Výpověď - co je dobré vědět?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dáš výpověď a hledáš práci. Buď na tebe počkají a nebo ne, tak budeš hledat dál. Když nic nenajdeš tak se zajdes zaregistrovat na UP a hledat dál. Žádná věda v tom není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zalezi na tom, co mas za profesi, jak tezke je najit nahradu, co musis predat, jestli budes nekoho zaucovat apod…mas moznost se se zamestnavatelem dohodnout a dat vypoved dohodou, kde bude lhuta, na ktere se dohodnete.., pokud takova moznost nebude, zam nebude s dohodou souhlasit, tak tam ty 2 mesice proste budes..jinak, ne kazdy shani zamestnance okamzite a dva mesice nejsou extra dlouho a klidne na tebe pockaji, pokud za to stojis..behem vypovedni doby muzes chodit na pohovory, zamestnavatel by ti to mel po dohode umoznit..takze bych ti doporucila, jeste ted v breznu, jit za sefem, ze chces odejit a ze byses rada dohodla, pokud nebude souhlasit, mej uz pripravenou vypoved ve dvou kopiich, at to muzes rovnou podat a neprodlouzi se ti vypoved jeste o duben
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 pracuji v obchodě, to nepůjde, chci to podat k poslednímu březnu, protože jsem si jistá, že mi ještě ty dva měsíce tam dost osoli. Bohužel jeden z důvodů, proč odcházím. Nejlépe bych odešla hned, ale bohužel ty dva měsíce mě trápí. Proč dvě kopie prosím?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Melodie91 pracuji v obchodě, to nepůjde, chci to podat k poslednímu březnu, protože jsem si jistá, že mi ještě ty dva měsíce tam dost osoli. Bohužel jeden z důvodů, proč odcházím. Nejlépe bych odešla hned, ale bohužel ty dva měsíce mě trápí. Proč dvě kopie prosím?
No jednu pro sebe a jednu, kterou nechas zamestnavateli
… stejne bych tu dohodu zkusila, ze to zkratite treba na mesic…jak osolit? Udelat si svou praci, vic neresit, to utece..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
No jednu pro sebe a jednu, kterou nechas zamestnavateli… stejne bych tu dohodu zkusila, ze to zkratite treba na mesic…jak osolit? Udelat si svou praci, vic neresit, to utece..
Takže mám přijít položit ji obadva papíry na stůl, odemne podepsaný a čekat až mi jeden vrátí i s jejím podpisem jako vedoucí? Promiňte, já fakt nevím, je to pro mě poprvé. No, budou naštvaný, že odcházím, jsem poměrně důležitá spojka, ale tam to jde tak do záhuby, že už mě to ničí i psychicky, už jsem měla jít dřív. Takže mi ty dva měsíce osoli. A když domluvou to se dělá jak? Nechci o tom zatím mluvit, protože co den navíc, tím to pro mě bude horší.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Takže mám přijít položit ji obadva papíry na stůl, odemne podepsaný a čekat až mi jeden vrátí i s jejím podpisem jako vedoucí? Promiňte, já fakt nevím, je to pro mě poprvé. No, budou naštvaný, že odcházím, jsem poměrně důležitá spojka, ale tam to jde tak do záhuby, že už mě to ničí i psychicky, už jsem měla jít dřív. Takže mi ty dva měsíce osoli. A když domluvou to se dělá jak? Nechci o tom zatím mluvit, protože co den navíc, tím to pro mě bude horší.
Sla bych za vedouci, resp. za tim nejvyssim, za kym muzes v praci jit, s tim, ze bych chtela ukoncit pracovni pomer, a ze bych se rada dohodla a odesla driv, nez je zakona lhuta, jestli to vidi, jako mozne reseni a jak bysis to predstavovala (jestli za mesic treba, nebo jak chces) a uvidis, co ti rekne…pokud bude souhlasit, pripravis si vypoved z pracovniho pomeru dohodou s datem skonceni prac pomeru, na kterem se dohodnete (vzor najdes na netu). Kdyz rekne, ze ne, nechas rovnou jednu podepsanou vypoved na stole a na druhou si nechas potvrdit prevzeti- kdo a kdy prevzal (vzor taktez na natu).. pokud s nema nechces mluvit vubec, tak proste posli vypoved doporucene postou, ale tam pak neni zadna moznost se dohodnout
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když ti to budou chtít osolit, tak se na výpovědní dobu hodíš marod a oni ať si trhnou nohou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karkarka píše:
Když ti to budou chtít osolit, tak se na výpovědní dobu hodíš marod a oni ať si trhnou nohou.
To prosím se dělá jak? je fakt, že ted moc volného času nemám, jsem furt v práci a na pohovory budu potřebovat čas, nechci aby to v práci věděli, že chodím po pohovorech. Opravdu situace se tak zhoršila tam, že i za cenu, že bych měla jít par dní na uřad prace, než někam nastoupím, bylo by to pro mě lepší.
- Citovat
- Upravit
V mé profesi je běžné, že se na zaměstnance čeká ty 2 měsíce. Vždy jsem dala výpověď, až když jsem měla novou práci jistou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To prosím se dělá jak? je fakt, že ted moc volného času nemám, jsem furt v práci a na pohovory budu potřebovat čas, nechci aby to v práci věděli, že chodím po pohovorech. Opravdu situace se tak zhoršila tam, že i za cenu, že bych měla jít par dní na uřad prace, než někam nastoupím, bylo by to pro mě lepší.
@Anonymní píše:
Prostě půjdeš na neschopenku. Akorát, když nebudeš mít vycházky, tak nebudeš moc vytáhnout paty z domu, natož chodit po pohovorech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
behem vypovedni doby mas narok na puldrn volna tydne na hledani noveho zamestnani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen tak par rad, kdyz jsem odchazela z posledni prace tak jsem podavala vypoved az kdyz jsem mela jistou jinou a mela za sebou uspesny pohovor. To jsem tajila a nikomu nerekla. V predchozi praci jsem sehrala divadlo jak me to mrzi ze odchazim, ale ze se stehuji pryc z mesta a dojizdeni by bylo nakladne. Nova prace byla opravdu v jinem meste. To ze jsem ve vypovedni lhute jsem nikomu sama nerekla a byla to prave nadrizena co to vykecala kolegum. A vsichni byli smutni ze se stehuju a nikdo naschvaly nedelal. Proc jsem to udelala takto? Protoze lidem co odchazeli predemnou to dali sezrat, ze odchazi do lepsi prace atd. Ja rekla ze praci zatim nemam zadnou a ze v malem meste urcite lepsi praci nenajdu, ze me to mrzi a ze jsem tady byla moc spokojena. No a odesla jsem uplne v pohode. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, mám tu otázku. Ke konci března chci dávat v práci výpověď, důvodu je opravdu hodně, pracuji tu cca 2,5 roku. Práce by i byla, životopis napsaný mám, ale bojím se těch 2 měsíců výpovědní lhůty. Nikde na mě čekat 2 měsíce nebudou. Chci se zeptat, co je dobré vědět při této situaci, popřípadě jak postupovat atd. Je to moje první výpověď z hpp poměru, tak bych ráda nějaké zkušenosti ostatních. Děkuji moc a mějte krásný den