Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
prosila bych o radu a budu doufat, že se tu najde někdo, kdo by mi mohl nějak poradit
.
Beru svoji první antikoncepci Minerva a dobrala jsem jedno platíčko a po pauze klasicky načala druhé. Pilule beru pravidelně ve 21:00. Ale v druhém týdnu, jsem asi 6.den vynechala prášek a ten večer jsem měla pohlavní styk bez kondomu. Další prášek jsem si vzala další den na devátou. Další den se mi stalo to samé, prášek jsem zapomněla a další den ráno jsem opět měla styk a prášek si vzala až zase večer. Poté jsem den měla opět s práškem a ten třetí den se mi stalo to samé opět. Nyní beru už prášky co nejpravidelněji ale myslíte, že je šance, že můžu otěhotnět?
Takhle nějak si představuju všechny ty příběhy stylem Otěhotněla jsem přes antikoncepci, kterou jsem brala pravidelně. Pravidelně obden. ![]()
Tak byla jsem poctivá, jen tenhle týden se mi nějak nedařilo…
:/
Já znám jednu holku, která šla v 16ti s máti na gyndu, dostala antiko a pak se s mámou domluvila, že přece tolik hormonů brát nebude a ža bude brát pilulku obden
ale kupodivu neotěhotněla ![]()
Tak já se bojím čistě z toho důvodu, že tam bylo nějakých 24 hodin a třikrát po sobě a navíc s tím sexem… Takže nevím.
@Kačka97 píše:
Tak byla jsem poctivá, jen tenhle týden se mi nějak nedařilo…:/
A když se ti to nedaří, tak stejně souložíš?
Nebylo by lepší i pro tvojí jistotu použít kondom (nebo nesouložit)? Pokud dítě nechcete, tak to přítel jistě pochopí.
Jo, těhotná být můžeš. Konkrétnější informace snadno najdeš v příbalovým letáku (kde by ses mimo jiný dočetla i to, že zapomenutou pilulku máš užít hned, jak si na to vzpomeneš, i kdyby to znamenalo užít dvě najednou…).
@debra.morgan tak to mě pobavilo ![]()
A pro lidi, co zapomínají pilule, proč si sakra nezařídíte jinou antikoncepci? Fakt nejlepší kondom ![]()
Já občas taky zapominám, ale asi jsem neprůstřelná
taky vždy když se dostavila menstruace, hlasitě a z
hluboka jsem si vždy oddychla ![]()
Dobře děkuju moc. Tak uvidíme… Příště budu muset být zodpovědnější, prostě jen jsme nevěděla, co to s účinkem na antikoncepci udělá a všude jsou takové protichůdné názory.. Každopádně děkuju ![]()