Výpověď přes e-mail

628
22.9.17 14:07

výpověď přes email

Vyznáte se někdo? Může zaměstnanec podat výpověď přes email zaměstnavateli? Jedná se pouze o brigádu, bohužel s ředitelem ani s nikým jiným z vedení se nevídám. Je to taková zvláštní firma.. Komunikujeme spolu pouze přes mobil.. Přijde mi to ode mě neslušné/nevhodné, ale jinou možnost asi nemám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
22.9.17 14:09

Jak byla smlouva uzavřena, tak se vypovídá. A tohle evidentně potřebuje papírovou formu, ledaže by vám „bylo všechno jedno“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29582
22.9.17 14:12

Výpověď se posílá poštou doporučeně k rukám ředitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
22.9.17 14:15

Musíš to poslat alespoň poštou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
22.9.17 14:18
@marin píše:
Výpověď se posílá poštou doporučeně k rukám ředitele.

No, ve velkých firmách by mi to přišlo spíš směšné :think: ale jinak souhlas, že by výpověď měla být písemná.
Na druhou stranu, je psáno, že je to brigáda, tak záleží jaká smlouva je uzavřena, pokud je to třeba nějaká dohoda o provedení práce, kde není specifikováno jak bude zakladatelka chodit do práce a to domlouvají po telefonu, tak se písemná výpověď neřeší a prostě ta dohoda skončí, až skončí a jen se domluví, že chodit už nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
22.9.17 14:21

Ale mohly by nastat nějaké náklady pro firmu, pokud by pracovnice „najednou přestala fungovat“. Takže by se to nemuselo vyplatit, pokud se třeba nerozcházejí v dobrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29582
22.9.17 14:27

@j.a.n.i1 pochopila jsem, že je to malá firma, když píše, že to tam funguje zvláštně. ;) Záleží na tom, zda tam mají personalistu apod. U nás výpovědi také podepisuje ředitel, protože máme externí firmu na zpracování mezd a personalistiku. Každopádně poslat to doporučeně řediteli nebo svému nadřízenému, tím nic nezkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
22.9.17 14:51

@Online Zákoník práce:

§ 50 odst. 1 Výpověď z pracovního poměru musí být písemná, jinak se k ní
nepřihlíží.

§ 77 odst. 4… Pro zrušení právního vztahu založeného dohodou o provedení práce nebo dohodou o pracovní činnosti se vyžaduje písemná forma, jinak se k jeho výpovědi nebo okamžitému zrušení nepřihlíží.

V zákoníku práce není napsáno, že když se zaměstnanec nevídá s ředitelem, tak se písemná forma výpovědi nevyžaduje. A firma má obvykle poštovní adresu, i kdyby byla „taková zvláštní“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
22.9.17 16:13

Vím, že to není k chlubení, ale nemám podepsanou žádnou smlouvu. Smlouva prý někde nějaká existuje, ale já jí dodnes neviděla. Nic jsem nepodepsala. To je jeden z důvodů proč chci odejít… Vedení tam nefunguje a já s nimi radši nechci mít nic už společného.. Mám to domluvené jako dohodu o provedení práce, směny domlouváme přes SMS či email. Je to malá a začínající firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
22.9.17 17:11

@Online Tak pokud si nic písemně neuzavřela, tak není ani co vypovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat