Výplata nemocenského
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyplata nemocenského od CSSZ
Ahoj holky,
nemáte, prosím někdo zkušenost? Od dubna jsem byla zaměstnaná v novém zaměstnání. V té době už mi nebylo moc dobře, zjistila jsem, že jsem tehotna. Doktorka mi proto později napsala neschopenku. V práci mi koncem dubna ukončili pomer ve zkušební době.
Moje otázka zní, jestli bývalý zaměstnavatel pošle moje číslo účtu OSSZ a přijde mi tak od nich nemocenska? Číslo účtu jsem dávala jen bývalému zaměstnavateli. Tak vůbec nevim; jak to chodí. Případně kolikateho nemocenska chodí?
Z bývalé práce mi teď akorát prisla vyplata + náhrada mzdy za nemoc.
Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Kita95 píše: Více
Musíš si zajít na ZP a nahlásit že PP skončil, ale pořád jsi na neschopence. Prvních tuším 14dní ti platí zaměstnavatel, soc až potom. Na ZP budou chtít potvrzení z OSSZ že jsi nemocná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kita95 No, na to, zda nahlásil účet na OSSZ se budeš muset zeptat zaměstnavatele, na to ti fakt nikdo na diskuzi neodpoví… případně zavolat na tu OSSZ, nebo můžeš počkat a pokud ho mít nebudou, tak ti pošlou dopis, ať jim ho nahlásíš a peníze pošlou až pak. A nemocenská chodí podle toho kdy jim dorazí podklady od doktora a při první výplatě i od zaměstnavatele, obecně do 30 dnů od obdržení podkladů, ale pokud je vše ok, tak to mají už třeba do týdne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit