Poplatky za delší studium Bc.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
poplatky za delší studium Bc.
Zdravím,
měla bych na Vás dotaz ohledně bakalářského studia. Před rokem jsem studovala sociální pedagogiku, ale studium jsem ukončila. Letos jsem se hlásila na psychologii, bohužel jsem nebyla přijata. Byla jsem však přijata na obor speciální pedagogika.
Chtěla bych se zeptat – pokud bych letos na speciální pedagogiku nastoupila a příští rok se znovu hlásila na psychologii, a tam byla přijata, budu muset platit poplatky za studium? Tedy – mohu bakalářské studium absolvovat zdarma, i když by celková doba studia přesáhla tři roky?
Děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bc. můžeš studovat 4 roky bezplatně. Pokud předchozí studium ukončíš neúspěšně, odečte se ti doba proběhlého studia z těch čtyř let a pak už platíš. Takže když teď nastoupíš ke studiu a za rok se dostaneš na psycho. zkrátí se ti bezplatné studiu o ten rok a o to, co jsi prostudovala před rokem.
- Citovat
- Upravit
Pokud jsi strávila/strávíš bakalářským studiem např.: 11 měsíců sociální pedagogika, 10 měsíců speciální pedagogika (můžeš studium ukončit, když zjistíš, že jsi přijata na psychologii) a pokud pak na psychologii přesáhneš 27 měsíců (48 - 11 - 10), byť o 1 den tak budeš platit.
Pokud těch 48 měsíců všemi Bc. studii dohromady nepřesáhneš, tak platit nebudeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaira110 píše: Více
No máš na Bc. 4 roky celkem. Cokoliv odstudujes předtím neúspěšně se od toho odečítá a v tomto. Pokud máš rok a rok+-, tak si třetí rok, tj 2 semestry budeš muset zaplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na bakaláře máš 3+1 rok, pokud 4 roky překročis, platíš školné. Já to tak mela 3 roky jsem studovala Bc. a za několik let jsem se přihlásila znova na Bc., jeden rok jsem měla zdarma a další 2 platila školné, které má každá škola jine
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dn0712 píše: Více
Přesně. Já jsem platila 1 semestr za překročení bezplatné délky bakalářského studia o 12 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše: Více
Tohle je důležité zmínit. Platí se za každý započatý půlrok. Nikoliv, za celý semestr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se dostaneš na psychologii, tak ještě pedagogiku můžeš přerušit a po dobu přerušení by jsi mohla studovat zdarma.
Jinak bych se podívala spíš na studium psychologie na soukromé škole. Než studovat něco, co nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš 3+1 let (bakalář) a od toho se odečítají všechna nedokončená studia. Osobně, pokud bych tolik stála o psychologii, šla bych raději místo studia, o které tolik nestojím, do práce, připravovala se na vysněnou VŠ a nešla někam jen proto, abych měla status studenta, než se dostanu tam, kam chci.
Ono nakonec stát za tebe platí jen zdravotní, už ne třeba sociální (důchodové), tak se ti to pak v budoucnu může i trochu vymstít až budeš chtít jít do důchodu a kvůli roku dvěma zbytečného studia budeš někde kolem 70 ještě v práci nahánět roky důchodového pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit