Výpověd při DPP a prohlašení k daním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mi24
3.5.13 11:19

Výpověd při DPP a prohlašení k daním

Před pár dní jsem podepsala smlouvu na další měsíc na DPP a k tomu taky prohlašení poplatníka daně (růžový papír). Teď jsem si, ale našla jiné zaměstnaní a v prvním zaměstnaní budu davat výpověd. Mohu zaměstnavateli jen oznamit že končím a nebo je lepší mu napsat výpověd písemně když jsem vedena na ÚP a jak je to s prohlašením když jej budu podepisovat u nového zaměstnavatele? Nechci z toho mít někde nějaké problémy a pak ještě někde něco doplacet kdyby jsem se zapomněla z nečeho odhlasit. Dík za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5702
3.5.13 11:25

Na dohodu se výpověď nedává, pokud to tam není přímo napsané. DPP končí datem uvedeným v té dohodě. Růžové prohlášení můžeš podepsat i u druhého zaměstnavatele jen se nesmí krýt v jednom měsíci, ideální je, když skončíš v jednom zaměstnání k poslednímu v měsíci a další prohlášení podepíšeš od následujícího měsíce. Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
3.5.13 11:29

A je možne to nějak ukončit dřív do konce května se mi čekat nechce a pravděpodobně ani nebude moct

• Citovat
  • Upravit
5702
3.5.13 11:38

Ty chceš tedy skončit dřív než je v dohodě, myslím si že výpovědní doba je jen U DPČ, tím pádem je to asi na vaší dohodě. Ale můžeš asi i napsat, že z důvodů nástupu do zaměstnání na HPP končíš k nějakému datu. Pokud chceš nastoupit v květnu a mít tam i podepsané prohlášení, musíš zařídit v tom předešlém, aby jsi tam nahlásila a podepsala, že nechceš, aby ti za květen odečítali odpočty, že nastupuješ jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
3.5.13 11:41

Já bych řekla, že pokud možnost výpovědi nemáte sjednanou přímo ve smlouvě, tak k ukončení může dojít pouze dohodou.

• Citovat
  • Upravit
Mi24
3.5.13 12:05

@radka101 díky za odpověď snad nebude zaměstnavatel dělat problémy i když za květen by neměli co odečítat doposud jsem v květnu ještě nebyla v práci a jak to tak vidím tak asi radši ani nepůjdu. Myslíš že by to šlo tak udělat kdybych podepsala prohlašení v novém zaměstnaní a ve starém zaměstnaní kdybych pro jistotu podepsala že nechci aby mi odečítali odpočty že by se to mohlo takhle vyřešit když za mě stejně nemají co odčítat?

• Citovat
  • Upravit
5702
3.5.13 14:03

@lilie12 Pokud si to ohlídáš, tak určitě, za podepsané prohlášení ručíš ty. Nejlíp, když ti vystaví písemné potvrzení, že ti odpočty za měsíc květen nebyly odečteny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat