Výpověď v době neschopnosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Výpověď v době neschopnosti
Ahoj holky, potřebuji poradit, jsem z toho pěkně nervózní ![]()
V září jsem poprvé nastoupila po MD do práce, ale od 12října jsem v pracovní neschopnosti. Na doporučení 3 lékařů již tuto práci nesmím už vykonávat.
Tak já blbka dnes podepsala výpověď dohodou, k dnešnímu datu. Na UP mi řekli, že zaevidovat se mám až po skončení neschopenky, a pojištovna neví, zda mě z práce odhlásili, že mi zavolají.
Ale říkám si, dnešní den ukončení, neschopenka běží, tak budu muset platit zdrav. a sociální že??? Jsem z toho nervózní a nevím co dělat
jedině zítra ukončit neschopenku a letět se hned zaevidovat nebo jak to je prosím??? Jsem fakt marná v tomhle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dokud ti běží neschopenka, tak máš zdravotní zaplacené. Sociální samozřejmě ne. Na pojišťovně si to pro jistotu pak zjisti, ať nemusíš řešit zbytečné problémy.
- Citovat
- Upravit
@Tunrida a zdravotní platí kdo? A to socíální pak zaplatím? Moc se omlouvám za svou blbost, je to moje první práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frederi Zdravotní ti bude platit sociálka. Sociální pojištění není povinné.
- Citovat
- Upravit
@Tunrida takže to mi platí i přes to, že mám výpověd k dnešnámu dni? A sociální platit nebudu žádné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tunrida ježiš tak to jsi mi moc pomohla
já fakt myslela, že když je výpoved k dnešku tak pak budu platit jak zdrav. tak i soc. jsem ráda, že ne, moc ti děkuji ![]()
@misa.toki i tobě děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem ![]()
Moc bych chtěla poprosit o radu. ![]()
Jsem od března na neschopence, od ledna zkušební doba, ted mi poslal zaměstnavatel výpověd z pracovního poměru ve zkušební době z důvodu dlouhobobé pracovní neschopnosti a já jsem právě zjistila, že čekám miminko. Nevím tedy jestli jít na pracák, nebo zůstat na neschopence, ale tam se může být jen rok ne? Uměl by mi prosím někdo poradit? Vztahuje se na mne nějaká ochranná lhůta u zaměstnavatele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit