Abcess

12
23.11.25 21:53

Abcess

Ahoj všem, jsem zoufalá. Celý život bojuji s nežity. Několikrát ATB a tak podobně. Nicméně nyní se mi na vnitřním stehně udělal abcess. V pátek večer jsem byla s velkou bolestí na pohotovosti. Samozřejmě poslána na chirurgii. Lékař pohmatem zjistil 10×10 cm abcess. Vyšetření jen dotykem šíleně bolelo. Chtěl to samozřejmě vyříznout, jen s umrtvením lokálním vpichem do mého bolestivého stehna. Odmítla jsem. Brečela jsem už jen z pohmatu na ten otok. Řekl, že můžu mít otravu a klidně přijít o nohu. Zadala jsem zda je možnost celkové anestezie- nikoliv. Odešla jsem. Dva dny za mnou a můj abcess je velký jak dlaň. Stehno teplé nemůžu chodit nic. A proč píšu sem - máte někdo zkušenosti? Opravdu není možné žádat o anestezii?? Nezvládnu to. Opravdu ne. Mám strašně nízký práh bolesti. Všeho se bojím. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
544
23.11.25 22:08

Co zkusit jinou nemocnici? Přijde mi, že to bylo spíš o neochotě, než ze by to nešlo. Ale je to dost vážné, takže když by jinde chtěli opět lokálně, raději to než riskovat. Až budeš mít tento akutní problém vyřešeny, objednej se někam do nemocnice na dermatologii (někam kde dělají i biologickou léčbu ideálně), jestli nemáš hidradenitidu.

Příspěvek upraven 23.11.25 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
23.11.25 22:10

Ještě nutno říct, že jakmile to vypustí, nejspíš se ti dost uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
23.11.25 22:16

@Katalpaz moc děkuji za odpověď. Věřím, že by se mi určitě ulevilo, potrebuji aby to slo ven. Ale ten strach je opravdu silnější. :( představa jen lokálního umrtvení mě dostává do mdlob.
Mám ekzem od dětství, astma.. počítám, že to bude něco imuno. Snažím se to řešit s kožní lékařkou, ale ta mi říká, že to je i ze stresu. Dekuju za doporučení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
23.11.25 22:24

@Lenour91 Držím palce!

Video o hidradenitide:
https://www.hsonline.cz/…e-to-hs.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.11.25 22:26

Celková anestezie na přání se skutečně nedělá. Neni to žádný čajový dýchánek. Nemáš ani předoperační vyšetření nic. Je to plně na rozhodnutí lékaře.

Vzhledem k tomu, že ti absces roste slušným tempem, tak hodně riskuješ. Máš někoho, kdo by tě ještě teď naložil do auta a odvezl na pohotovost? Muzes se s nimi domluvit na oblbnutí než ti píchnou lokální anestezii, to mi přijde jako rozumný kompromis. Ale ten hnis musí ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.11.25 22:27

A jinak já bych pak šla na imunologii, jestli máš takové obtíže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5141
23.11.25 22:29
@Lenour91 píše: Více

Tak při celkové anestezii bys musela ke svému obvodnímu lékaři na předoperační vyšetření. Domluvit si na chirurgii termín operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
23.11.25 22:33

@Tichošlápek @ibis Tak to je u plánovaných zákroků, u těch akutních si to pořeší v nemocnici. No a když to pacient nezvládne lokálně, ale je to potřeba, tak to důvod do určité míry je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.11.25 22:36

@Katalpaz mne to jako důvod pro celkovou nepřipadá. Prostě bych se zeptala na možnost utlumení ( s tím, že si ho klidně zaplatím) před aplikací lokální anestezie. To ji oblbne dost na to aby neutekla a zároveň to nemá rizika celkové anestezie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
23.11.25 23:03

Nech si dát lék na oblbnutí a potom až tu injekci do stehna a zvládneš to. Je to spíš o tvé hlavě. Tělesně se dá přežít i uříznutí celé nohy bez anestezie, ale hlava nás v tom zastaví a začne panikařit.
Celková anestezie má svá rizika, čím víc jich v životě je - tím hůř. Navíc po probuzení z narkózy tě to může bolet ještě víc než když se to udělá ambulantně. Fakt se hecni a jdi tam s někým kdo tě podpoří v tom aby si zase neutekla.
Pokud to řešit nebudeš, můžeš skončit na JIPce s infekcí a tam ti budou dělat spoustu bolestivých věcí plus ti to stejně udělají jenom v lokálním umrtvení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
23.11.25 23:40

Rozhodne se podivej na tu diagnozu hidradenitis suppurativa. Ty steheni mi prijdou snad nejhorsi. Cisteni samozrejme boli i pres to lokalni umrtveni a dost pravdepodobne se to tam udela zase. Nicmene, jestli je to velke jak dlan tak neni zbyti nez zatnout zuby a nechat si to vycistit. Ale muzou ti snad pichnout i nejaky opiaty na bolest celkove, u tehle zakroku mi je nikdy nedali, ale pri zlomene noze bolest tisili. On si malo kdo uvedomi jak strasne bolestive ty abscesy jsou. Velkej absces uz se sam nevstreba a nezmizi a hrozi sepse, neni to sranda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
23.11.25 23:52

Děkuji moc všem za reakce. Holky, Nemůžu ani bolestí spát :( ten tlak je šílený. Jediné co mi teď trošku pomáhá k pohybu je, že jsem si to zafixovala chladicím polštářkem. Snad to zvládnu. Ale tak hrozně se bojím. Hlavně ještě, jak jsem silný astmatik, tak každý tenhle stres mě vlastně z úzkosti ještě dusí. 🙄 a přesně, málokdo si asi uvědomí jak to strašně bolí. Takže i od rodiny spíš poslouchám slova typu např„nech si to říznout, vždyť si rodila 38 hodin, tohle je "brnkačka“ ale tohle kurnik bolí prostě taky šíleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3797
23.11.25 23:53

Tak já vám řeknu svůj rok starý příběh.
V říjnu jsem šel na polikliniku ke své obvodní, že mám nějakou bouli u řiťky, udělala se mi během dvou dnů tvrdá boule v hýždi o velikosti cca 5×5 cm vzdálená cca 7 cm od anusu. Obvodní mě poslala o pár pater níž na chrurgii, chiruržka to pohmatala a poslala mě na chirurgii do nemocnice, že prý by jen to opichování před vypuštěním dost bolelo. Bylo ráno, ten den jsem jen pil. Nemocnice, tralala, perianální absces, ve tři odpoledne už jsem byl v celkové anestezii, doktor se mě ptal, jestli do ní chci a doporučil mi ji. No a za několik měsíců, na jaře, jsem šel do anestezie zase, po abscesu mi tam zůstala píštěl. Prý je to 50/50. A proč mě brali na sál hned? Protože to nejsou jelita, který by pak museli řešit sepsi organismu. Nenechej to prasknout a jeď do nemocnice, hned. I když tvůj absces je možná něco jiného, než ten můj. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3797
24.11.25 00:08
@Lenour91 píše: Více

Mně ten absces nenechali asi ani pořádně narůst, takže mě to nebolelo jako tebe, jen už jsem nemohl pořádně sedět. V nemocnici mají desítky plánovaných operací denně, na které ty lidi čekají x měsíců. S abscesem mě vzali hned ten den, je to asi vážná, zdraví ohrožující věc. Byli rádi, že jsem nic nejedl, to si pak člověk může nazvracet do plic, při té celkové anestezii. Ale lidi, co se vyflákaj v autě operujou i s čerstvým burgerem v žaludku. Neboj se, ráno nic nejez a vyraž na chirurgickou ambulanci do nemocnice. Já byl ve FN Plzeň, Bory. I následna péče byla supr. Ale nevím, odkud jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí