Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsi chráněná, udělej normální pauzu, další plata už ber normálně bez takových čachrů machrů a pro tvůj klid se klidně chraňte ještě kondomem
Proč to dělat jednoduše když to jde složitě. Poslední tabletu jsi měla vynechat hned poprvé a počítat to jako zacatek 7 denní pauzy. Prostě si ten poslední prášek nevezmes a pak začneš s novým platem o den dřív než obvykle. Žádná věda, stačí si přečíst ten papírek co je v krabičce.
Ahoj potřebovala bych poradit
Včera jsem měla dobrat platíčko to byla středa (zbývál mi jeden prášek ) zapomněla jsem na něj a dnes ráno ve čtvrtek jsem si to uvědomila tak jsem si ho vzala v 7 ráno
Můžu mít pohla.styk bez ochrany když jsem na prášek zapomněla
Potřebovala bych rádu budu ráda za odpověď
Zdravím, mám takový problém do kterého jsem se zamotala a teď úplně nevím co mám dělat. Beru antikoncepci už nějakou dobu, jednou se mi ale stalo že mi omylem spadla poslední tableta z platíčka do odpadu. Vzala jsem si místo ní tabletu z dalšího plata. Tudíž se mi to posunulo tak, že beru vždy tu jednu z nového a pak mám 7mi denní pauzu. Bohužel jsem si dnes měla vzít právě tu jednu ale zapomněla jsem že nemám recept od doktora a ten má k mému štěstí do zítra dovolenou. Může mi některá z vás poradit, co mám teď dělat? Recept si můžu vyzvednout zítra tj. více než 12 hodin. Pak mám mít pauzu 7 dní. Jsem chráněna hned po pauze? Nebo musím po pauze ještě nějakou dobu používat jinou ochranu? děkuji moc všem