Výměnný pobyt
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Reakce:
Kdo tu rodinu bude vybírat? Nějaké refernce někdo má?
Jinak je to lepší, bude Tě to nutit více mluvit a reagovat na situace. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byla přes Student Agency dvakrát ve Španělsku v hostitelské rodině a bylo to fajn. Poprvé se nám studentům paní opravdu hodně věnovala, povídala si s námi, seznamovala nás s místními zvyky, podruhé si tedy rodina splnila povinnosti, nachystala pokoj, připravila jídlo atd., ale jinak si mě v podstatě nevšímali. Ale nikdy žádný problém nebyl. Je teda pravda, že jsem byla mladší, teď po třicítce bych už asi taky více uvítala soukromí hotelu, kdybych měla někam jet, ale jak říkám, zkušenosti mám kladné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja uklizim v Anglii u rodiny, ktera ma tyhle studenty, bud jen ty co tam prespi a maji program cely den, nebo ty co uci. Tuhle tam byl spanel, ktery bydli v Praze, takze mluvil cesky
Ja si myslim, ze je to fajn, Debbie se svyma studentama podnika vylety, rano se uci par hodin, a pak nekam jdou. Ja bych se toho nebala. Uklizim u vice rodin, co maji studenty a vsichni jsou super lidi.tak bys musela joooooo stesti, abys chytla nejaky blbce.
- Citovat
- Upravit
Byla jsem (před lety) takto v Británii, Irsku a na Maltě, všechny rodiny byly v pohodě, hotel bych nikdy nebrala. Do těch rodin jezdí lidi ze spousty zemí, přes různé agentury, takže kdyby tam byl problém, brzy se na to přijde…
- Citovat
- Upravit
No ja bych moc spokojena nebyla. Argument, vis kolik se toho muzes naucit v hostitelske rodine, bych teda brala hodne s rezervou, za 14 dni toho moc nestihne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lauraka píše:
No ja bych moc spokojena nebyla. Argument, vis kolik se toho muzes naucit v hostitelske rodine, bych teda brala hodne s rezervou, za 14 dni toho moc nestihne.
To je asi myšleno, že ti to dá víc než hotel.
Já bych do toho šla a nějak se „pojistila“ proti případu, kdyby ta rodina byli kre. téni.
Třeba si zjistit nějaký hotel v okolí, jak to bude s financema, kdybys od té rodiny odešla atd. Mně by třeba takovýhle zadní vrátka uklidnila a pobytu v rodině bych se tak nebála. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
To je asi myšleno, že ti to dá víc než hotel.
Já bych do toho šla a nějak se „pojistila“ proti případu, kdyby ta rodina byli kre. téni.Třeba si zjistit nějaký hotel v okolí, jak to bude s financema, kdybys od té rodiny odešla atd. Mně by třeba takovýhle zadní vrátka uklidnila a pobytu v rodině bych se tak nebála.
přesně tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lomi píše:
No, přesně tak, holky, Vídeň bych fakt radši v hotelovém pokoji. Není to výhra kor sama, ale zase co když si člověk s tou rodinou nesedne, že…
Já to tedy ve všech třech rodinách měla tak, že když jsem nechtěla, nemusela jsem je mimo večeří vidět, na druhou stranu jsem kdykoli (v mezích slušnosti pochopitelně) mohla přijít a popovídat si s nimi. Ale i ty večeře občas byly takové, že paní domácí jen nandala jídlo a odběhla - třeba když jsem se ráčila vrátit později, nebo měla něco jiného na práci. Jindy jsme třeba jedli všichni společně. Byl to takový hotel s něčím navíc. A co vím od ostatních, měli to podobně. Ale zas jestli se bojíš, tak je hotel pro tebe asi lepší, než se nervovat… Každopádně držím palce, ať se ti pobyt líbí, ať už na hotelu, nebo v rodině.
- Citovat
- Upravit
Ahoj já byla dvakrát v Anglii jednou po maturitě na rok v Essexu a ted na summer au-pair na tři a půl měsíce v Sheffieldu. Jednou se student agency a potom sama za sebe… obojí je super hlavně aktivní angličtina a super peníze, obě rodiny byly super vstřícné a braly mě na výlety a tak…
zážitky k nezaplacení už plánuju že pojedu zas
![]()
- Citovat
- Upravit
Víš kolik ti dá pobyt v hostitelské rodině?
daleko víc než hotel, to mi věř