Dají se zvládnout státnice?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Mám jiný obor, u každých státnic někdo vyletěl. Toto Ti nikdo nezaručí, jaká bude kombinace okolností. Záleží i na složení komise. Já jsem měla i praktickou zkoušku součástí státnic, musela jsem vyřešit modelový příklad. Na to se úplně připravit nedá.
Držím pěsti. Moc si to nezabírej. A kdybys to náhodou napoprvé nezvládla, není to konec světa. To jsem si říkala i já. Proto by mě ani nenapadlo brát si na to týden volna a plýtvat dovolenou nebo mít neplacené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je zvláštní otázka. Znám ty, co státnice udělali na samá A a i ty, kteří vyletěli…
Jinak legenda praví, že se státnice dají zvládnout i na E
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Státnice se dají zvládnout, ale i nedají. U nás vyhodili na matice dost lidí, některé i víckrát a nedokončili. Ale pokud ses neflakala v době studia, tak to je zvládnutelné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dá se zvládnout. I se vyletí. Nebo není lichotivé písmeno.
Trpím na ukázkový mutismus. V průběhu studií jsem zjistila. Nemám to papírem nijak podložené. Na stáří ani do žádné poradny nepolezu. Je nejspíš způsobené šikanou od učitelky na prvním stupni. Ona si na každé zkušení zavolala do rohu třídy moji mamku a před ní jsem byla zkoušená. Mamka vařila v jídelně. Učitelka ludra nám tohle dělala víc lidem. Aj vnukovi ředitelky. Můžu se učit, můžu být připravená. Jak dojde na zkoušení, tak se mi zamkne krk, zvuk, začnu zmatkovat, prostě blok a hotovo. Nedokážu s tím nic udělat. Vím, že umím, ale nedokážu informace ze sebe dostat, jak potřebuji, líp. Takže jsem měla třeba za něco D. Vedoucí práce mi kdysi radila, ať hlavně něco mluvím. Dělat blbou, hluchou, slepou, ale mluvit, mluvit. Klidně stočit trochu téma, ale držet se téma. V ten moment už nikdo nevyhodí. Jsem vždycky jak myš propocená, vyřízená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co to je za otázku? Jistě, že se dají zvládnout, po světě běhají spousty lidí s vystudovanou VŠ… ale ano, dá se i vyletet samozřejmě. Dá se cokoliv od A po F…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Statnice som absolvoval 3× a myslim ze najhorsie boli za C. Nic na tom nieje, skuska ako kazda ina. A este na ekonomke… snad neprezradim nejake verejne tajomstvo ale medzi pospolitym ludom sa rozprava ze ekonomku nedokonci iba ten koho prejde elektricka.
Ducovali sme spustu krasnych bab z ekonomky, v noci im liezli do internatu… ach to boli krasne casy, az je mi smutno ze 20 som uz mal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IcePlanet7 píše: Více
To je stejný hoax jako že pedagogická je nejlehčí výška
U státnic někdo vyletěl snad každý den. A v řádném termínu bez prodloužení jsme šly tři, zbytek bylo prodloužení, přerušení, druhé termíny atd.
Osobně jsem byla svědkem hádky dvou akademiček(vedoucí/oponent) na chodbě, jestli diplomka studenta projde nebo ne. A dále se proslýchá, že na veřejných univerzitách určité procento vyletět musí. To dává smysl narozdíl od polopravdy lehkých VŠ. To se přece nedá srovnat. Na každý obor je důležitý jiný typ myšlení. A třeba na učitelství 1.stupně je ČJ a MAT tak těžká, že je bez podpory nad možnosti studentů s poruchami učení. A natrápí se dost i ti s neurotypickými mozky a nadprůměrnou inteligencí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný večer,
Prosím pěkně, dají se zvládnout státnice aspoň na E, nebo je to přísne a výjimky nebývají ani za F? Beru si týden volna na učení a mám z toho neskutečný stres, co když budu mít okno, atd.. mame i úmrtí v rodině a hlava mi nemyslí uplne na 100%, cele je to takové náročné.. odkladu se chci ale vyhnout.
Dekuji moc za názory