Změna adresy - neschopenka dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Změna adresy- neschopenka dovolená
Dobrý den mám velkou prosbu o radu stal se mi pracovní úraz na ruce a mám neschopenku jenže problém všeho je, že za 14dní letíme na dovolenou kterou máme zaplacenou a tak se chci zeptat je nějaká možnost, že bych na dovolenou odcestovala bez přerušení nemocenské? Problém je v tom, že děti se po dlohé době na dovolenou moc těší(znáte to jé moře),ale vím, že nebudu s takovém stavu, že bych mohla po dovolené nastoupit do zaměstnání a tak nevím jak to vyřešit. Prosím máte někdo zkušenost nebo víte jak to udělat? Děkuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@milunaeviku ja bych v praci prerusila nemocenskou a vzala si normalne dovolenou. A kdyz ti to v praci nepovoli, tak bych to riskla a odletela…
- Citovat
- Upravit
Ahoj, určitě to jde, musi to jen tvůj lékař nahlásit na SSZ, že budes marodit jinde na jiné adrese - je na to formulář. Jde jen o to, aby Ti to dovolil ten tvůj lékař. Jednodušší je to ale pokud cestuješ v rámci ČR (do zahraničí to jde ale taky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@milunaeviku ja bych v praci prerusila nemocenskou a vzala si normalne dovolenou. A kdyz ti to v praci nepovoli, tak bych to riskla a odletela…
To se dodatečně provalí, protože pokud je to pracovní úraz, běží plná náhrady mzdy od zaměstnavatele, což chápu zakladatelku, že je to pro ni lepší, než klasická nemocenská.
Nevím, jak na dlouho je ta nemocenská vystavena, ale myslím, že do zahraničí nikdo nemocenskou nevystaví kvůli případným kontrolám nemocného v dodržování léčebného režimu.
Takže buď nemocenská a sedět doma nebo dovolená…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svetlussska píše:
Ahoj, určitě to jde, musi to jen tvůj lékař nahlásit na SSZ, že budes marodit jinde na jiné adrese - je na to formulář. Jde jen o to, aby Ti to dovolil ten tvůj lékař. Jednodušší je to ale pokud cestuješ v rámci ČR (do zahraničí to jde ale taky).
a jak probíhají kontroly v zahraničí?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jiné adrese podle mě probíhají kontroly těžko, to prostě záleží na lékaři, zda tě uvolní na cca týden. Pokud tě ještě platí zaměstnavatel a ne SSZ, tak bych to radši řešila fakt tou dovolenou, protože zaměstnavatel by mohl vyslat kontrolu. A dovolená a zároveň nemoc prostě dohromady čerpat nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se nepletu tak cestu do ciziny ti musí schválit SSZ. Jak dlouho ještě máš být na neschopence? Když ji ukončíš a nastoupíš na dovolenou, tak pak ti neschopenku znovu nedají, tedy na pracovní úraz si myslím, že určitě ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak na svi..u se mi to stalo dnes takže, to bude na dlouho proto to řeším a nevím co dělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MUDr. Radomír Kučera: Výjezd do ciziny v době trvání dočasné pracovní neschopnosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš pracovní úraz a platí ti zaměstnavatel plnou mzdu jako „překážky“, tak se skoro vyplatí zůstat doma, nejet na dovolenou a léčit se a zůstat pak i dál na „překážkách“.
Pokud jde o klasickou neschopenku -nemoc, tak bych zvážila jak moc „chci“ na dovolenou jet a popř. nemoc zrušila a jela na dovču. Pak ale zřejmě už budeš muset do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já osobně znám jen jeden případ, kdy to doktor dovolil, a jednalo se o „dovolenou“. Šlo o pacientku s nevyléčitelnou chorobou, všem (i jí) bylo jasné. že je úplně jedno, kde bude.
Ale dovču ti nepovolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji tak to jsem v háji. Podle toho článku pojedu tak do ří…ti. Ano mám to jako pracovní úraz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co neomezené vycházky na dobu pobytu to by mělo být v režiji lékaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit