Vyúčtování nákladů návštěvě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35713
23.3.15 22:20

Vyuctovani na

Mam takove osobni dilema. Bydlite v zahranici, pozvete si kamaradku s ditetem. Nauctovali by jste pak takove kamaradce sluzby jako vodu, el, praci prasky a atd? Stalo se to v mem okoli ja premyslim zda jsme normalni nebo hodni kdyz po nikom nic nechci, mozna tak s jidlem se stridame, ale jinak nic? Kamaradka sve kamaradce vyuctovala za dva tydny cca 3500..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35713
23.3.15 22:21

Ma tam byt vyuctovani nakladu navsteve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
23.3.15 22:22

No navstevam nic takoveho nikdy neuctuju, nejsem hotel ale hostitel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.3.15 22:24

Ha ha, to je dobry. s frekvenci navstev u nas doma bych si mozna tim dokazala dobre privydelat :lol:

ja naopak vsem navstevnikum zduraznuju, at nevozi zadne kosmeticke veci, rucniky, osusky na plaz a podobne ptakoviny, ze jsme plne zasobeni a pujcujem zdarma. asi zacnu vybirat aspon spropitne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
23.3.15 22:24

To snad ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
23.3.15 22:26

Tak to je pro mě nepochopitelné, asi bych už pak takovou osobu kamarádkou nenazývala. Nebydlíme sice v zahraničí, ale když k nám přijedou známí na víkend, tak přivezou max něco k jídlu ( podle domluvy) nebo jezdíme ve větší partě lidí na chatu naší rodiny a opravdu mě nikdy nenapadlo všem za ten týden naúčtovat elektriku a vodu :mrgreen: Je ale pravda, že známí se aspoň postarali o jídlo ( 10 lidí přece jenom už něco vyplýtvá ) - nebylo to na můj popud, ani by mě to nenapadlo, sami se takto domluvili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68873
23.3.15 22:26

Pokud si ji pozvu ja, v zivote by me tohle nenapadlo. Pokud by ona sama pozadala o dvoutydenni ubytovani, taktez bych po nic nechtela, ale tak nejak bych lehce ocekavala, ze se mi „odvdeci“ jinak, ja nevim, pozve nas na veceri, neco doveze… Neb kdyz je to kamaradka, tak je to proste kamaradka, a kdyz to kamaradka neni, tak takoveho cloveka si domu fakt na dva tydny nestehuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
23.3.15 22:27

@pikola To by mě ani nenapadlo… když zvu, tak zvu, ne? Jako kdybych ji dělala azyl rok, tak je to domluvě, ale návštěva na několik dní, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35713
23.3.15 22:27

@Ali-Ali no ja prave nejak nevim jak se k te osobe dal chovat, prijde mi to hnusny. A to nemluvim o vecech co jim dovezla ona a co pro ne ona tady udelala. Ji je blby se ozvat, ja rikam at neni hloupa a resi to. Kdyby ty naklady byly adekvatni, ale mozna se dite koupalo, ona sprchovala a ani ji netopili.. Nijak ji nezivili, mozna 3 obedy, jednou odvezli do obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.3.15 22:29

Me by to v zivote ani nenapadlo 8o.
Kdyz nekoho pozvu, tak ho chci pozvat a na to kolik proji nebo spotrebuje energie vazne nehledim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.3.15 22:30

@pikola fakt? to néééé :roll: nejsem materialista, ale to bych asi s kamarádkou dokamarádovala. Pochopila bych šérnout se o jídlo (ovšem ne formou vyúčtování, ale spíš tys platila včera, dneska zaplatím nákup já), ale tohle je fakt dost mimo.

ovšem na druhou stranu proč ne. přijede mi teď sestra, tak tý chudince nebohý studující asi naúčtuju nocleh v kuchyni na zemi, plnou penzi si ale se svým kapesným asi dovolit moct nebude :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.03.15 v 22:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
23.3.15 22:31

Prijde mi vrcholne neslusne uctovat naklady navsteve, kterou jsem si pozvala. Na druhou stranu by se takovato dlouha navsteva mela sama od sebe spolupodilet na jidle, pripadne se revansovat stejnym pozvanim a servisem. A neni mozne, ze to byl pobyt z iniciativy pozvaneho a ten, kdyz se, pozval, sam, nabidl nejakou financni kompenzaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68873
23.3.15 22:32

Tady asi vubec nejde o adekvatnost nakladu, ajko to, ze si to vubec nekdo navstee (notabene takove, kterou si pozve sam!) troufne „uctovat“. Ty ses o tom dozvedela od te „postizene“? Tohle po mne nekdo chtit, asi mu to dam, ale pote prerusim kontakty, protoze uz bych si s nim nejspis nemela co rict, natoz se tvarit, jak desne jsme spolu v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
23.3.15 22:33
@pikola píše:
@Ali-Ali no ja prave nejak nevim jak se k te osobe dal chovat, prijde mi to hnusny. A to nemluvim o vecech co jim dovezla ona a co pro ne ona tady udelala. Ji je blby se ozvat, ja rikam at neni hloupa a resi to. Kdyby ty naklady byly adekvatni, ale mozna se dite koupalo, ona sprchovala a ani ji netopili.. Nijak ji nezivili, mozna 3 obedy, jednou odvezli do obchodu.

Tak tohle fakt hnusny je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.3.15 22:34
@pikola píše:

ja bych taky nevedela, jak na to reagovat. nejsem konfliktni typ, takze bych se asi nehadala, ale tak nejak by tim to pratelstvi asi skoncilo :lol:

ale jestli vam to prijde divne, tak to nic neni. maminka moji kamaradky byla navstivit sveho syna (brachu kamosky) v zahranici a ten si nechal zaplatit pulku jidla, co za ty dva tydny nakupoval. jen predstava, ze bych po svych rodicich chtela zaplatit jidlo, co jim doma uvarim, mi prijde zvracena. ale nekteri lide jsou evidentne magori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat