Výpočet průměru za dovolenou

Anonymní
8.8.22 23:46

Výpočet průměru za dovolenou

Ahoj, chci se zeptat, jestli má na výpočet průměru za dovolenou vliv nemocenská? Zda se nemocenská placená zaměstnavatelem počítá do průměru za dovolenou? Jde mi o to, že jsem za červencovou dovolenou dostala výrazně méně peněz než bych měla dostat. Měla jsem 3 týdny v břenu covid (resp. od 28.2. do 18.3. jsem byla na PN). Účetní mi ale PN zohlednila až ve mzdě za duben. Tudíž jsem dle výplatní pásky měla PN až jakoby v dubnu (výplata v květnu). Díky za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101646
9.8.22 05:48

Obavam se, ze na tohle ti bez vyplatnich pasek od zacatku roku, nikdo relevantne neodpovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
9.8.22 06:13

U nás je náhrada na dovolenou průměr z posledního/předchozího čtvrtletí. Takže pro červencovou dovolenou je to duben, květen, červen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101646
9.8.22 07:06
@Cenarius píše:
U nás je náhrada na dovolenou průměr z posledního/předchozího čtvrtletí. Takže pro červencovou dovolenou je to duben, květen, červen.

Jo, tak je to dle ZP, ale roční odměny tam třeba trochu dělají bordel, neb by se měly rozpočítat, ovšem ne každý zaměstnavatel to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
9.8.22 07:31

@j.a.n.i1 u nás ne. Takže nejvýhodnější je dovolená v lednu-breznu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.22 07:48
@Cenarius píše:

Jasné, ale řeším, zda nemocenská hrazená zaměstnavatelem se do toho průměru počítá či nikoliv. Teď u sebe výplatnice nemám. Mám jen čistý plat, který jsem dostala. Žádné srážky oficiálně nemám

• Citovat
  • Upravit
101646
9.8.22 07:54

@Cenarius Jojo, u mého minulého to bylo úplně stejně. Aktuální to rozpočítává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101646
9.8.22 07:54
@Anonymní píše:
Jasné, ale řeším, zda nemocenská hrazená zaměstnavatelem se do toho průměru počítá či nikoliv. Teď u sebe výplatnice nemám. Mám jen čistý plat, který jsem dostala. Žádné srážky oficiálně nemám

Neměla by se počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.22 08:01
@j.a.n.i1 píše:
Neměla by se počítat.

Takze za tu pn bych měla mít jen to co bylo v týdnu, kdy jsem pracovala?
No a z toho vyplývá druhý dotaz. Nemocná jsem byla v březnu, veškeré podklady sekretářka dostala. Ale účetní mi on udělala až za duben. Možná to je důvod toho, že mám za dovolenou výrazně méně. Můžu to ještě zpětně reklamovat a chtít, aby to dala do měsíce, kdy pn skutečně byla? Dost mi to ovlivnilo plat za dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
8506
9.8.22 11:14

To je nějaké divné. Takže nemoc už od 28.2. Takže už únorová mzda byla blbě. Mzdovka má k dispozici eneschopenku, na náhradu mzdy od zaměstnavatele navazuje výplata od OSSZ. Pochybuji, že by si mzdovka dovolila jen tak hodit nemoc až do dubna. Proč jsi to nereklamovala už v březnu? Náhrada za dovo se počítá z průměru za skutečně odpracovane hodiny a mzdu za tyto hodiny, takže na výši náhrady za dovo neschopenka nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat