Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Anonymní píše: Více
když byla dcera kojenec, tak jsem ji v noci nepřebalovala právě pro tu zkušenost, jak máš ty - že se rozbrečela a pak nemohla usnout, nacucanou plínu měla také, ale neoprudila se
@Anonymní 57758589
No naše už drží láhev samo, tak přebaluji, když pije. K tomu minimum světla.
U menšího jsem mu flašku podložila dekou z boku, pil trošku s hlavou na stranu a přebalila jsem.
Jen pocuranou jsem neprebalovala a nestalo se nikdy nic.
Vyměňovala jsem jednou, dvakrát za noc do 4 měsíců. Kdyby ne, tak je pročůraný. Pak nastal čas vyměnit pleny za větší velikost na 4. Budí se tak 1 x- 2× na UM, ale plína to celou noc zvládne. Přitom stejná značka.
Syn má 4,5 měsíce a když je potřeba tak ano, většinou při prvním probuzení na mléko. Spi od 19.30 do cca půlnoci, to prebaluju. Pak až když vstává okolo 6-7.
Tak pokud není pokaděná (to by se tedy mohla oprudit), nebo to nepřetéká vrchem spodem, nechala bych ji spinkat a neřešila. Přebalila bych ráno. Jinak ti gratuluji k hodnému spavému dítku, já měla nespavce ![]()
Přebalovala jsem pouze v šestinedělí, pak už mi děti v noci nikdy nekadily.
Já přebalovala. On se mi naopak potřeboval na papaní trochu probudit, jinak by se nenajedl. Někdy jsem musela i po, protože jídlo spustilo i kakání.
Někdy u toho trochu fňuknul, ale nikdy pak neměl problém znovu hned usnout. Když jsem přestala kojit v noci, tak i přebalovat, protože mi krásně spal celou noc a je to tak doteď. Jen když vidím, že je to potřeba. Červený někdy trochu je, ale po namazání je to hned pryč. Takže jak píše Jamik a užívej, že se všichni celou noc vyspíte. ![]()
Když děti konečně spaly, tak jsem se snažila nezasahovat do jejich spánku a plenku jsem vyměnila, až když byly opravdu vzhůru. A vyrostly ve zdraví ![]()
Ne. Hned jakmile začala kadit až k ránu, tak jsem přestala. Takže cca hned po končí šestinedělí. Ona by s tím asi takový problém neměla, je kliďas, ale já chci mít v noci klid
![]()
Dělala jsem to tak i s první dcerou. Ale nutno říct že ani jedna z nich se mi nikdy extra neopruzovala. ![]()
Deti maji v noci plinu treba do dvou, tri let. Vazne chces kvuli nocnimu prebalovani vstavat? Totalni nesmysl, plenka 12 hodin vydrzi.
Tak já syna (skoro rok) přebaluji vždy k ránu. Nechápu, jak to dělá, ale za 10 hodin tam skoro nic nemá… A pak posledni 2 nebo 3 hodiny má totál pročůranou plínku
a když jsem mu nechala tu předtím (kde měl max jednou načůrano), tak mu to proteklo.
Jinak četla jsem nějaké tipy na plínky, které jsou dost savé a vydrží celou noc. Ale už nevím název, třeba někdo poradí.
Nepřebalovala jsem. Možná první týdny, když byl v noci bobek. Pak už ne.
@Barevné klubíčko Já si třeba nemůžu vynachválit Pampers Harmonie. Všechno ostatní někde protékalo.
Ja vim, hloupy dotaz… vysvetlim ale, proc se ptam. Nase tromesicni mimi spi v noci krasne - jen jedno vzbuzeni na krmeni (jsme na UM) a spi jak zavita. Nicmene kdyz ji u toho chvi vymenit plinku, rozerve se jak blazen a ni schopna usnout. A to delam pred krmenim samozrejme. Asi se s tim nejak brobudi, nevim. Kadi vetsinou jen pres den, takze se jedna vzdy jen o curani, ale bohuzel to pak vychazi tak, ze tu plinku ma treba skoro 12 hod (ma fakt krasne intervaly a vyspime se)… co s tim? Rano samozrejme plenka total plna curani. Zatim se nam touto metodou ani jednou neoprudila, ale stejne…