Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, posílám foto (nechtěla jsem fotit celý nos) a td. Nevíte někdo co může být? Mám tím ucpaný pár měsíce celý nos a nejde ani smrkat z něho, nic! Je to hrůza. Nezabírají kapky ani léky…mám tam něco co mi brání odtoku nosních hlenů a smrkání…je to hnusné vím ale snad nevadí jen se zeptat (na netu mi to nic nenašlo) mám i tlaky v nose jedny dírce „zacpany“ nemám průchod v nose skoro žádný..
@Rose99 Vypadá to přesně jako něco, co měl už dávno vidět doktor.
@Rose99 píše: Více
Nezlob se, ale v takovém případě, který tu popisuješ, nijak nechápu, že si už dávno nešla na ORL? ![]()
Já mám teda taky z doktorů vítr, co by jako pacientka a pokud možno, se vše snažím oddalovat. ![]()
Ale zase, když už si s něčím opravdu nevím rady a ten strach o sebe, se přece jen zanedlouho dostaví, tak se překonám a fakt tam raději jdu…
Radím ti, jdi k tomu lékaři. Alespoň budeš vědět o co se jedná a odstraní ti to. ![]()
Neboj. ![]()
A proč už nejsi na orl? Jakože doktory docela vynechávám, ale mít pár měsíců uspaný nos a nic nezabírat, tak je nejvyšší čas tam vyrazit ![]()
Vypadá to na nosní polypy. Jdi co nejdřív k praktikovi, nebo na ORL pokud není potřeba právě žádanka od praktika. Většinou se to řeší kortikoidy. Bude to dobrý, neboj. ![]()
Něco takového jsem v nose měla ve stejném případě -při ucpaném nosu. Předpokládám, že to je nějaká zduřelá sliznice.
Nos jsem si takto zkoumala před dvaceti a více lety.
Ucpaný nos je pocitově nepříjemná věc. Může to být z alergie nebo již to můžeš mít z nosních kapek, pokud je užíváš déle.
Vyprav se za orl lékařem. Určitě ti doporučí nepoužívat běžné nosní kapky, možná ti doporučí kortikoidní kapky - neboj se jich, jsou jen lokální a hlavně pokud je příčina v alergii, tak ti pomohou.
Určitě doporučí vyplachovat si nos mořskou vodou a konvičkou.
Mám už přes rok nos ucpaný z alergie a autoimunitní nemoci a ani kortikoidni kapky mi nepomáhají. Tak kombinují mořskou vodu několikrát za den, konvičku při rýmě a až jako SOS občas na noc kapky do nosu - ty se nesmí brát déle jako 7 dní, pak právě vzniká závislost na nosních kapkách.
Souhlasím s tím, že si myslím, že je to nosní polyp a hlavně s okamžitou náštěvou ORL. Neokládej to.
Ať je brzy lépe.
Vypadá to jako nosní polyp. Na ORL ti na to pravděpodobně dají kortikoidní sprej nebo případně doporučí operaci, která není žádná hrůza.
Ale asi to bude na ty kortikoidy a určitě se ti dost uleví.