Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám zavedené nehormonalní tělísko a potřebovala bych ho vyndat, chceme se snažit o mimčo, jenže je tu problém..přestěhovala jsem se 60km od mého gyndaře a teď se tam prostě nedostanu.. můžu si ho zkusit vyndat sama, zatáhnutím za ty vlákna? Kolikrát jsem četla že někomu se vytáhlo když si zaváděl tampony nebo tak, tak si myslím že by to neměl být problém ne? Díky za odpověď
![]()
Tak si vem půl dne dovolenou a zajeď si za doktorem.
Až budeš těhotná, taky za ním budeš přece jezdit.
Tyhle samadoma akce moc nechápu.
@Anonymní píše:Ahoj, mám zavedené nehormonalní tělísko a potřebovala bych ho vyndat, chceme se snažit o mimčo, jenže je tu problém..přestěhovala jsem se 60km od mého gyndaře a teď se tam prostě nedostanu.. můžu si ho zkusit vyndat sama, zatáhnutím za ty vlákna? Kolikrát jsem četla že někomu se vytáhlo když si zaváděl tampony nebo tak, tak si myslím že by to neměl být problém ne? Díky za odpověď
![]()
![]()
Zákon schválnosti funguje spolehlivě – takže až například po vytažení zjistíš, že se tělísko rozlomilo a jeho část zůstala v děloze…. poběžíš s tím k místnímu zubaři, na veterinu nebo bude stačit sousedka?
@Anonymní píše:Ahoj, mám zavedené nehormonalní tělísko a potřebovala bych ho vyndat, chceme se snažit o mimčo, jenže je tu problém..přestěhovala jsem se 60km od mého gyndaře a teď se tam prostě nedostanu.. můžu si ho zkusit vyndat sama, zatáhnutím za ty vlákna? Kolikrát jsem četla že někomu se vytáhlo když si zaváděl tampony nebo tak, tak si myslím že by to neměl být problém ne? Díky za odpověď
![]()
![]()
tvl, tu se ještě pije? Tož jak na Nový rok, tak po celý rok ![]()
![]()
![]()
Najdi si doktora poblíž, stejně ho budeš potřebovat až budeš těhotná, nebo budeš jezdit třeba každé dva týdny těch 60km?
@Kfětoslava píše:
tvl, tu se ještě pije? Tož jak na Nový rok, tak po celý rok
Příťa řekl o půlnoci v rauši že chce Mimi, tak je nutné rychle využít situace než si to rozmyslí. ![]()
to je vtip, ne? Zkus zajít do nemocnice na gynekologickou ambulanci. Třeba budou ochotní.
![]()
![]()
Sama bych to nedělala. Jestli se chceš začít snažit, aspoň tě prohlédne.
@pikola píše:
Příťa řekl o půlnoci v rauši že chce Mimi, tak je nutné rychle využít situace než si to rozmyslí.
A až budeš těhotná, tak budeš chodit na kontrolu na místní veterinu nebo jak?
![]()
Nedělej to. Můžeš ho mít prorostlé. Měla to moje mamka. Gynekolog poznal hned, že to jde násilím a musela pod narkozu. Fakt si nic sama nervi ven.
Budeš muset stejně někam chodit na gyndu, těžko Máňu od vedle požádáš, aby ti tam právidelně koukala, jestli je mimčo ok.
![]()
Šla bych do nejbližší nemocnice na gyn ambulanci. A gynekologa si hledejte.
![]()
![]()
Myslím že bys měla vyhledat nejen gynekologa za účelem vyjmutí tělíska, ale taky psychiatra, protože to na co se ptáš, to fakt není normální. Podívej se na internet, jaký tvar tělísko má a pak si opravdu dej otázku, jestli si za to chceš tahat. To že vypadne samo, znamená že je buď špatně zavedené, nebo nevhodná velikost, pokud ti tam drží, tak jsi tedy kamikadze.