Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky ženy, nemám bohužel s kým jiným se poradit, ale stalo se vám někdy při HA že vám vynechala MS?
Já si brala poslední prášek ve středu a dodnes nic.. HA beru už přes 5 let a pravidelně. Přítele mám, ale prášky beru poctivě, nikdy se i neudělá do mel přímo…tento měsíc jsem měla kvasinky a teď jsem nemocná…nějaká viroza podobná chřipce… může to mít na to vliv?
Bolesti mám jako při klasické MS a predevčirem ráno jsem měla na toal. Papíru krev..potom nic…teď před sprchou na vložce lehčí růžovy flek..
@Pavlinkaaa797 píše: Více
Já někdy MS měla slabou a při nemoci hodně silnou. Takže nemoc to mohla klidně i nějak posunout, nebo zastavit. Máš MS vzdy přesně od daného dne?
Při dlouhodobém braní HA může krvácení z vysazení vynechat, jednou se mi to také stalo.
@AnnieTRoj takže myslíte že bude stačit si pro jistotu potom udělat test a čekat na další? A když nepřijde tak gynekologa? Byla jsem na gyndě před týdnem a žádný problém
@Pavlinkaaa797 píše: Více
Ano, udělala bych to tak. Ale já někdy neměla při HA vůbec MS, někdy slabou, jindy silnou. Jsou to hormony a MS není vlastně MS.
Ja užívam HA 3 roky a momentalne nemám menštruáciu už 2 mesiace. Posledny styk bol viac ako 2 mesiace dozadu, Testy mam negatívne a kedže styk bol chraneny aj kondómom takže tehotná na 99% nie som. Čiže som asi stratila menštruáciu (mám však anorexiu, takže to môže byť tiež príčina) Minuly rok sa mi však stalo, že mi kvôli chorobe tiež vynechala menštrucia počas pauzy. Podľa gynekokloga je to uplne ok, treba si len urobiť test a keď bude negativny tak len treba pokračovať v užívaní antikoncepcie.