Vyúčtování nákladů návštěvě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1228
24.3.15 12:48

V životě by mě nic takového nenapadlo. 8o Je to trapas pro hostitelku jak hrom. I kdybych se s návštěvou pohádala nebo tak něco, tak by mě to taky nenapadlo po ní něco chtít, tohle lidi na úrovni prostě nedělají. Být návštěvou, tak ty peníze té osobě dám, a jak už tady někdo hezky napsal, tak bych s ní „dokamarádovala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
24.3.15 12:58
@pikola píše:
Mam takove osobni dilema. Bydlite v zahranici, pozvete si kamaradku s ditetem. Nauctovali by jste pak takove kamaradce sluzby jako vodu, el, praci prasky a atd? Stalo se to v mem okoli ja premyslim zda jsme normalni nebo hodni kdyz po nikom nic nechci, mozna tak s jidlem se stridame, ale jinak nic? Kamaradka sve kamaradce vyuctovala za dva tydny cca 3500..

to by mě nenapadlo ani v nejčernějším snu, musí být pěkně na hlavu :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
24.3.15 13:00

@Pomka pozvala si svoji kamaradku s malym ditetem, sama ma deti. Zustala u nas puvodne na vikend, protoze bydlime ve meste a kamaradka za mestem a ta jeji kamaradka je tu bez auta. Auto mit mela, ale nejak to nedopadlo a ja se nabidla ze misto v aute mame a muzu ji vzit. A nejak to nakonec dopadlo ze zustala u nas. Prvni prekvapeni bylo kdyz byl domluveny ctvrtek a uz ve stredu rano mi ta nase kamaradka - hostitelka psala jestli si ji neodvezu driv, ze chce uklizet. Te sve kamaradce to ale oznamila jako hotovou vec a nazdar. Nevim jestli se neco mezi nima nestalo, ale proste mi preijde ze mladou pani prestala hracka bavit a nazdar. Na nejake kompenzaci domluvene byli, ale cekala bych symbolickou, ne rozpocitavani papiru. A to ji dovezla z cech veci asi za tisicovku..

Ja jen ze se ty moji kamaradce ted nejak vyhejbam, nevim jak se k ni chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
24.3.15 13:12
@pikola píše:
@Pomka pozvala si svoji kamaradku s malym ditetem, sama ma deti. Zustala u nas puvodnepremrstena protoze bydlime ve meste a kamaradka za mestem a ta jeji kamaradka je tu bez auta. Auto mit mela, ale nejak to nedopadlo a ja se nabidla ze misto v aute mame a muzu ji vzit. A nejak to nakonec dopadlo ze zustala u nas. Prvni prekvapeni bylo kdyz byl domluveny ctvrtek a uz ve stredu rano mi ta nase kamaradka - hostitelka psala jestli si ji neodvezu driv, ze chce uklizet. Te sve kamaradce to ale oznamila jako hotovou vec a nazdar. Nevim jestli se neco mezi nima nestalo, ale proste mi preijde ze mladou pani prestala hracka bavit a nazdar. Na nejake kompenzaci domluvene byli, ale cekala bych symbolickou, ne rozpocitavani papiru. A to ji dovezla z cech veci asi za tisicovku..Ja jen ze se ty moji kamaradce ted nejak vyhejbam, nevim jak se k ni chovat.

Mozna by ses nekdy s tou kamaradkou mela o tom pobavit, co to melo znamenat. hlavne bych se ji zeptala v cem pere, cena za prasek a avivaz zda se mi dost premrstena, taky i ta spotreba praciho prasku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4470
24.3.15 13:17
@Handalina píše:
Mozna by ses nekdy s tou kamaradkou mela o tom pobavit, co to melo znamenat. hlavne bych se ji zeptala v cem pere, cena za prasek a avivaz zda se mi dost premrstena, taky i ta spotreba praciho prasku :nevim:

Také by mi to nedalo a zeptala bych se kamarádky, jestli se něco stalo, že tak vypakovala návštěvu a chtěla po ní náklady. Celá ta situace je divná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
24.3.15 13:51

Taky prispeju svoji troskou do mlyna. Zijeme v zahranici. Pred dvema lety se nam narodil syn. Nutno podotknout, ze jsme na tom nebyli financne nejlip - muj manzel v te dobe nepracoval, protoze si delal jazykovy kurz. Kdyz byl syn trimesicni, rozhodla se moje kamaradka, ze nas prileti navstivit. Jeste 2 tydny pred odjezdem se dusovala, ze nam prispeje na benzin (manzel ji vyzvedaval na letisti, ktere je vzdalene 150 km od nas) a planovala, jak me aspon jeden den vytahne na vecu, do kina atd. Myslela jsem si fajn, dobry bude to pohoda. Jak jsem se zmylila :D kamaradka den pred prijezdem psala, ze nema penize - ujistili jsme ji, ze se nic nedeje, at klidne prileti (o penize jsme si vubec nerikali, ani by nas to nenapadlo). Jak ten tyden probihal? Sezrala na co prisla - parkrat mela kriticke poznamky k mnou naservirovanemu jidlu, v obchodech si vybirala nejdrazsi produkty (samozrejme „znackove“) a to uz ani snad nemusim psat, ze ani jednou neplatila! Sprchovala se dvakrat denne (chapu pokud je leto a je vedro, ale v te dobe byl chladny podzim), spotrebovala sama za ten tyden celej balik toaletniho papiru - 10 roli! Nevim, co s tim delala a vrcholem bylo, ze pri fenovani pouzivala me hrebeny! V cervnu cekame dalsi prirustek, kamaradka chce opet prijet, tak jsem ji hned na zacatku pripravila na to, ze klidne muze prijet, ale ze se bude muset sama dopravit do naseho mesta, ze ji tezko budem nekde vyzvedavat - ja to se dvema detmi nezvladnu a manzel pracuje :) tak jsem ted zvedava, jestli si ten tiket zamluvi. Tajne doufam, ze ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
24.3.15 14:17

@happy day Tak to jai dobrá že jsi jí rovnou nenapsala, že o její návštěvu nemáš zájem. Já takové nevychované povahy fakt z duše nesnáším. S mojí nej kamarádkou se automaticky střídáme při placení v restauraci, když k nám přijede jen na jednu noc doveze hromadu dobrot, láhev vína…a stejně tak to dělám když jdu na návštěvu k nim. Přijde mi to normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
24.3.15 14:29
@pikola píše:
@Pomka pozvala si svoji kamaradku s malym ditetem, sama ma deti. Zustala u nas puvodne na vikend, protoze bydlime ve meste a kamaradka za mestem a ta jeji kamaradka je tu bez auta. Auto mit mela, ale nejak to nedopadlo a ja se nabidla ze misto v aute mame a muzu ji vzit. A nejak to nakonec dopadlo ze zustala u nas. Prvni prekvapeni bylo kdyz byl domluveny ctvrtek a uz ve stredu rano mi ta nase kamaradka - hostitelka psala jestli si ji neodvezu driv, ze chce uklizet. Te sve kamaradce to ale oznamila jako hotovou vec a nazdar. Nevim jestli se neco mezi nima nestalo, ale proste mi preijde ze mladou pani prestala hracka bavit a nazdar. Na nejake kompenzaci domluvene byli, ale cekala bych symbolickou, ne rozpocitavani papiru. A to ji dovezla z cech veci asi za tisicovku..Ja jen ze se ty moji kamaradce ted nejak vyhejbam, nevim jak se k ni chovat.

no nevim, co si ty dve udelaly, ale takovou kamaradku bych nechtela. Rozpocitavat navsteve elektriku a vodu. No to asi nejsou kamaradky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
24.3.15 15:56
@pikola píše:
@Pomka pozvala si svoji kamaradku s malym ditetem, sama ma deti. Zustala u nas puvodne na vikend, protoze bydlime ve meste a kamaradka za mestem a ta jeji kamaradka je tu bez auta. Auto mit mela, ale nejak to nedopadlo a ja se nabidla ze misto v aute mame a muzu ji vzit. A nejak to nakonec dopadlo ze zustala u nas. Prvni prekvapeni bylo kdyz byl domluveny ctvrtek a uz ve stredu rano mi ta nase kamaradka - hostitelka psala jestli si ji neodvezu driv, ze chce uklizet. Te sve kamaradce to ale oznamila jako hotovou vec a nazdar. Nevim jestli se neco mezi nima nestalo, ale proste mi preijde ze mladou pani prestala hracka bavit a nazdar. Na nejake kompenzaci domluvene byli, ale cekala bych symbolickou, ne rozpocitavani papiru. A to ji dovezla z cech veci asi za tisicovku..Ja jen ze se ty moji kamaradce ted nejak vyhejbam, nevim jak se k ni chovat.

Bav se s ni normalne, pokud dojde na toto rec, rekni co si o tom myslis. Jako dovetek bych se zeptala, jestli se neco prihodilo, dal bych nevyzvidala, co maji mezi sebou, maji mezi sebou. Ta druha kamoska at to zaplati a rekne taky svuj nazor, pokud jsou naklady opravnene, bude mlcet a to si proste musi vyridit spolu. Jinak zaplatit a uz nekontaktovat. Vlastne to jde mimo tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
24.3.15 19:55

@berusa.m spis hodna a blba :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
24.3.15 20:16

Me spis zarazi, proc neodjede domu? Proc po takovem incidentu zustava u cizich lidi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4470
24.3.15 20:21

@pralinka2727 To mě také napadlo. Já bych nikdy k cizím lidem nešla ani na jednu noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
24.3.15 20:38

@pralinka2727 protoze ma koupene letenky na tento tyden a je to 3000km. My spolu vychazime dobre, predtim u nas na par dni bydlela i ta jeji kamaradka kdyz dojeli sem do mesta. Tady u nas je to normalni nekomu nabidnout postel pokud ji mate volnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
24.3.15 21:00

@pikola aha,tak to jo, děkuji za vysvětlení :) Každopádně k tématu, já bych si nikoho na měsíc nepozvala, protože by mi i nejlepší kamarádka lezla na nervy tak dlouho. Když už bych to udělala, tak bych jí nic neúčtovala, pokud by to nebylo předem domluvené.(levná dovolená u kamarádky bydlící u moře)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
25.3.15 20:59

Tak podľa toho či chcem aby ešte niekedy ku mne prišla, ak nie určite všetko zapíšem a vyúčtujem, viac sa už neukáže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat