Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, máte někdo zkušenost s vypálením bradavice tekutým dusíkem při kojení?
Případně co jiného vám při kojení pomohlo?
Díky
Jak s vypálením bradavice souvisí kojení? Já byla na dusíku s bradavicemi několikrát jako dítě a už nikdy bych nešla.
Taky ted pri kojeni jdu na vypálení bradavice a zadny problem v tom nevidím
@Hildegarda98 píše: Více
Nechápu tu souvislost s kojením, na laktací to vliv nemá.
@Hildegarda98 píše: Více
Jednak nepomohlo a druhak to bylo tak šíleně bolestivé, že už nikdy. Ale měla jsem velké bradavice, spálila mi to hodně, když to přišlo k sobě, řvala jsem doma bolestí a škrábala do křesla, puchýře přes celé nohy. Fuj.
@Hildegarda98 uplne v pohode, jestli nechceš nikam chodit, tak si tu vypalovací sadu kup v lékárně. Ted jsem ji používala na syna, který si dotáhl bradavice z plavání. Je tam dost dávek i na zarputile se držící bradavice.
@Lil Kitkatt velké by se měli vyřezávat ne pálit, au. Doktorka saďour
Zrovna nedávno jsem byla a nic jsem necítila.
Vypalování bradavic na kojení vliv nemá.
@Tichošlápek To není pravda - jsem dermatolog a vyriznuti nedoporučuji. Virus totiž může být i v kůži, která vypadá nepostižena a poté se může udělat bradavice v jizvě a to je teprve oříšek. Vyřezává se to jenom výjimečně.
Jinak dusíkem se pálit při kojení může.
@Anonymní píše: Více
Mne velké bradavice na chodidle vždy vyřízli. Jen s lokální anestezií. A rozhodně to bylo efektivnější než předchozí týdny vypalování
Je to už tak 20 let, měl jsem na chodidle bradavice v ploše několik cm2, dost jsem to zanedbal, protože to v podstatě nebolelo a začal to řešit až se to začalo rozlézat na ruce, podle doktorky už moc velké na dusík, předepsala mi leptací roztok Verrumal, oproti těm volně prodejným obsahuje cytostatikum, které virus aktivně likviduje. Fungovalo to dobře i když při tom rozsahu to trvalo několik týdnů. Určitě bych to místo dusíku chtěl znovu.