Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím
Beru antikoncepci Cleosensa a včera jsem si zapomněla vzít poslední tabletku z plata. Chybu jsem si uvědomila teď, po 22 hodinách, a prášek jsem v úleku spolkla
Leták jsem samozřejmě četla, ale tam jsem se jen dozvěděla, že můžu dvě balení napojit, nebo tu tabletu vynechám a udělám si pauzu, ale já ji nevynechala a balení pojit nechci, protože už bych spojila možná čtyři balení a nechci bolestivý zážitek během pauzy. Můžu normálně nechat pauzu a příště vzít prášek tak, jak jsem zvyklá? Jak je to teď s ochranou při sexu? Děkuju dopředu za odpověď ^_^
Nevím, zda Vám to k něčemu bude tahle informace ale já minulý týden zapomněl na tabletku do myčky. V podstatě se nic nestalo, a na sex ani antikoncepci to nemělo žádný vliv. Tak přeju, ať je to stejné i ve vašem případě.
Po 22 hodinách jsi tu tabletu už polykat neměla.. Ber to tak jako, že jsi pauzu udělala už o den dříve a tudíž i o den dříve začni brát další balení antikoncepce. Pak se nemusíš bát selhání antikoncepce a nijak přídatně se chránit nemusíš.. A jestli jsi bezdětná a ty děti jednou plánuješ, v rámci minimalizace rizik, bych tedy já osobně nespojovala x balení za sebou.. Počkej až to jednou úplně vysadíš, aby jsi se nedivila, proč ti nechce cyklus naskočit atp.
Udělala bych pauzu, ale chránila bych se jinak, celý další cyklus, možná zbytečně, ale jistota je jistota. Nejlepším řešením by bylo zavolat doktorovi a zeptat se.