Vyndala jsem klíště pozde

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.7.23 07:53

Vyndala jsem klíště pozde

Ahoj, achjo holky. Řekněte mi že se Vám to taky někdy stalo. :,( Deti nikdy kliste neměly. A dneska když jsem dvoulete dceri umyvala ráno zadek tak jsem si všimla červeného místečka pod vlasy na krku. Myslela jsem si že se někde odrela. Vzala jsem ji k oknu na světlo a našla jsem tam takovou pidi cernou tečku, mini klíště. Odstraněno bylo během vteřiny celé, místo jsem vydesinfikovala..Jak dlouho to mam hlídat? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5910
6.7.23 08:00

Tak 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
6.7.23 08:05

Cca 3 týdny až max. měsíc. Taky bacha na encefalitidu, i když u malých dětí není tak častá, resp. bývá lehký průběh. Dcera takto měla z tábora x klíšťat a borelku s netypickým průběhem bez fleku, pak 3 týdny ATB a měsíce potíží. Ale neboj, ne každé klíště je infikované a i kdyby bylo, často si imunitní systém poradí naprosto bezpříznakově. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.23 08:11

Hlídáme 3 týdny. Bydlíme u lesa, takže klíšťata jsou u nás bohužel běžná. Není výjimkou, že děti jich někdy večer mají i pět, stačí aby si chvíli hráli u toho lesa. Repelent nepomáhá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15995
6.7.23 08:41

Vyndavam, az najdu :nevim: Tuhle melo mlade jednoho za uchem, nevim, kdy mu tam vlezl, vsimli si toho ve skolce, mohlo sice na nej vlezt dopoledne, ale dost mozna to uz mel od predchoziho dne, zavrtane bylo poradne.
Aniz bych chtela riziko nejak uplne podcenovat, klistata na nas obcas vlezou a problem jsme nikdy nemeli, ani v sirsi rodine :nevim: Pamatuji si jednu vybornou dovolenou s kempovanim v lese, kdy jsme to meli jako predchozi anonymni, klidne i 5 denne, rekord byl tusim 8…a to s repelentem :zed:
Proste to obcas zkoukni v nasledujich par tydech, ale hroutit se dopredu neni nutne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30665
6.7.23 08:47

U nas se stane kazdou chvili :nevim:. Letos zatim deti ulovily 5 klistat a 3 vyndana po nekolika dnech (2 ve vlasech a jedno zalezle v uchu). Deti prohlizim po kazde navsteve rizikiveho mista, ale zrovna ty vlasy jdou prohlednout spatne a do ucha me kouknout nenapadlo, za usi koukam. Moc to neresim. V lete, kdyz jsme na chate, mivaji i nekolik klistat denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí