Výpočet odstupného
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
výpočet odstupného
Tak jsem se dneska dozvěděla skvělou zprávu - můj milý zaměstnavatel nepočítá s mým návratem do práce (a dali mi to vědět měsíc před ukončením rod. dovolené, opravdu super
), tak se chci poptat, jak se počítá odstupné. Na netu jsem si našla informaci, že rozhodující je výdělek za poslední čtvrtletí před nástupem na mateřskou dovolenou. Píšou výdělek, tudíž se do toho nezapočítává ani mateřská, ani nemocenské, je to tak? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne e, mateřská se nepočítá. Počítá se tvůj výdělek před nástupem na mateřskou. Jen nevím, kolikaměsíční odstupné by to mělo být…2 měsíční? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odstupné musí být minimálně tříměsíční, akorát jsme si nebyla jistá s tím výpočtem. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je to ze strany zamestnavatele, chtela bych 5 mesicu odstupneho. To, co uvadis je zjevna nadbytecnost, tj. vypoved ze strany zamestnavatele. Vypoved zacina 1. dnem nasledujiciho kalendarniho mesice ode dne doruceni vypovedi. Nadbytecnost je duvod ze strany zamestnavatele, tj. 3 mesice odstupneho. Dohromady 5 mesicu. S tim, ze u nas se to vetsinou resilo tak, ze doslo k dohode mezi obema stranami, ze zamestnanec jiz nemusel ve vypovedni lhute do prace (jakoze byla prekazka ze strany zamestnavatele).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě čekám, jak se mnou vyřeší tu dvouměsíční lhůtu. Počítám s tím, že mi dají pět platů a do práce už nenastoupím ani na ty dva měsíce, ale stejně tak jsem počítala s tím, že mě vezmou zpátky.
Každopádně máme skvělou účetní, tak ta mi to snad pohlídá, aby to bylo podle zákona. Jinak díky za info… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste si ohlidej, jestli nemate treba nejakou kolektivni smlouvu. U nas je diky tomu jeste navyseno odstupne podle odpracovanych let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHoj holky.. já mam prossbu, odchazim z prace, dostanu odstupné, a v srpnu mam jit na materskou.. budu doma teda kveten, cerven a cervenec bez prace…
Jak mi vypocitaji materskou? budu na ni mit narok? nebo rovnou rodicovskej príspevek? vubec nwm jak si to mam spocitat.. bylo mi receno, ze odstupné budu mít 7 mesícních platu… ale nwm jak je to s tim kdyz budu 3 mesice doma bez prace a pak nastup na materskou.. poradte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no k poslednimu dubnu mi konci( oni meni smlouvu a s tim nesouhlasim, proto mam narok na odtupne…) a na materskou bych sla v srpnu.. a kveten, cerven a cervenec budu doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jasně, tak bys odstupné měla vypočítané z 1. Q. 2012 - je to tzv. průměr pro náhrady, z tohoto průměru se ti vypočítává např. dovolená..na PPM nárok mít budeš, dřív byla ochranná lhůta půl roku, počkej, podívám se, jestli se něco nezměnilo..jsem rok doma a mám pocit, že je to 10 let:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
materskou mit budu, to jsem dnes zjistila na socialce…jj ochranná lhuta je 180 dnu coz se vejdu..ale jde mi o to, ja mi vypocitaji tu materskou… bude to tedy unor, brezen a duben, kdyz pak budu doma???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tzv.rozhodne obdobi by melo byt od 1.5.2011 do 30.4.2012.jde se 12 mesicu zpet.pokud bys tam byla kratsi dobu,tak to prvni datum by byl datum nastupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nn, pracuju uz pres tri a pul roku… supeeer, a vís to jiste? opravdu s tim mam pocitat? a z tech 12 mesicu vypocitaji materskou jo?
Ja nekde cetla nebo slysela( fakt uz nwm) ze jsou rozhodující posledni tri mescie…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mělo by to tak být…poslední tři měsíce - to už je historie, tak se to počítalo dřív ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit