na Borové Ladě by asi šly. Pak je pěkné odpočívadlo mezi Modravou a Srním, jmenuje se to Hradlový most - Rechle, tam je to hezké. Vzhledem k věku a horší mobilitě by možná bylo nejlepší udělat autovýlet se zastávkami na pěkných místech. No a ve Vimperku je nově zrekonstruovaný zámek. Ale ještě jsem tam nebyla, takže osobní zkušenost nemám. Parkovat se dá přímo u zámku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.7.20 21:54

Tak to rozhlednu vazne ne, tam je ten vyslap slusnej, ze se zapoti i o generaci mladsi rocniky ;) ty slate (je jich v okoli mnoho) jsou moc pekne-treba ta Chalupska, tam jdes od parkoviste asi kilometr po rovince, moc pekne. Jezerni je vylozene jen par desitek metru od auta k tem slatovym chodnickum, je tam i mala vyhlidkova vez, kterou by zvladli. Ty sovi voliery maji take parkoviste kousicek a je to pekne udelane. Vlky nedoporucuji (tam se leze hooodne do kopce). A pak ty cesty kolem Vydry jsou krasne. My mame radi Antygl-Turnerova chata-Cenkova pila, ale to uz je delsi, cca 5km na Turnerovu chatu a pak musis zpet, nebo dolu na autobus.. Ale do Antyglu se da jet jen na obchuzku vesnicky, je tam i kiosek, da se k Vydre, moc pekne misto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.7.20 21:59
@unuděná píše:
Tak to rozhlednu vazne ne, tam je ten vyslap slusnej, ze se zapoti i o generaci mladsi rocniky ;)

Z Plání je to podle mapy.cz 1 km a převýšení tam 10m, zpátky 15 m. 8) A v reálu mi to fakt tak přijde, nepyskuje na té cestě na běžkách ani naše mladší a ta řiká „krpál“ i nájezdu na chodník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.7.20 22:22
@Lama Lama píše:
Z Plání je to podle mapy.cz 1 km a převýšení tam 10m, zpátky 15 m. 8) A v reálu mi to fakt tak přijde, nepyskuje na té cestě na běžkách ani naše mladší a ta řiká „krpál“ i nájezdu na chodník.

Ja myslela samotny vystup na ten mustek ;) samozrejme ta cesta z parkoviste je vicemene po rovince ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
7.7.20 22:23
@Lama Lama píše:

jako ono to není úplně daleko, ale zase v 85 letech už to sranda nebude. Navíc ty schody v tomhle věku budou ještě horší než ta cesta k rozhledně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.