Výpověď a problém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.8.14 17:44

výpověď a problém

Ahoj, prosim o radu.chci dat výpověď z pracovního poměru, protoze jsem se dozvěděla informace, pro ktere nemohu zzůstat. V prac. smlouve mam souhlas s paragrafem 250-264 o odpovednosti. Zadnou další hmotnou odpovědnost podepsanou nemám. Protoze ve firme je ‚bordel‘chci odejit. Dat vypoved a budu muset skoncit v rijnu po 2mes..kdyby mi mel zamestnavatel delat problémy, chci jit na prac. neschopnost. skonci i tak muj prac. pomer v rijnu nebo bude prodlouzen o PN? skonci moje zodpovědnost ve firme s ukonc.prac.pomeru nebo me muzou jeste do neceho ‚namočit‘? Diky za odpovedi a vzhledem k tematu anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
754
7.8.14 21:26

Asi zalezi na blizsich okolnostech… ale obecne, pokud budes ve vypovedni lhute a pujdes na PN, tak se vypovedni lhuta prerusuje… tedy si tim vlastne prodlouzis pracovni pomer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.8.14 22:37

Mělo by stačit podepsat prohlášení, že netrváš na přerušení výpovědní lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
8.8.14 08:21
@soney píše:
Asi zalezi na blizsich okolnostech… ale obecne, pokud budes ve vypovedni lhute a pujdes na PN, tak se vypovedni lhuta prerusuje… tedy si tim vlastne prodlouzis pracovni pomer…

To platí jen v případě výpovědi dané zaměstnavatelem, a i tehdy to má chránit zaměstnance, takže stačí, když zaměstnanec zaměstnavateli oznámí (před koncem původní výpovědní doby), že na prodloužení netrvá.

Pokud dá zakladatelka v práci výpověď, tak se jí výpovědní doba v případě pracovní neschopnosti neprodlužuje (a nemusí dávat ani to prohlášení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
8.8.14 08:25
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim o radu.chci dat výpověď z pracovního poměru, protoze jsem se dozvěděla informace, pro ktere nemohu zzůstat. V prac. smlouve mam souhlas s paragrafem 250-264 o odpovednosti. Zadnou další hmotnou odpovědnost podepsanou nemám. Protoze ve firme je ‚bordel‘chci odejit. Dat vypoved a budu muset skoncit v rijnu po 2mes..kdyby mi mel zamestnavatel delat problémy, chci jit na prac. neschopnost. skonci i tak muj prac. pomer v rijnu nebo bude prodlouzen o PN?
Při výpovědi z tvé strany se výpovědní doba neprodlužuje.
… skonci moje zodpovědnost ve firme s ukonc.prac.pomeru nebo me muzou jeste do neceho ‚namočit‘? Diky za odpovedi a vzhledem k tematu anonym

No,… tvoje hmotná odpovědnost ve firmě skončí předáním toho, za co hmotně odpovídáš. Pokud v tom budeš mít manko, tak tvůj dluh z toho manka vůči firmě pochopitelně zůstane i po skončení pracovního poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.14 07:41

Díky za odpověď, ja nemám podepsanou hmotnou zodpovědnost, penize odevzdávám kazdy týden a v pořádku, slo mi spíš o ty pozdější pro problémy, ktere by mi mohli ddělat, kdyby chteli.Dik

• Citovat
  • Upravit
19784
10.8.14 11:57
@Anonymní píše:
Díky za odpověď, ja nemám podepsanou hmotnou zodpovědnost, penize odevzdávám kazdy týden a v pořádku, slo mi spíš o ty pozdější pro problémy, ktere by mi mohli ddělat, kdyby chteli.Dik

No tak když předáš peníze, vyžádej si kvitanci (tedy potvrzení o tom, že nic nedlužíš) a za případné manko, vzniklé v době, kdy tam už nebudeš, už pochopitelně neodpovídáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat