Nevycházíme s penězi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
334
30.3.15 12:52

Nevýcházíme s penězma

Jen tak pro začátek-nestěžuju si že mám málo peněz ;)
Tak abych začla od začátku dohromady s přítelem máme 16 tisíc na měsíc.
Problém je v tom že přítelova výplata je do dvou dnů pryč :zed:.
V podstatě žijeme s mýho rodičáku. Když má peníze tak si zkrátka dopřává luxus pak kouká na mě. Jde do krámu a klidně tam nechá 700 kč jen za sladkosti, koupí si ty nejdražší cigerety co jsou a pak spolíhá na mě :?.
A když už mu ty peníze dojdou jde každý ráno do mé peněženky a veme si třeba 500 na bus.
A když se o tom zmíním tak mu zase všechno vyčítám.
Co by jste dělali na mém místě vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32873
30.3.15 12:55

@ViolaGrunge vyměnila bych chlapa. Pokud nechceš hned tak z prudka, tak aspoň změnila systém hospodaření. Peníze obou klidně na jednu hromadu, máte dítě, jste rodina. Z toho zaplatit bydlení a co je nutné. Oddělit na jídlo a pak každému kapesné. Pokud mu dojde, nedělat ze sebe dojnou krávu. Jen ať se naučí hospodařit s tím co má.
Pokud nepochopí, nazdar. Tohle chování u dospělého člověka nikdy nepochopím, sobecké, vypočítavé a ještě bude prudit tebe? Ať si zamete před vlastním prahem a klidně si píše denně deníček za co utrácí. Pokud se k tomu nemá, tak je to děcko, které budeš mít napořád na krku.

Příspěvek upraven 30.03.15 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
30.3.15 12:55

Bud si to s ním vysvětlit a zavést třeba systém obálek. Nebo ho od peněz úplně odříznout s tím, že si oba budete nechávat nějaké kapesné, anebo ho kopnout někam a vyrazit z baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
30.3.15 12:56

Jestli on si uživá svoje peníze sám a ty z toho nemáš nic, tak by prostě jedno krásné ráno šel do peněženky a ta by tam nebyla. holt by začal jezdit na kole chlapec. tim chci říct, že kdyby měl takovej přístup a nechtěl se o tom bavit, nedala bych mu nic.
to, že bych s takovym člověkem asi vůbec nebyla je věc druhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
30.3.15 12:57

Asi bych taky zkusila obálkový systém, když to přítel jinak neumí. A každopádně bych každý měsíc ulila nějaké peníze stranou jako rezervu tak, aby na ně přítel nemohl jen tak šáhnout. Ale pokud se partner nebude snažit, tak s tím nic moc neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
30.3.15 12:57

Peníze si nevybirej, plat kartou. To není normalni přístup. Ať ti z výplaty dá peníze na jídlo a další potřebné výdaje nebo ať nakoupí pro rodinu, ne že si pojede sám pro sebe. A jestli mu to trpis, tak jsi hloupá. Prece ti nemůže brát peníze z peněženky? Navíc teda nechápu, z čeho žijete, když on utratí svoje peníze a z tvého rodicaku si bere 500,– kdy se mu zlíbí. To jste po týdnu na nule, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
30.3.15 12:58

Natvrdo bych se ujala rodiného rozpočtu. Asi dostanu sodu, ale jestli je takový tak bych přístup k penězům měla jen já a jemu dávala „kapesné“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.3.15 12:58

@ViolaGrunge asi to samé co ty akorád bych s 16000příjmem si nedopravala ani luxus, ani cigarety ani sladký. tvůj přítel je sobec co se nedokáže postarat sám o sebe natož n rodinu
Promiň, ale je to tak
Co bych dělala nevím, ale hodila hodně vážnou řeč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
30.3.15 12:59

Společné peníze. Já moc tenhle styl moje-tvoje v rodině s dětma nechápu.
Zaplatit co je nutné, dát bokem na jídlo, nakoupit pro dítě a co zbyde si prostě utratíme po dohodě podle svého, co chceme, potřbebujeme…A něco jde klukům na spoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527

Týjo, a to máte 16tis se vším všudy i na bydlení nebo je to už po odečtu bydlení??
Ale udělala bych to přesně jak píše @andelka83 pokud nepochopí systém hospodaření šel by, ono já si nedokážu představit, že by můj chlap šel a utratil prachy za cukrovinky stím že by pak nebylo na jiný věci pro malou. No ten by letěl, na to bych neměla nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744

V první řadě bych řešila manžela, tam zatím vidím největší problém, poté bych zažádala o příspěvek na bydlení, myslím že by jsi se do toho mohla vejít.
prvně si promluv s ním, i kdyby jsi příspěvek dostala, tak ti ho rozfofruje a budete na tom stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

@ViolaGrunge řeklas mu, že jednou jsme rodiče, on je povinnen se o vás taky mimo jiné postarat, takže jeho výplata na tvůj účet, po zapalcení nájmu a ost odložit na jídlo a ostatní potřebné a dát mu kapesné.
Jestli utratí za den, jeho chyba. Bude ho mít na měsíc.
A ty další peníze nedávej z ruk. Jsi hloupá, že se necháš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
30.3.15 13:00

V první řadě bych ho odstřihla od tvých peněz. Potom jak už radí holky - obálková metoda, rozepsat, co se platí. Navíc jestli s tou minivýplatou, ještě kouří - měl by to omezit. Když to nepomůže, vrátit ho mamince. Co si vychovala, to by měla zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
30.3.15 13:00

Nám se vyplácí rozpočítat si peníze na týdny do další výplaty…člověk ví, kolik může za týden utratit. Za 4 měsíce se nám podařilo ušetřit 30 000,– (já na rodičovském příspěvku, manžel ve státní správě)… ve vašem případě 4000,–/týden není málo - my máme míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
30.3.15 13:02

Minulí týden v pondělí jsem měla 4500kč ani jednou jsem nebyla na nákupu a dnes mám cca 700 kč. Pořád si pučujem od někoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat