Dovolená při 1/2 úvazku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
dovolená při 1/2 úvazku
Ahoj holky, potřebovala bych poradit.....pracuji na 3/4 úvazek, na 5 hodin denně. Teď bych si potřebovala vzít dovolenou, protože mi onemocněl syn a „hlídání“ mám jen na 3 hodiny denně, tudíž bych každý den potřebovala vybrat 2 hodiny dovolené.
Jde mi o to, zda se mi dovolená počítá tak, že mám na den dovolené nárok jen těch 5 hodin nebo normálně 8.
Snad jsem to napsala srozumitelně ![]()
Moc děkuji za odpovědi M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
celkově máš podle mého nárok na 20dní - stejně jako ostatní. Ale za jeden den se ti bude počítat dovolená jen z toho, co by jsi normálně odpracovala. Pokud se mýlím, tak mě prosím někdo opravte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moni - před MD jsem pracovala taky na poloviční -tříčtvtečný úvazek (3 dny v týdnu)
na počet dní je to uplně stejně jako u všech ostatních tj.ze zákona 20 dní akorát když si to pak necháš proplatit, tak dostaneš poměrnou část k platu tj.samozřejmě menší plat nejen normálně ale menší peníze i za dovolenou než u plného úvazku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jelikož pracuješ na 5 hodin denně, tak máš nárok na 20 (25) dní dovolené po 5 hodinách.
Akorát je otázkou, zda ti zaměstnavatel povolí vybrat 2 hodiny dovolené, protože dovolená se obvykle počítá a dny a půldny, jestli nebudeš muset vybírat půldny, ale to už je na dohodě u vás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky, já ted od září právě nastoupila do práce a jsem ve školství, do konce roku mám nárok na 6 dní dovolené (což mi vyjde do konce roku akorát tak na prázdniny). Dohodli jsme se, že pokud mi bude něco chybět, tak mi to napíší jako studijní volno, takže já musím s dovolenou šetřit. Jenže na OČR jsem byla před 14 dny a moc se mi nechce jít znovu, takže bych to takhle splácala tou dovolenou.
Ale když budu př. celý týden doma ty 2 hodiny, tak mám 10 hodin dovolené vybrané, tak mi šlo o to, zda mám tedy už 2 dny dovolené pryč, nebo tedy 1 den a něco.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já to mám taky tak, 10 hodin dovči jsou v tvém případě 2 dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit