Výpověď - poraďte prosím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
65049
30.8.19 09:12

Nemusí to dát šéfovi, ale tomu, kdo přebírá poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.8.19 09:14

Dva nebo tři měsíce ode dne podání, záleží na tom, co má ve smlouvě, ale je to ode dne podání. To by takhle mohl uhánět šéfa třeba tři měsíce. Já bych to podala k dnešku a šéfa informovala telefonicky, když není fyzicky pritomen. Tím pádem je manžel z obliga.

• Citovat
  • Upravit
806
30.8.19 09:16

Přesně to mu říkám, ale nevěří mi. Ať napíše, že k dnešku dává výpověď, podepíše a nechá to tam šéfovi, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli

Výpověď nikdo podepisovat nemusí. Ta se odevzdá na personálním, nechá se podepsat kopie s převzetím nebo se dá tomu, kdo přebírá poštu a taky se nechá potvrdit převzetí.

• Citovat
  • Upravit
806

Výpovědní lhůtu má klasicky 2 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.19 09:17
@Katka372 píše:
Přesně to mu říkám, ale nevěří mi. Ať napíše, že k dnešku dává výpověď, podepíše a nechá to tam šéfovi, že?

Přesně tak. Ale já bych mu k tomu napsala třeba ještě email, že jsem výpověď podala. Prostě aby o tom věděl. Což není povinné.

• Citovat
  • Upravit
806
30.8.19 09:17

Jejich účetní sedí ale někde jinde. Je to malá firma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
30.8.19 09:20
@Anonymní píše:
Dva nebo tři měsíce ode dne podání, záleží na tom, co má ve smlouvě, ale je to ode dne podání. To by takhle mohl uhánět šéfa třeba tři měsíce. Já bych to podala k dnešku a šéfa informovala telefonicky, když není fyzicky pritomen. Tím pádem je manžel z obliga.

Píšeš nesmysly. Výpovědní lhůta je minimálně 2 měsíce ze zákona a počíná vždy běžet prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.8.19 09:29
@Katka372 píše:
Jejich účetní sedí ale někde jinde. Je to malá firma..

to nevadí, stačí dát to sekretářce, ta na to hodí razítko s datumem jako když přebírá každou jinou poštu… když to stihne dát do konce měsíce (čili teď hned), začne mu od prvního běžet dvou měsíční výpovědní lhůta a od listopadu bude volný… pokud se tedy nedohodnou se šéfem jinak a neskončí dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
30.8.19 09:29

Nejhorší je, že si chtěl říct o přidání a to se po telefonu moc nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.8.19 09:32
@Katka372 píše:
Nejhorší je, že si chtěl říct o přidání a to se po telefonu moc nehodí.

no tak říct si telefonicky o přidání a podat výpověď je jaksi kontraproduktivní… pokud to není myšleno tak, že si chtěl říct o přidání a pohrozit výpovědí, aby si ho šéf chtěl udržet a proto mu přidal… a to je pak nejlépe mezi čtyřma očima osobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
30.8.19 09:32

Pokud není nikdo, kdo by to ve firmě převzal (a potvrdil převzetí), tak je možné to poslat poštou s dodejkou. Rozhodné datum pro výpověď bude den, kdy se zaměstnavatel mohl s výpovědí seznámit, tedy den doručení. Nebude to den odeslání na poště. Je potřeba počítat s dobou doručování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.8.19 09:33
@opulus píše:
Pokud není nikdo, kdo by to ve firmě převzal (a potvrdil převzetí), tak je možné to poslat poštou s dodejkou. Rozhodné datum pro výpověď bude den, kdy se zaměstnavatel mohl s výpovědí seznámit, tedy den doručení. Nebude to den odeslání na poště. Je potřeba počítat s dobou doručování.

což tedy v srpnu už nestihne… takže výpověď poběží od října…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
30.8.19 09:56
@Regina Hero píše:
což tedy v srpnu už nestihne… takže výpověď poběží od října…

Ano, jak píšeš, výpovědní lhůta se počítá od konce měsíce ve ktrém byla výpověď podána. Dnes už asi jen datovou schránkou (pokud má) nebo předat osobně. Při poslání poštou (dnes) bude „volný“ (při 2 měsíční výp. lhůtě) od 1. prosince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
30.8.19 10:20

Jako řešení bych viděla - výpověď dnes podat a při nejbližší příležitosti si se šéfem promluvit, že pokud mi přidá, tak ji stáhnu. Vysvětlit mu situaci, že jsem se ho snažila dohnat už předtím a o zvýšení platu si promluvit, ale že nebyl k sehnání, tak jsem zvolila tuhle cestu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat