Výplata muže + dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LouLou
30.3.12 05:57

nezapominejte, ze duchodci casto utrati hodne za leky.A ctyrclenna rodina, potazmo tedy rodice ,maji jeste moznost se dal vzdelavat, hledat lip placenou praci.To uz duchodce bohuzel ne.Az budete nekde psat jak"si duchodci zijou" podivejte se, jak si zijou duchodci nemecti, francouzsti atd - cestuji po svete, muzou se prestehovat za teplem na stari…no a ta veta „Nikdy předtím ani potom se neměli a nebudou mít tak dobře jako teď“ - to snad ani nemyslite vazne.Myslite ze stari je nejaka sranda..nemate pribuzne, starnouci, nemocne, nevidite v okoli ty co ziji osamele?

• Citovat
  • Upravit
8524
30.3.12 08:42

No já si myslím, že když jsou důchodci dva, tak se většinou maj docela dobře. Viděla jsem to třeba u manželových prarodičů. Důchod měli dohromady asi kolem 20 tisíc, z toho byt platili asi 4 tisíce. Takže zbylo 16 tisíc na všechno. Starý lidi toho už moc nesní, oblečení taky moc nekupujou, takže si pěkně šetřili a chodila si k nim půjčovat celá rodina. :lol: Pak děda umřel a babička zůstala sama s důchodem asi 8 tisíc. Z toho táhne furt ten byt (teď už 4,5 tisíce nájem) a co jí z toho zbyde. Kulový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
30.3.12 09:44

@LouLou …právě že vidím a mmám v okolí spustu důchodců, kteří ujen nadávají, a přitom utrácejí za kraviny. Hrají si na chudáky, a přitom majjí pod matrací desetitisíce. A že utrácejí za léky? A já se dvěma dětmi, kteří jsou věčně na hromadě, asi léky nepotřebuju… Ano, můžu se dovzdělávat, ale upřímně - při mateřské se dvěma dětmi mi to momentálně bude k ničemu. Nechci tady vytahovat téma, které patří jinam, nechci mluvit o důchodcích…Jen jsem chtěla říct, že když může čtyřčlenná rodina vyjít s 15.000, tak nechápu, proč jeden důchodce nemůže. A upřímně - myslím si, že děti mají vyšší nároky než starý člověk (od oblečení, bot, potravin, až po aktivity v podobě kroužků, škol atd.). Nechci se do toho zamotat. Jen že jsem zrovna v té TV včera viděla tu sebelítostivou důchodkyni, která nemůže vyžít s tím, s čím běžně musí vyjít rodina s dětmi. To je všechno. Ale jak psal Etatínek - kdo je zvyklý na vyšší standard, tak se mu hůř zvyká, když o něj přijde, ale zase měl možnost si našetřit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
30.3.12 09:47
@LouLou píše:
no a ta veta „Nikdy předtím ani potom se neměli a nebudou mít tak dobře jako teď“ - to snad ani nemyslite vazne.

To jsem myslela smrtelně vážně. A to mám na mysli nejen důchodce před 20. stoletím, ale i v tom 20. A my? Jak si myslíš, že se budeme mít my? Myslíš, že budeš mít tak vysoký důchod? Závidím ti tvůj optimismus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
30.3.12 14:35
@lulje píše:
@LouLou …právě že vidím a mmám v okolí spustu důchodců, kteří ujen nadávají, a přitom utrácejí za kraviny. Hrají si na chudáky, a přitom majjí pod matrací desetitisíce. A že utrácejí za léky? A já se dvěma dětmi, kteří jsou věčně na hromadě, asi léky nepotřebuju… Ano, můžu se dovzdělávat, ale upřímně - při mateřské se dvěma dětmi mi to momentálně bude k ničemu. Nechci tady vytahovat téma, které patří jinam, nechci mluvit o důchodcích…Jen jsem chtěla říct, že když může čtyřčlenná rodina vyjít s 15.000, tak nechápu, proč jeden důchodce nemůže. A upřímně - myslím si, že děti mají vyšší nároky než starý člověk (od oblečení, bot, potravin, až po aktivity v podobě kroužků, škol atd.). Nechci se do toho zamotat. Jen že jsem zrovna v té TV včera viděla tu sebelítostivou důchodkyni, která nemůže vyžít s tím, s čím běžně musí vyjít rodina s dětmi. To je všechno. Ale jak psal Etatínek - kdo je zvyklý na vyšší standard, tak se mu hůř zvyká, když o něj přijde, ale zase měl možnost si našetřit. :nevim:

Nechci podceňovat důchodce, ale věřím tomu, že jich hodně žije v iluzi, že běžná rodina žije z průměrných platů a proto jim ty jejich důchody přijdou nízké. Ta zmiňovaná paní mě vytočila hlavně větou, že si nemůže kdykoliv koupit kabát, jaký se jí líbí… :roll: Ani nevím, jak to okomentovat :| Ale samozřejmě si zároveň uvědomuju, že spousta starých lidí žijících osaměle to nemá vůbec jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
30.3.12 15:20
@Paoloska píše:
Nechci podceňovat důchodce, ale věřím tomu, že jich hodně žije v iluzi, že běžná rodina žije z průměrných platů a proto jim ty jejich důchody přijdou nízké. Ta zmiňovaná paní mě vytočila hlavně větou, že si nemůže kdykoliv koupit kabát, jaký se jí líbí… :roll: Ani nevím, jak to okomentovat :| Ale samozřejmě si zároveň uvědomuju, že spousta starých lidí žijících osaměle to nemá vůbec jednoduché.

Jo, to je přesně ono! Ona si chudinka nemůže koupit kabát, protože jí po zaplacení nájmu zbyde POUHÝCH 7 tisíc. Já ze 7600 živím sebe a dvě děti. Ale je mi jí přitom strašně moc líto. Taková lidi nebudou šťastní a spokojení ani kdyby ten důchod měli 100.000. To by naříkala, že si nemůže dovolit auto, které se jí líbí atd… Prostě takové ty věčné plačky mi lezou krkem, ale zároveň je srdečně lituji. My jsme šťastní i za těch 7600 :dance: A mimochodem - jak tady někdo psal, že oni si chudáci musí platit léky… Já čekám jak na smilování na přítí měsíc, abych mohla koupit dceři léky na astma, které nám před 14 dny došly. A jsem přitom šťastná, že platím jen asi 1/3 z celkové ceny. Někdo se pořád nemůže smířit s tím, že už není všechno zadarmo. Je mi těch lidí líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
30.3.12 15:35

OT, ale nemůžu si pomoct…opět a zase se tady ukazuje typická čecháčkovská závist, mám jenom 7.600 a důchodce má 13.000, tak to půjdu napsat na emimino, že si nemá na co stěžovat. :roll: :roll: :roll: Paní třeba pracovala celý život, narozdíl od toho, aby si pořídila v mládí x dětí a pak plakala, že je musí živit z mateřské, protože muž má jen deset čistého. Ale takto jsme se žít rozhodli, tak proč neustále brečíme, že máme málo :nevim: :nevim: , nikdo přece nikomu u hlavy nestál s pistolí „a teď hned nech studiií a dělej děti“ , nebo „vem si tady toho, co vydělává nula nula nic a udělej si pár dětiček a vemte si k tomu ještě hypotéku“. Nezáviďtě lidem, o jejichž životě víte prd. Je to ubohý. Jen proto, že jsme mámy, nemáme život o nic těžší než lidé okolo.

A k zakladatelce. Toto téma se tu často opakuje. Já osobně bych byla pokakaná strachy, že to s takovým příjmem asi nezvládneme, ale přiznám, že jsem rozmazlená a ráda se nechám rozmazlovat ale máme příjem o dost vyšší a pořád vycházíme tak tak. Pokud jsi člověk skromný, kterému nevadí se uskromnit kvůli dítku, směle do toho. Spočítat a rozhodnout se stejně musíte jen vy s partnerem. :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
30.3.12 16:18

Zakladatelko, to jestli se to zvládnout dá nebo nedá, to zažiješ až v dané situaci. Teď si jedině můžete udělat přehled příjmů a povinných výdajů, které se každý měsíc opakují.

Pak už záleží jen na vás dvou, jak situaci budete psychicky zvládat, co se týče financí.

Na jídle se dá hodně ušetřit.Ale zase odsud-podsud.Já jsem tedy s dítětem sama, živím RD + úvěr na bydlení (něco, jako hypo). Mé povinné kažodměsíční poplatky, z kterých nelze slevit, ani kdybych se na hlavu postavila jsou větší, nežli plat Tvého manžela. S malým nám tak zbývá něco kolem 5ti tisíc na měsíc (v tom je jídlo pro nás oba, drogérie, atd, taková ta klasika).
Důležité je hlavně to, že máme střechu nad hlavou, jsme zdraví, i když sami bez chlapa, ale i to je pro mě posilující. A jsme oba šťastní.
V roce 2017 doplatím dle splátkového kalendáře úvěr na bydlení, to malému bude 9let, mě tedy 39 a na to se těším nejvíc, jelikož díky úvěru jsme dost finančně zatíženi,takže do té doby nelze ušetřit na dovolenou atd, ale zase máme zajištěné bydlení. Něco za něco v mé situaci.

No, a kdo to finančně psychicky z mé strany po porodu syna nezvládl? Otec mého dítěte, který neslevil ze své náročnosti a sobeckosti, atd. A poslouchat, jak nebudeme mít na noviny, atd. no, vydržela jsem to rok a 3 měsíce po porodu poslouchat a pak pápá. Další partner nezvládal zase sám sebe, a dost finančně lhal, a teď jsem sama a zvládnout se to dá. Sice posezení u pívka na celý večer s přáteli jsem absolvovala někdy před 7mi měsíci. Teď co jsem sama zase kamarádi dojdou ke mě domů, jelikož znají mou fin.cituaci nebo já k nim. Prostě dá se to.

Proto jsem psala hnedle z počátku, že to poznáte za chodu. Já zažila co jsou to hádky skrze penízky, zažila jsem to i u našich, a fakt humus, a už to zažít nechci, proto pro výběr dalšího partnera (ke kterému se teď ani nijak nehrnu) už budu koukat i na to, aby ty finance měl, aby ty hádky nebyly, jelikož ty hádky skzre prachy lidi strašně ve vztahu naruší, a odcizuje, a já mám ráda klid a pro něj už udělám cokoli).

Takže zakladatelko, držím pěstičky, a pokud máš vedle sebe rozumného parťáka, tak to zvládnete i v těch nejkrizovějších finančních situacích. A jestli máte podporu rodin, jako rozmazlující babičky či dědečky, tak o to je to zase lehčí pro vás a děťátko.

A co vidím v okolí, tak otěhotněly holky, co neměly pomalu ani kam jít, ale také to zvládly, prostě záleží dost na partnerovi, s kterým žiješ.

Hodně štěstíčka :mavam: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.12 00:14

Yvonne - velmi hezky napsané asi to opravdu člověk zjistí až za pochodu, když si to spočítám, tak to celkem i vychází, ale i tak se bojím, pro mě je to asi málo. Ale přeci nemůžu vyměnit partnera, s kterým chci žít a mám ho ráda, jen kvůli penězům, aby jsem se měla líp … ale jak si řekla, peníze dělají hodně a já chci jednou své děti zabezpečit a mít k tomu i chlapa s penězi. Ale jen tak nechat po takové dobe přítele kvůli penezům mě příjde nesmyslné a stejně bych byla nešťastná . A bův ví, na koho bych narazila potom, v této době najít hodného chlapa je zázrak .

• Citovat
  • Upravit
LouLou
1.4.12 06:13

lulje..prave, ze optimismu ohledne duchodcu ted i potom moc nemam..naopak.

• Citovat
  • Upravit
2398
1.4.12 09:45
@Anonymní píše:
Yvonne - velmi hezky napsané asi to opravdu člověk zjistí až za pochodu, když si to spočítám, tak to celkem i vychází, ale i tak se bojím, pro mě je to asi málo. Ale přeci nemůžu vyměnit partnera, s kterým chci žít a mám ho ráda, jen kvůli penězům, aby jsem se měla líp … ale jak si řekla, peníze dělají hodně a já chci jednou své děti zabezpečit a mít k tomu i chlapa s penězi. Ale jen tak nechat po takové dobe přítele kvůli penezům mě příjde nesmyslné a stejně bych byla nešťastná . A bův ví, na koho bych narazila potom, v této době najít hodného chlapa je zázrak .

Vše je relativní, v průběhu času se toho moc změní.
Můžeš mít dítě s člověkem,který má peněz hodně,ale můžete se rozejít,nebo přijde nemoc, o peníze přijdete a nemáte nic.
Nebo si pořídíš dítě s člověkem,kdy budete třeba ze začátku obracet každou korunu,ale pak si manžel nebo i ty můžete najít lepší práci a bude peněz dostatek.
Na získání lepší práce čas ještě bude,ale čas mít děti se neprodlužuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí