Foto: Co je v nose?

18
26.11.25 00:00

Co je v nose?

Ahoj, posílám foto (nechtěla jsem fotit celý nos) a td. Nevíte někdo co může být? Mám tím ucpaný pár měsíce celý nos a nejde ani smrkat z něho, nic! Je to hrůza. Nezabírají kapky ani léky…mám tam něco co mi brání odtoku nosních hlenů a smrkání…je to hnusné vím ale snad nevadí jen se zeptat (na netu mi to nic nenašlo) mám i tlaky v nose jedny dírce „zacpany“ nemám průchod v nose skoro žádný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TRG
5511
26.11.25 00:19

@Rose99 Vypadá to přesně jako něco, co měl už dávno vidět doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16274
26.11.25 01:43
@Rose99 píše: Více

Nezlob se, ale v takovém případě, který tu popisuješ, nijak nechápu, že si už dávno nešla na ORL? 8o
Já mám teda taky z doktorů vítr, co by jako pacientka a pokud možno, se vše snažím oddalovat. :oops:
Ale zase, když už si s něčím opravdu nevím rady a ten strach o sebe, se přece jen zanedlouho dostaví, tak se překonám a fakt tam raději jdu…
Radím ti, jdi k tomu lékaři. Alespoň budeš vědět o co se jedná a odstraní ti to. :kytka:
Neboj. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37142
26.11.25 05:56

A proč už nejsi na orl? Jakože doktory docela vynechávám, ale mít pár měsíců uspaný nos a nic nezabírat, tak je nejvyšší čas tam vyrazit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
26.11.25 06:23

To kazdopadne nevypada na fyziologicky nalez. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.11.25 06:28

Vypadá to na nosní polypy. Jdi co nejdřív k praktikovi, nebo na ORL pokud není potřeba právě žádanka od praktika. Většinou se to řeší kortikoidy. Bude to dobrý, neboj. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11930
26.11.25 07:05

Něco takového jsem v nose měla ve stejném případě -při ucpaném nosu. Předpokládám, že to je nějaká zduřelá sliznice.
Nos jsem si takto zkoumala před dvaceti a více lety.

Ucpaný nos je pocitově nepříjemná věc. Může to být z alergie nebo již to můžeš mít z nosních kapek, pokud je užíváš déle.

Vyprav se za orl lékařem. Určitě ti doporučí nepoužívat běžné nosní kapky, možná ti doporučí kortikoidní kapky - neboj se jich, jsou jen lokální a hlavně pokud je příčina v alergii, tak ti pomohou.

Určitě doporučí vyplachovat si nos mořskou vodou a konvičkou.

Mám už přes rok nos ucpaný z alergie a autoimunitní nemoci a ani kortikoidni kapky mi nepomáhají. Tak kombinují mořskou vodu několikrát za den, konvičku při rýmě a až jako SOS občas na noc kapky do nosu - ty se nesmí brát déle jako 7 dní, pak právě vzniká závislost na nosních kapkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
26.11.25 07:38

Není to nějaký zgelovatělý zaražený sopl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
26.11.25 07:53

Souhlasím s tím, že si myslím, že je to nosní polyp a hlavně s okamžitou náštěvou ORL. Neokládej to.
Ať je brzy lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
26.11.25 09:00

Polyp. Jdi na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
29.11.25 23:54

Vypadá to jako nosní polyp. Na ORL ti na to pravděpodobně dají kortikoidní sprej nebo případně doporučí operaci, která není žádná hrůza.
Ale asi to bude na ty kortikoidy a určitě se ti dost uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí