Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, poraďte mi prosím, co všechno v okolí Rožnova a Frenštátu se dá navštívit? Jedeme tam v sobotu na týdenní dovolenou, už počtvrté na stejné místo a známe Hukvaldy-hrad, Štramberk, Kopřivnici-muzeum, Rožnov-skanzen, Zlín-ZOO, Trojanovice-Radhošť
a lanové centrum, Frenštát-koupaliště. Nemáte ještě nějaké tipy? Mám pětiletou a devítiletou dceru, budu ráda za jakékoliv tipy.
@dyňa Trochu od ruky, ale od Hukvald to není tak strašné. Olešná-Frýdek Místek-je tam aquapark+volně přístupné venkovní hřiště(několik)hned u vody. Půčovna koloběžek, bruslí-kolem celé přehrady je okruh na ježdění, běhání.
Ve Frenu beru děti i do Replay-dětská herna(víc na netu).
@dyňa Bystřička přehrada - cesta z Rožnova přes Bystřici je lepší, než přes ValMez (alespoň pro mne). Jinak ve Frenštátě vylézt na můstek a projít stezku Beskydské nebe…No a nenapsala jsi Valašské muzeum v přírodě - že byste tam nebyli? Jsou tam tři okruhy - Valašská dědina, Mlýnská dolina a Dřevěné městečko - bývají tam akce, jo a Jurkovičova rozhledna..
Pak můžete přejet do Velkých Karlovic - třeba vrchem, nebo přes Vsetín. Tam toho je taky hodně. Nevím, jestli jste orientovaní jen na výlety nebo na turistiku, případně kola…
Bílá - pašerácká stezka, zbojnický chodník, sunoutdoor park pro děti, lanovkou nahoru a sjezd na koloběžkách, Velké Karlovice - Kulíškova stezka, Hledej poklad na Galiku, rovněž sunoutdoor park, slaný termální krytý bazén, Frenštát - Beskydské nebe, rozhledna Velký Javorník, motokáry go kart Trojanovice, adventure minigolf u hotelu Troyer Trojanovice, discogolf Kopřivnice
Valašské muzeum známe, psala jsem skanzen. Chodíme a jezdíme na výlety s babičkou, sice vitální, ale na koloběžku by nevlezla, ještě tak na lanovku ![]()
Přehrada Horní Bečva - parkoviště a pláž zadarmo- krásně čistá a teplá voda. Nebo lanovkou na Zbojník a dolů pěšky - dětská trasa s různými průlezkami. Lanovkou Pustevny, Radegast pěšky.
@mamoch Na Radegastu jsme byli vloni, ale možná se tam zase podíváme, za Zboníka děkuji, zní to lákavě - dolů pěšky je kolik km? Jsme zvyklé chodit, ale raději se zeptám.
V kopřivnici máme taky rozhlednu
auto necháte na záchytném parkovišti ve Štramberku(u oční školy)pujdete kousek směrem ke Kopřivnici a u marketiny studánky odbočíte do lesa, vyjdete na rozhlednu a z ní potom můžete sejít rovnou do Štramberka na náměstí. https://www.turistika.cz/…-hore/detail
A co Zbrašovské aragonitové jeskyně v Lipníku nad Bečvou? Je to sice trochu z ruky, ale stojí za to
. A když už tam budete, můžete navštívit hrad Helfštýn. Je to taky moc hezká procházka ![]()
Oživuji diskuzi. Nějaké aktuální tipy? I na vnitřní prostory. Herna v lázních zavřená. Máme dítko 5 let. Děkuji ![]()
@šmoulililinka
Teď jsme se akorát vrátili. Děti 1,5. 3, 3 a 5,5
Za mě Valašské muzeum v přírodě, bavilo to i naše prťata. Výlet na Pustevny - Radegast a pak Valašská stezka. Přímo v Rožnově je Gibon park, tam je hodně aktivit pro malé i větší děti, platíš jen vybrané atrakce, A krásný koupaliště v Zubří. Chtěli jsme jet do Frenštátu, ale zkusili jsme toto a bylo to super, pro malé děti asi nejlepší brouzdaliště, co jsem zatím viděla.
Na Pustevny to můžete vzít lanovkou, to my nejeli, byli jsme tři dospělí na 4 děti a báli jsme, že je tam neudržíme, tak jsme jeli autem a zaparkovali na parkovišti kousek pod. Více jsme toho nestihli, jeli jsme ještě za příbuznými na Slovensko…