Vyplatí se koupit nové auto?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyplatí se koupit nové auto?
Už nějakou dobu vybíráme auto. Je to pro mě a mého manžela opravdu sváteční čas, kdy můžeme spekulovat nad nabídkou a různě vybírat. ení problém vybrat model auta, máme v podstatě jednoho kandidáta ve dvou možných motorizacích. Původně jsme měli zálusk na auto z Německa od soukromého prodejce, z kterého se ale vyklubal turecký autobazar a nabízené auto ani neměli - takže jsme absolvovali dost zytečnou a dlouhou cestu.
MOje otázka ale zní - vyplatí se podle vás koupit nové auto v ČR? Koupím nové auto, v momentě prodeje ale jeho cena spadne velmi výrazně… není lepší vybrat si nějaké mírně jeté, třeba roční vůz?
Jaké josu výhody u nových aut - ěkteří výrobci sice garantují až 7 leté záruky, ale přijde mi to jako nějaký marketingový trik. A spusta lidí říká, že by si nové auto nikdy nekoupili.
Děkuju moc za vaše názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak minimálně 2 roky máš záruku jistou. Auto si objednáš přesně podle svýho přání a přebírání novýho auta je fakt pěkný zážitek. A nemusíš trnout jesli se objeví nějaká skrytá vada. Ale tím samozřejmě neříká, že se to vyplatí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nového máš záruku, ale je spousty lidí kteří i s novým autem byly stále v servisu.
Raději bych šel do nějaké předváděčky a nebo ročního auta.
V momentě kdy nové auto opustí autosalon jeho cena rapidně klesne a dál je to jen o amortizaci.
No ale ta vůně nového auta má něco do sebe.
Rozhodnutí je na vás. Popřípadě pročti www.superforum.cz sekci auta/výběr auta Je to tam mockrát řešeno.
7 leté záruky jsou podmíněny nějakými garančkami, nájezdem a podoobně. Ale to tak je u všech záru na všechny značky.
- Citovat
- Upravit
Nové auto jsme koupili 2× po zkušenosti, co jsme měli dvě auta, u kterých se časem objevilo, že byla bouraná a opravená byla tak, že člověk nic nepoznal, i když jsme se snažili. Vím, že koupit nové je hodně nevýhodné, ale mám tak jistotu, co s autem bylo, mám záruku a je prostě jen moje. Teď nám skončila 5letá záruka na to druhé nové auto a doufám, že v autě není nějaké „kurvítko“. Zatím jsme jezdili jen na garančky a jednou na restart palubního počítače, nějak se zacyklil. Kdybych příště kupovala auto a měla na nové, jdu do nového. Předváděčka je sice lákavá, ale když si vzpomenu, jak jsem s předváděcím autem jela, než jsem si trošku zvykla, tak pokud takto jede byť jen část lidí, co se autem svezou, tak opravdu nevím, jestli bych tohle zrovna chtěla doma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ještě nedávno bych ti tvrdil, že pro soukromníka nové auto jsou vyhozené peníze - kupoval sem vždycky tři roky jeté právě z toho důvodu - hned po vyjetí z autosalonu cena spadne o dost.
Na druhou stranu, auta jsou teď dost poddimezovaná a je otázka, jestli dvoutunové auto s pidimotorem přežije ty tři roky jízdy bez výrazné úhony…
Největší argument pro nový auto je pochopitelně záruka, kdy jdou vážné závady za výrobcem. Bohužel mají tendenci si to vynahrazovat cenami servisu (i když jim do toho ústavní soud taky trochu šlápl). Záruka delší než dva roky je marketingový tah - v podmínkách té záruky je napsáno, že se to týká pouze některých agregátů za určitých podmínek, do určitých kilometrů při servisu určitým servisákem, atd, takže nejen, že je to v zásadě nevymahatelné, ale ještě Vás to nažene do náruče servisu, co Vás stáhne z kůže.
Druhej závažnej argument je to, že se výrobci momentálně předháněj v inovacích, které dřív nebyly, takže starší auto s kombinací parametrů, které jsou teď dostupné třeba ani nejde sehnat.
Argument proti je pochopitelně cena, ale momentálně si autosalony některých značek ponakupovaly vozy, se kterými moc nevědí co, tak je velký prostor pro vyjednávání o ceně. Slyšel sem o případu, kdy se podařilo vyhádat 50 procent ceníkové ceny a v podstatě když dojdete do salonu a řeknete, že vybíráte mezi několika modely, tak Vám dají rovnou třeba 12 procent slevu. Pak už to začne být zajímavé, protože u některých aut - Škoda, VW, Audi, BMW mají majitelé v ČR dojem, že s autem budou 3 roky jezdit a pak ho prodají za stejnou cenu, takže ojetiny jsou nesmyslně vysoko a rozdíl mezi 3letým autem z baziše a novou šunkou s vyjednanou slevou může být 15 procent a pak není co řešit…
Nákup v cizině má svá specifika, která se učí špinaví turci využít pro svůj prospěch. Na jedno z nich jste právě narazili
Chce to holt umět a mít trochu zkušeností…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Partner se v autech vyzná, takže u nás pouze bazarové a to ještě v kategorii „vrak“, tedy tak 8 leté a starší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MirkaVal píše:
Už nějakou dobu vybíráme auto. Je to pro mě a mého manžela opravdu sváteční čas, kdy můžeme spekulovat nad nabídkou a různě vybírat. ení problém vybrat model auta, máme v podstatě jednoho kandidáta ve dvou možných motorizacích. Původně jsme měli zálusk na auto z Německa od soukromého prodejce, z kterého se ale vyklubal turecký autobazar a nabízené auto ani neměli - takže jsme absolvovali dost zytečnou a dlouhou cestu.MOje otázka ale zní - vyplatí se podle vás koupit nové auto v ČR? Koupím nové auto, v momentě prodeje ale jeho cena spadne velmi výrazně… není lepší vybrat si nějaké mírně jeté, třeba roční vůz?
Děkuju moc za vaše názory.
Jaké josu výhody u nových aut - ěkteří výrobci sice garantují až 7 leté záruky, ale přijde mi to jako nějaký marketingový trik. A spusta lidí říká, že by si nové auto nikdy nekoupili.
Za me..NE
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Partner se v autech vyzná, takže u nás pouze bazarové a to ještě v kategorii „vrak“, tedy tak 8 leté a starší…
Presne, Je otazka i o to jak se clovek stara(a nekdy i to stesti):-). U nas auto z nemecka, ted uz stare noo 15 let:-D Jedine…malicko zacina na par malych mistech rezivet. Nikdy zadny problem. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kamikadze No, my jsme loni koupili rok 1999, tedy 15 let staré… taky dovoz z Německa, ale tedy již to dovezl někdo před námi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že záleží na značce kterou vybíráte. Hyundai nebo Kiu bych koupila novou. Ale např. Audi bych koupila jako předváděčku - to je pro mě ještě nové auto se zárukou jasné minulosti. Samozřejmě, že někdo si potrpí pouze na nové auta (viz můj manžel) který ale umí uhádat i 100.000 slevu a zimní kola zdarma
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, záleží asi na tom jestli se tvůj muž vyzná v autech. Můj ne, takže ojeté auto už nikdy více.
Zet si koupil rok starou předváděčku, byla na jednom místě odřená, co zakryli nějakou fixou a objevilo se po umytí a ve vnitř zadupaná od bot. Takže za mne ani to ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teď řeším stejnou otázku a už mám rozhodnuto. Koupím si nové. Protože jestli si mam koupit ojeté auto (nechci staré víc jak 6 let) v dobrém stavu a nebo si připlatit 50-100 tisíc a mít nové - tak je to jasná volba. Ale samozřejmě záleží na okolnostech - finanční situace, počet vozidel v rodině, kam s tím člověk bude jezdit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berusa.m píše:
Myslím, že záleží na značce kterou vybíráte. Hyundai nebo Kiu bych koupila novou. Ale např. Audi bych koupila jako předváděčku - to je pro mě ještě nové auto se zárukou jasné minulosti. Samozřejmě, že někdo si potrpí pouze na nové auta (viz můj manžel) který ale umí uhádat i 100.000 slevu a zimní kola zdarma.
Musim se pochlubit, můj uhádal z mýho novýho auta slevu 290 tisíc, ale zimní pneumatiky už jsme kupovat museli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mezi jen trochu ojetým, cca rok starým autem a novým autem není zas tak velký cenový rozdíl, abych byla ochotná podstupovat riziko spojené s koupí auta s neznámou minulostí. Ojeté auto bych koupila třeba jako druhé auto na občasné ježdění na kratší vzdálenosti, ale rozhodně ne jako auto, na které se chci spolehnout. Takže za mě nové, pokud nejste ty nebo manžel na auta experti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, nevyplatí. koupila jsem málo let ojeté, blbec mi do toho vrazil a jsem ráda, že nevrazil do nového. podle mě se koupě úplně nového nevyplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit