Vymýšlíme téma pro bakalářskou práci Speciální pedagogika

16961
26.5.25 16:10

Vymýšlíme téma pro bakalářskou práci

Ahoj holky,

pomozte mi, prosím, vymyslet téma pro bakalářskou práci. Obor - speciální pedagogika. Specializaci si beru etopedii a jako druhou budto psychopedii nebo logopedii.
Miluju psychologii a proto si beru jako hlavní specializaci etopedii :mrgreen: ale miluju i přírodu a environmentální vzdělávání. :mrgreen:

Díky moc za tipy :mavam:

P. S: Klidně se přidejte i vy se svým tématem, nebo pokud hledáte, pojdme hledat spolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
26.5.25 16:27

Vám škola nedá seznam k výběru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
26.5.25 16:35

Děti s poruchou chování jako oběti šikany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30999
26.5.25 16:36

@Cenarius Na doplnkovem pedagogickem studiu jsme si take museli vymyslet tema seminarnich i zaverecne prace a k te si jeste najit cloveka z fakulty, ktery by se pod to podepsal, ze to skolil, byt o tom nevedel treba lautr nic. Ale nebylo to klasicke studium a bylo to jeste za krale klacka.

@chs.jasmin Tema je to siroke :nevim:. Ja bych si asi vybrala tema nejake zavislosti - treba klidne na modernich zarizenich - mobilech, socialnich sitich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
26.5.25 17:04
@Cenarius píše: Více

Dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
26.5.25 17:06
@Hobitka píše: Více

To je dobrý nápad. Na sociálních sitích je velmi aktuální a modelů pro empiricrou část bych měla hodně. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
26.5.25 17:18

Každá škola vetsinou dava témata k výběru, ale taky ma student možnost si vymyslet tema sám, což je lepší, protože ty temata školy jsou rychle rozebrané a když si vymysli sam může prave z oblasti, která ho bavi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
26.5.25 17:28
@Dn0712 píše: Více

Přesně tak ale já nechci uplně navrhované téma, protože už bylo zpracováno a nechci být uplně srovávána. Ale taky nám doporučili projet si bakalářky z minulých let, což je 2858 prací :mrgreen: a tam je taky hodně inspirace. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
26.5.25 17:31

@chs.jasmin ja bych to vzala z etopedie a docela by mě zajímala bakalarka na téma kolik procent deti na vyšším stupni ZŠ v mém městě uzilo Kratom…to je i docela aktuální a jako praktická část by byly anonymni dotazníky na ZŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
26.5.25 17:34

A nebo kolik procent deti v DD v mém městě ma zkusenost s tvrdými drogami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
26.5.25 19:14

No pokud dáš 20-30 lidem anonymní dotazník na toto téma, tak to úplně anonymní není. Nehledě na to, že musíš ukecat ředitele školy aby se tomu věnoval čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
26.5.25 19:47

Jak to myslis? Přece když se dá deckam od 5 do 9 třídy dotazník, kde uvedou jen vek, udělá se to třeba na 10 ZŠ, tak anonymní je.

Jinak mi přijde, že většinou jsou ředitele k takovym výzkumum svolní. Nebo teda ja, když jsem potřebovala kvůli bakalářky, neměla jsem problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
26.5.25 20:27

No pokud to dáš ty osobně, tak jo. Pokud to dá ten učitel a ještě si to projde, než to da tobě, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
29.5.25 16:05

Respondenty bych měla u sebe ve škole, asi by mi vyšla vstřív i škola, kam chodí dcera (a to je velká městská škola). A celkově nám chodí do schránek žádosti jiných studentů pajdy o vyplnění dotazníků k závěrečným pracem a alespon u nás se to ve velkém vyplňuje :mrgreen:

Asi klasika na specce je:

• autismus a PAS - těchto bakalářek je hodně, at už co se týká socializace, nebo domácí prostředí, rehabilitace, partnerských vztahů apod.
  • docela dost holek chce v různých tématech zpracovávat i vývojovou dysfázii - opět at už socializace, domácí prostředí, partnerské vztahy, kariéry, rehabilitace, logopedické postupy, apod.
  • máme tam i nějaké násilí, syndrom CAN
  • jedna se tam zaměřuje na resocializaci trestanců ve vězení
  • další se tam zaměřuje na somatopatologii a myslím, že něco s poamputovým syndromem (přijetí/nepřijetí)

Já jsem zvažovala zda psát na něco, co je mi blízké, nebo zda se věnovat líbivému tématu, které bych nějak profesně využila.

Nicméně já se hodně věnuji tématu depresí, bipolární poruše a sebevraždám - tak přemýšlím jak to pojmout. Chci si udělat i psychoterapeutický výcvik, tak si říkám, že pro můj profesní život by to nemusela být uplně tak „sebevražda“… jen ve školství… i když ano i tam se to využije. Poslední dobou se nám hroutí tolik dětí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
29.5.25 16:46
@chs.jasmin píše: Více

Moje druhačka má těžkou posttraumatickou stresovou poruchu. A učitelé a družinářky s tím vůbec neumí pracovat, musím jim vysvětlovat, co mají dělat při záchvatech a i tak je pro ně někdy těžké se tím řídit. Vždy v novém kolektivu to má dcera dost těžké, než si spolužáci zvyknou, že je “jiná”.

Ale nevím, jestli bys o něčem takovém mohla psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze