Vypoved v nemocenské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
13.6.16 21:18
@cecetka píše:
Podle mě na UP musí.

nesmysl, když o tom nic nevíš, tak jí neraď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
13.6.16 21:18

A kdo platí pak SZP? bud jsi zaměstnaná nebo na UP! Neschopenku dlouhodobou platí SSZ, ale výplatu počítá přes lístky na peníze, které dáváš zaměstnavateli. A pokud už žádného nemáš, tak z čeho by ti platila SZP dávky v nemoci? Rozhodně bych si to zjistila přímo na UP co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.6.16 21:19
@Lucik1811 píše:
Pracovala jsem od 1.8.2013 do unora tohoto roku v nemocnici jako sestra, ted sem na PN z duvodu rizikoveho pracoviste

8o
Vážně? Tohle vyúčtoval tvůj lékař tvojí zdravotní pojišťovně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.6.16 21:20
@Lucik1811 píše:
Pracovala jsem od 1.8.2013 do unora tohoto roku v nemocnici jako sestra, ted sem na PN z duvodu rizikoveho pracoviste

ano, takže varianta, hlouposti s ÚP vůbec nečti, dál budeš na neschopence, úplně vše jako dosud, vše stejné, pak nástup na PPM a pak normálně volba délky rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
13.6.16 21:20

@terinka4444 ty pracuješ na UP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
13.6.16 21:21

Takhle urcite ne, do toho mam komplikace ale to bych si nechala pro sebe, mzdova rikala ze narok na materskou a rodicovskou mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.6.16 21:21
@Svetlussska píše:
A kdo platí pak SZP? bud jsi zaměstnaná nebo na UP! Neschopenku dlouhodobou platí SSZ, ale výplatu počítá přes lístky na peníze, které dáváš zaměstnavateli. A pokud už žádného nemáš, tak z čeho by ti platila SZP dávky v nemoci? Rozhodně bych si to zjistila přímo na UP co a jak.

prosím tě, nerozumíš tomu, evidentně o tom nevíš, tak nedávej rady. Já tohle nechápu, proč prostě máte potřebu udílet rady, když netušíte, jak to prostě je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.6.16 21:22
@cecetka píše:
@terinka4444 ty pracuješ na UP?

co sem furt taháš ÚP ten s tím nemá nic společného, ani jí tam nedají odpovědi, je na nemocenské. Ach jo tohle. To je marný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.6.16 21:23
@Lucik1811 píše:
Takhle urcite ne, do toho mam komplikace ale to bych si nechala pro sebe, mzdova rikala ze narok na materskou a rodicovskou mam.

ano máš. Takže jak píšu, zůstaneš na nemocenské, pak nástup mateřská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
13.6.16 21:23

Nerozumí tomu asi víc lidí, tak nám to Terinko4444 vysvětli tak, aby to každý pochopil. Evidentně to taky nedokážeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
13.6.16 21:26
@cecetka píše:
Podle mě na UP musí.

na UP nejenže nemusí, ale na UP nemůže, neb je neschopná práce, což je překážkou registrace na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
13.6.16 21:28

@Lucik1811 V každém případě bych se ÚP zeptala. Pokud bys skutečně nemusela být registrovaná, tak tě nezaregistrují. V každém případě musíš zdravotní pojišťovně nahlásit změnu zaměstnavatele.
Můj bratr byl po ukončení PP na ÚP registrovaný, přestože byl práce neschopný. Nedostával podporu v nezaměstnanosti, protože mu byla vyplácená nemocenská. Jsou to ale asi 2 roky zpátky, tak nevím, jestli se něco nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
13.6.16 21:29

Nemocenská se ti ukončí s nástupem na mateřskou dovolenou. Na úřad práce nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.6.16 21:30
@Svetlussska píše:
Nerozumí tomu asi víc lidí, tak nám to Terinko4444 vysvětli tak, aby to každý pochopil. Evidentně to taky nedokážeš.

Co nedokážu? Už to tady píšu asi podesáté. Když ničemu nerozumíš, tak probůh nedávej rady.
Prostě vezmi jako fakt, že nadále bude na nemocenské, jediný rozdíl, který nastane je, že se jí doba na nemocenské bez zaměstnaneckého poměru nebude počítat do odpracovaných let na důcho, sociálka jí nadále bude vyplácet nemocenskou ve stejné výši jako doposud. Až nadejde den odchodu na mateřsk, doktor ukončí neschopenku a přejde na mateřskou. Tak to prostě je, že o ty nechápeš, na tom nic emění.

Tak zakladazelko, takhle to je, rady ode mne máš, na ÚP zapomeň, rady těch, co netuší neposlouchej, a já končím, protože tohle je marný. Pohodový zbyzek těhotenství přeju.

Jo, kdyby ses přeci jen chtěla hlásit na ÚP, ukončíš neschopenku a nlásíš se na pracák. Pak budeš pobírat do doby nástupu na mateřskou místo nemocenské podporu, ta je samozřejmě nižší, než nemocenská, takže finančně se ti to neoplatí. Ale nebudeš omezená vycházkama. Ale budeš mít míň peněz, je to zbytečně a k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
13.6.16 22:05

@terinka4444 souhlasím s tebou :palec:, na ÚP by ji ani nevzali, jelikož je práce neschopná, už jsem si to zjišťovala jsem na tom stejně. Dále pokračuje neschopenka a pak nástup na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat