Výpověď přes e-mail
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
výpověď přes email
Vyznáte se někdo? Může zaměstnanec podat výpověď přes email zaměstnavateli? Jedná se pouze o brigádu, bohužel s ředitelem ani s nikým jiným z vedení se nevídám. Je to taková zvláštní firma.. Komunikujeme spolu pouze přes mobil.. Přijde mi to ode mě neslušné/nevhodné, ale jinou možnost asi nemám… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jak byla smlouva uzavřena, tak se vypovídá. A tohle evidentně potřebuje papírovou formu, ledaže by vám „bylo všechno jedno“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marin píše:
Výpověď se posílá poštou doporučeně k rukám ředitele.
No, ve velkých firmách by mi to přišlo spíš směšné
ale jinak souhlas, že by výpověď měla být písemná.
Na druhou stranu, je psáno, že je to brigáda, tak záleží jaká smlouva je uzavřena, pokud je to třeba nějaká dohoda o provedení práce, kde není specifikováno jak bude zakladatelka chodit do práce a to domlouvají po telefonu, tak se písemná výpověď neřeší a prostě ta dohoda skončí, až skončí a jen se domluví, že chodit už nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale mohly by nastat nějaké náklady pro firmu, pokud by pracovnice „najednou přestala fungovat“. Takže by se to nemuselo vyplatit, pokud se třeba nerozcházejí v dobrém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 pochopila jsem, že je to malá firma, když píše, že to tam funguje zvláštně.
Záleží na tom, zda tam mají personalistu apod. U nás výpovědi také podepisuje ředitel, protože máme externí firmu na zpracování mezd a personalistiku. Každopádně poslat to doporučeně řediteli nebo svému nadřízenému, tím nic nezkazí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Online Zákoník práce:
§ 50 odst. 1 Výpověď z pracovního poměru musí být písemná, jinak se k ní
nepřihlíží.
§ 77 odst. 4… Pro zrušení právního vztahu založeného dohodou o provedení práce nebo dohodou o pracovní činnosti se vyžaduje písemná forma, jinak se k jeho výpovědi nebo okamžitému zrušení nepřihlíží.
V zákoníku práce není napsáno, že když se zaměstnanec nevídá s ředitelem, tak se písemná forma výpovědi nevyžaduje. A firma má obvykle poštovní adresu, i kdyby byla „taková zvláštní“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že to není k chlubení, ale nemám podepsanou žádnou smlouvu. Smlouva prý někde nějaká existuje, ale já jí dodnes neviděla. Nic jsem nepodepsala. To je jeden z důvodů proč chci odejít… Vedení tam nefunguje a já s nimi radši nechci mít nic už společného.. Mám to domluvené jako dohodu o provedení práce, směny domlouváme přes SMS či email. Je to malá a začínající firma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Online Tak pokud si nic písemně neuzavřela, tak není ani co vypovídat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit