Psaní článků a honoráře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
535
12.10.11 11:38

Psaní článků a honoráře

Ahoj holky,
je tu některá, která píše pro různé časopisy či weby na nějaké odbornější téma? Pro koho píšete, kolik Vám platí? Mám web, kterému bych ráda zvedla úroveň. Zjistila jsem, že bez toho abych autorům zaplatila honorář to nepůjde, tak si dělám průzkum kolik jim zhruba nabídnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60142
12.10.11 11:41
Aknel2 píše:
Ahoj holky,
je tu některá, která píše pro různé časopisy či weby na nějaké odbornější téma? Pro koho píšete, kolik Vám platí? Mám web, kterému bych ráda zvedla úroveň. Zjistila jsem, že bez toho abych autorům zaplatila honorář to nepůjde, tak si dělám průzkum kolik jim zhruba nabídnout.

Medicína - 300 za článek se 1400 znaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
12.10.11 11:46

Kynologie - článek 3000 znaků , cca 800,–

• Citovat
  • Upravit
20557
12.10.11 11:46

Asi hodně záleží o jaké téma se jedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
12.10.11 11:48
peggy.sl píše:

Jde o web www.priroda.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
12.10.11 11:53
Aknel2 píše:
peggy.sl píše:
Jde o web www.priroda.cz

Myslím, že od těch tří stovek výš, podle rozsahu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
12.10.11 13:03

Myslím si, že neodborné téma Ti začínající pisálek bez předchozích zkušeností vezme za cca 60,–Kč/1 000,–znaků. Třeba ten příspěvek o houbách má cca 4 000 znaků, takže tak 200,–Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
17.2.14 09:21

Ahoj holky,

chtěla bych zkusit psát články, nikdy jsem to ale nedělala a nevím jak to funguje. Mohla by jste mi některá prosím poradit jak na to? Vím že existují stránky kde nabízí tuto práci, ale jak začít? Má to nějaká pravidla kolik odstavců má být, jak dlouhé, mají tam být někde krátké nápisy před článkem? To téma někde vyhledáte na netu a pak z těch několika článků co tam najdete dáte dohromady jeden, nebo si to nějak vymýšlíte? Téma si vymyslíte sami nebo jej dostanene určené?

Děkuji předem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 09:24

@Adriane projeď např jobs.cz. Je tam více nabídek. Jinak záleží na víc faktorech - někde máš určené, o čem psát, někde máš volnou ruku. Píše se normostranou - najdeš detaily např na wikipedii. Honorovaná jsi buď od stránky, nebo od tématu. Nepočítej, že jsou za to horentní prašule. Záleží, jak moc toho máš a pod.. běžně 50-300 za stránku - ono záleží i na odbornosti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
17.2.14 09:36

Děkuji, ale jak to funguje v praxi? Příklad řeknou ti udělej normostranu na téma: Dotykový telefon. Tak půjdeš a vymyslíš si co chceš, nebo si někde něco na internetu najdeš a složíš dohromady jako jeden článek? Uděláš si odstavců kolik chceš? Vložíš k tomu třeba vybrané telefony podle ceny? Je to prostě na tobě jak to uděláš? Oni to nějak schvalují jestli ten článek chtějí nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 09:40

@Adriane píšeš jen článek, o grafiku se stará někdo jiný (toliko z toho, co jsem zažila). Plácnu - dostaneš téma „Jízda na inline“, max rozsah 2 normostrany. Jak to uděláš už je na Tobě, buď Ti to schválí a dají Ti honorář, nebo Ti to neschválí a máš smolíka. Začátky nejsou nejjednodužší, ale není to zase tak hrozné. ;) Já psala články o focení, vzhledem k tomu, že jsem i grafik, dodávala jsem finální podobu dvoustran. Ale normálně se to nedělá. :think: pokud jde o ilustrační fotky a spol, tak Ti buď ukážou, co bude použito, nebo použijou dle toho, co napíšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
17.2.14 09:49

A když to neschválí můžeš to přepracovat nebo ne? Napíší ti co se jim na tom nelíbilo abys věděla pro příště? Vkládají se do textu takové ty odkazy na nějakou stránku (že se klikne na označené slovo)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 09:53

@Adriane do textu se vkládají odkazy, jestliže jsou třeba a příšeš pro např blog nebo webovku. klasicky ne. Přepracovat můžeš, ale né vždy - někde jedou tak, že zadají dané téma třeba 20ti lidem, z nich si pak vyberou jeden článek. Každý funguje jinak. :think: co se jim líbilo nebo ne se nedozvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
17.2.14 10:01

@martina.se A když píšeš normostranu : 1800 znaků včetně mezer, tak to si nějak hlídáš ty znaky abys jich měla tolik? Může jich být o nějaký znak víc či méně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 10:03

@Adriane normostrana je daná, nemůžeš překročit, protože by s tim pak měli problém dál - tisk, grafika a pod.. musíš si to hlídat - stačí dobře nastavit word, ono Tě to pak dál nepustí atd ;) a když máš rozsah 1× normostranu, tak to tak musí být.. chlup míň je ok, ale zase ne o moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat