Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@K.Black píše:
@Emilie nj, když já to mám s těma kurzama na prd, většinou když se s mužem domluvím že jdu tam a tam, tak do toho něco vleze(práce) a to je pro nás přednější než moje uspokojenítakže se spíš učím podle netu, jenže zas mám problém s chápáním návodů
ale jsem kreativní tak si to vždycky nějak poupravím
možná až se děti vystěhují a dědek bude ležet na gauči budu mít čas někam zajít
![]()
To znám, v pátek a v sobotu jsem měla dva kurzy a doma dvě nemocný děti, jak to dopadlo? No hádejte
Jinak zrovna dneska ještě ráno v posteli mně napadlo, že bych si udělala stránky o tom, jak začínají totální samouci jako já - že bych v Cimrmanově duchu napsala, tohle už jsem taky zkusila a tudy neeeee, přátelé
![]()
@Emilie píše:
To znám, v pátek a v sobotu jsem měla dva kurzy a doma dvě nemocný děti, jak to dopadlo? No hádejteJinak zrovna dneska ještě ráno v posteli mně napadlo, že bych si udělala stránky o tom, jak začínají totální samouci jako já - že bych v Cimrmanově duchu napsala, tohle už jsem taky zkusila a tudy neeeee, přátelé
![]()
![]()
no to by bylo super
pokud to bude vysvětleno i pro méně chápavé, teda né že bych byla ale někdo jiný třeba
![]()
Jestli se to finančně vyplatí- jak co… Já zatím pro sebe nešiju (i když bych ráda), jen pro dítě a tam to zas taková úspora není, koupíš půlmetr látky, ušiješ jedny tepláčky a dost ti toho zbyde. Polud nechceš mít troje další stejné, tak ti nezbývá než to někomu podarovat nebo prodávat. Stejně tak třeba s úpletem, koupíš půlmetr, ušiješ jedno tričko, pyžámko, trenýrky… Hlavně u mě je to závislost
, takže finančně se to nevyplatí, aspoň pro mě. Ale baví mě to ![]()
@K.Black píše:
@Kassy já jsem švadlenamluvila jsem jen o pomůckách na patchwork, jinak všechno mám.
Jo tak, to jsem nějak nepochopila. Omlouvám se ![]()
@AnastazieB píše:
Jestli se to finančně vyplatí- jak co… Já zatím pro sebe nešiju (i když bych ráda), jen pro dítě a tam to zas taková úspora není, koupíš půlmetr látky, ušiješ jedny tepláčky a dost ti toho zbyde. Polud nechceš mít troje další stejné, tak ti nezbývá než to někomu podarovat nebo prodávat. Stejně tak třeba s úpletem, koupíš půlmetr, ušiješ jedno tričko, pyžámko, trenýrky… Hlavně u mě je to závislost, takže finančně se to nevyplatí, aspoň pro mě. Ale baví mě to
já si právě říkám, že koupím metr úpletu, ušiju z toho např. několik košilek a vyplatí se to (letos jsem dceři koupila několik košilek po 80 korunách a po pár vypráních se začaly rozpadat
) ![]()
totéž třeba ty tepláky - bydlíme na kraji vesnice a je mi vcelku jedno, jestli má na prasení na zahradě troje různé tepláky a nebo stejné ![]()
sousedka má mamku švadlenu, takže jí občas takhle něco spíchne - a protože je sousedka holka šikovná, tak na to oblečení kreslí krásné obrázky ![]()
@chaarleene tak jako věci na lítačku se takhle vyplatí, ale jestli pak není lepší je pořídit za pár kaček na MMB nebo v nějakém bazárku ![]()
@Kassy píše:
Jo tak, to jsem nějak nepochopila. Omlouvám se
prosimtě neomlouvej se ![]()
To by mě taky zrovna dráždilo ze všeho nejmíň, že bude mít děcko troje stejné tepláky ![]()
Něco pro inspiraci:
http://patchwork.goneo.cz/…galerie.html
Dobrý den,
mám děti žížaly a nic jim nesedí, hlavně kalhoty, kam všívám gumu, ale stejně mají nohavice jako stany. Uvažuji jim zkusit šít jednoduché legíny a tepláky. A otázka zní, na kolik přijdou legíny nebo tepláky vel. 116, když si je šijete, stačí hrubý odhad pro představu. Děkuji
@Lilibeth píše:
Napadlo mě, že bych si zkusila na sebe něco ušít. Tričko, sukni…
Když jsem chodila na střední, tak jsem sem tam něco spíchla, ale už je to hrozně dávno.
Jen nevím, zda se to vůbec vyplatí. Co jsem se dívala na netu po látkách, tak byly strašně drahé - akurát tak si koupit půl metru a ušít si hezký povlak na polštářek.
Kde se dají sehnat pěkné, kvalitní a né moc drahé látky? Jsou takové?
S látky, látky Darren. Tam to není zase tak drahý metr za 63, zbytky látek kole 350korun většinou je jich tam 5. To na polštářky stačí.
@M-i-ch-e-l-l-e píše:
Dobrý den,
mám děti žížaly a nic jim nesedí, hlavně kalhoty, kam všívám gumu, ale stejně mají nohavice jako stany. Uvažuji jim zkusit šít jednoduché legíny a tepláky. A otázka zní, na kolik přijdou legíny nebo tepláky vel. 116, když si je šijete, stačí hrubý odhad pro představu. Děkuji
Tepláky velikosti 116, to bude tak kolem 70 cm délka tuším, takže koupíte 70×150 cm (150 cm je šíře látky na roli). Metr úpletu nebo teplákoviny je průměrně mezi 250 a 350 kč, podle toho jakou kupujete (s potiskem, bez potisku, gramáž atd), takže cena látky bude 250×0,7 = 175 až 350×0,7 = 245. Z jednoho takového kusu látky můžou vyjít i dvoje legíny, obvykle záleží na vzoru a střihu kalhot. K tomu nějaká guma, případně náplet a nitě to je pár peněz + váš čas k tomu. Ve výprodejích nebo různých předobjednávkách lze koupit látky i výhodněji. Nicméně, proti rychlokvaškám z obchodů se to cenově nevyplatí, musí to pro vás mít i jinou přidanou hodnotu (hobby, estetická stránka, kvalitnější materiál, zdravotní důvody a pod.)
Holka, já bych skoro řekla, že se to snad ani nevyplatí. Jednak musíš mít zkušenosti, ono s tím pružným materiálem se špatně pracuje, taky to nemůžeš šít na obyčejném stroji, na to jsou ty spešl stehy, aby to pružilo a nepáralo se to, no nevím. Kdybych už se chtěla realizovat a něco spíchnout, tak snad jen hrací kalhoty. A ušila bych je s laclem a s kšandami, protože mě zase neskutečně irituje, jak mají kluci věčně holá záda ![]()
@M-i-ch-e-l-l-e píše:
Dobrý den,
A ty máš doma overlock? Ono s těmi levnými overlocky se špatně pracuje a když si koupíš lepší, tak se ti to finančně nevyplatí. Látky seženeš na takovou malou velikost i ve zbytkách za levno, třeba tady jsou na legíny fajn látky, když se podíváš na ty velké jersey prostřihy, je to bavlna s elastanem. Bývají to zbytky z prostěradel a na ty látky na prostěradla mají atesty i pro děti do tří let: https://www.dadka.cz/…/search.aspx?…
Ale ty pružné látky se těžko šijí, pokud nemáš zkušenosti. Mnohem lehčí je ušít jarní či podzimní softshellové kalhoty na obyčejném stroji.
@Kassy já jsem švadlena
mluvila jsem jen o pomůckách na patchwork, jinak všechno mám.