Vypoved v nemocenské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vypoved v nemocenské
Dobrý den,
nevite prosim jak to je, kdyz jsem tehotna v 5. mesici. Mam smlouvu na dobu urcitou, tj. do 31.7. 2016, momentalne jsem na PN, na materskou bych mela nastoupit koncem srpna. Muze mi zamestnavatel dat vypoved?? A co potom?? Musim jit na UP, mam narok na materskou??
druha otazka, kdybych byla nezamestnana, musim jit automaticky na 4 roky na rodicovskou dovolenou?? Nebo si ji mohu sama nastavit?
Za odpovedi nebo nazory dekuji
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsi těhotná, výpověď ti dát nemůže.
Ale smlouvu ti prodlužovat logicky nemusí, to je snad jasné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpověď nedostaneš. Pracovní poměr ti zkončí uplynutím doby určité.
Na UP se zaregistruj, ale neschopenku neruš. Pořád budeš dostávat nemocenskou, i když budeš nezaměstnaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdyz budu registrovana na UP, musit jit automaticky narodicovskou na 4 roky?? Neno si ji mohu i jako nezamestnana nastavit na jak dlouho chci? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, naneschopence ti skončí smlouva. Dál budeš na neschopence jako nezaměstnaná, budu ti chodit peníze pak normálně nastoupíš na mateřskou, a budeš si moct volit délku rodičáku. Vztahuje se na tebe ochranná lhůta pro tyto případy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucik1811 píše:
A kdyz budu registrovana na UP, musit jit automaticky narodicovskou na 4 roky?? Neno si ji mohu i jako nezamestnana nastavit na jak dlouho chci?
nepůjdeš se registrovat na ÚP, zůstaneš na stávající neschopence až do nástupu na mateřskou, nic se pro tebe nemění, jen ti prostě skončí smlouva, ale to nic nemění na tvé situaci. Normálně na stávající neschopence, pak mateřská a pak si budeš moct volit ze stávajícího zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, no já myslím, že pracovní smlouva prostě končí koncem července. Pokud Ti jí neprodloužili. Pak se teda hned přihlaš na UP. Na mateřskou máš nárok po odpracovaném celém jednom roku v zaměstnání.
Rodičovský příspěvek čerpat budeš, tj těch 220.tis kč, i když budeš na UP. Ale jestli jsi zároveň i na rodič. dovolený, pokud jsi nezaměstnaná, to bych se zeptala přímo na UP.
hezky večer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dekuji moc, docela se mi ulevilo, kamaradka rikala ze musim automaticky na 4 roky, kdyz jsem na UP, uprimne, na 4roky je castka kolem 5 tisic a to bych neutahla. Potrebuji jit na 2.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucik1811 píše:
Tak dekuji moc, docela se mi ulevilo, kamaradka rikala ze musim automaticky na 4 roky, kdyz jsem na UP, uprimne, na 4roky je castka kolem 5 tisic a to bych neutahla. Potrebuji jit na 2.
nejsi na ÚP a nebudeš. Dál zůstaneš na této neschopence, nepřerušíš ji, prostě pokračuješ úplně stejně, jako bys byla zaměstnaná, pak nastoupíš na mateřskou, stejně, jako by to neskončila práce.
Na ten rodičák na dva roky pozor, ve dvou letech nikam neudáš dítě a zůstaneš bez peněz úplně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uklidni se, až ti skončí k poslednímu červenci smlouva, normálně dál budeš na neschopence, pak nastoupíš na mateřskou ( pokud máš nárok ) a než ti skončí mateřská, vyřídíš si přestup na rodičák s úřadem práce a tam si i zvolíš na jak dlouho. To všechno za předpokladu, že máš nárok samozřejmě. Nepíšeš, jak dlouho jsi pracovala a zda máš nárok na PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
nepůjdeš se registrovat na ÚP, zůstaneš na stávající neschopence až do nástupu na mateřskou, nic se pro tebe nemění, jen ti prostě skončí smlouva, ale to nic nemění na tvé situaci. Normálně na stávající neschopence, pak mateřská a pak si budeš moct volit ze stávajícího zaměstnání.
Podle mě na UP musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, co jí to probůh radíte s tím ÚP? Vůbec, je na neschopence, proč by se hlásila na ÚP. Je to hloupost.
Na ÚP by to mělo smysl pokud by nebyla na neschopence, takhle nikoliv. Takže žádný ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem od 1.8.2013 do unora tohoto roku v nemocnici jako sestra, ted sem na PN z duvodu rizikoveho pracoviste
- načítám...
- Citovat
- Zmínit