Vyúčtování nákladů návštěvě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
24.3.15 09:17
@pikola píše:
Mam takove osobni dilema. Bydlite v zahranici, pozvete si kamaradku s ditetem. Nauctovali by jste pak takove kamaradce sluzby jako vodu, el, praci prasky a atd? Stalo se to v mem okoli ja premyslim zda jsme normalni nebo hodni kdyz po nikom nic nechci, mozna tak s jidlem se stridame, ale jinak nic? Kamaradka sve kamaradce vyuctovala za dva tydny cca 3500..

Masakr.

Návštěvu zvu, a v tom slově to je obsaženo. Maximálně očekávám, že mi třeba pomůžou s úklidem po sobě, že něco přivezou do placu (víno, sušenky… )…

pokud by to chtěl někdo po mně, zaplatila bych bez keců (byť s bradou u kolen), ale tím by asi skončila veškerá komunikace, natož zvaní na návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
24.3.15 10:20

Vtipné - nechybí v tom úvodním textu nějaký zásadní detail?

@blecha72 ta načnutá rama pobavila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
24.3.15 10:34

No to je fakt masakr! To jsem ještě nezažila. Určitě bych návštěvě nedávala žádné vyučtování. Pokud bych k nám pozvala kamarádku třeba ze zahraničí na delší dobu, neúčtovala bych jí prášek, vodu ani nic takového. Na druhou stranu bych předpokládala, že třeba během toho času sem tam nakoupí např. ranní pečivo, maso k večeři či ovoce ona. Tak bych se chovala na návštěvě já.
Poked by mi kamarádka naúčtovala 3500,– za návštěvu tak bych to zaplatila a smazala si její číslo z telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
24.3.15 11:17

Návštěvě nic neúčtuju ani když někam jedu tak s tím nepočítám. Ale samozřejmě něco dovezeme, platíme jídlo apod.
Pokud bych k někomu jela na delší dobu, třeba na měsíc, na prázdniny apod., tak bych se s ním předem domluvila, že mu přispěju na výdaje, koupím prací prášek apod. Ale jak znám všechny své kamarády tak by to nikdo nechtěl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35829
24.3.15 11:17

Mi to nedalo spat. Ted jsembyla v obchode a lahev nejdrazsiho arielu stoji 13.43 a je na 40 prani. A nejdrazsi avivaz Vernel 3.45 na 76 prani. To nemohla za 14 proste na vas vyplacat aby po ni chtela 20e za prani.

Příspěvek upraven 24.03.15 v 11:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.3.15 11:18

Kdyz by me nekdo ubytoval na delsi dobu, tak bych se sama vnucovala s prispevkem na jidlo, energie atd…nebo bych to resila tak, ze bych na spolecnych vyletech platila kino, restaurace etc. U navstev do tri dnu mi to prijde trapne.
kdyz jsem zvala kamarady na nasi chatu, tak jsem chtela prispevek na energie ve smesne castce a byli seznameni predem - vetsinou jeste meli snahu dat vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
24.3.15 11:20
@pikola píše:
Mi to nedalo spat. Ted jsembyla v obchode a lahev nejdrazsiho arielu stoji 13.43 a je na 40 prani. A nejdrazsi avivaz Vernel 3.45 na 76 prani. To nemohla za 14 proste na vas vyplacat aby po ni chtela 20e za prani.Příspěvek upraven 24.03.15 v 11:18

no, když to řešíš- ještě je tu voda, elektřina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35829
24.3.15 11:21
@blecha72 píše:
no, když to řešíš- ještě je tu voda, elektřina…

To ji ale nauctovali zvlast.. 4 ecka za den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
24.3.15 11:22

@pikola ona jí pozve a pak po ní chce peníze? To musí být fajn kamarádka. A cena je dost nadnesená ne :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
24.3.15 12:18
@pikola píše:
Jeji muz neni skoro doma. S mym stravila skoro celou sobotu s deckama venku a zadny pochybnosti teda nemam. Ale tak lidi jsou ruzny a treba ji fakt tady hrablo.. jedine co mne napada ze ji doma delali binec, ona je dost na poradek. Musela treba chodit ven s malym kdyz uspavala svoje deti a vecer se tam pry septalo a skoro nesvitilo.. :zed:

Tak to je psycho teda.
Spis bude kamaradka asi hodne „citliva“, ale tak si nema zvat navstevy :nevim:. Ja bych se zachovala jako ty a byla bych rada, ze mam konecne partacku. Bych si ji tam mozna nakonec nechala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
24.3.15 12:20
@pikola píše:
Tak vcera ji napsala, ona se skoro urazila ale zaver je, ze ji ty penize radsi da. Chce treba 20€ za prasek a avivaz, ze za 14 dni spotrebovala cely. Jako ja nevim, asi jsme cunata, peru dost, ale pul lahve tam neleju :nevim: na ic ta cena je dost mimo..

Ja bych ji je proste nedala, jen z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
24.3.15 12:25

Taky bych ji nic nedala, je to neslusne. jeste dat seznam co kolik stalo, navic ta cena je premrstena, vypada to ze, ze si k tomu pripocitala i tringelt. a jak to meli s jidlem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
24.3.15 12:29

Já mám doma návštěv hodně i s přespáním na víc dní a nikdy by mě nenapadlo někomu účtovat vodu 8o Cizí mi sem nechodí a na kamarádech a rodině nebudu vybírat za náklady :zed: S jídlem je to jiné, to jsem docela ráda, když se trochu podílí, protože třeba 2 týdenní návštěva s jídlem jde docela do peněz, ale nikdy by mě nenapadlo to po někom vyžadovat, všechny to tak nějak napadne samo a kdyby ne, zatáhnu to já. Prostě máme dobré kamarády a familii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35829
24.3.15 12:33

@Handalina pry asi petkrat ji dali co meli oni, ona jim taky davala treba pecivo a jinak mela nakoupeno zvlast. My ted mame ze jednou varim ja a jednou ona, jestli si vezme banan nebo susenku pro maleho, olej atd. je mi fakt sumak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
24.3.15 12:35

@pikola ja tomu stejne moc nerozumim. Tvoje kamoska ji k sobe na mesic pozvala (dotycna je zdaleka, predpokladam tedy) na navstevu. Na nejaky platbe nakladu se predem nedomluvily. Ty jsi tuhle holcinu poznala pres kamosku a pozvala na spolecny vylet, jestli jsem to dobre pochopila. A uz u tebe zustala - proc? Proc neni u kamaradky? Rikas, ze ji ani neznas - asi bych mela trochu strach toto nabidnout a jaky byl vubec duvod, kdyz bydlela u kamosky? Kamoska se nedivila, proc zustava u tebe, kdyz se neznate?

Co se tyka penez, ohradila bych se. Rekla bych svoje, ze se mi to zda dost neprimerene, zaplatila bych a uz bych kamosku nevyhledavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat