Výpověď v práci, strach co bude
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nezamestnanost je velmi nizka. Prace je dost. Za 2 mesice ji clovek nejspis najde, kdyz nebude zas tak vybiravy. Kdyztak budete zit z podpory a uspor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se manželovi moc nedivím, taky mi přijde rozumnější napřed najít novou práci a až pak dát výpověď. Ale záleží, v jakém oboru hledáš, jakou máš kvalifikaci… třeba najdeš hned. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z vlastní zkušenosti mé i mého okolí ti můžu říct, že pokud nemáš známé nebo nějaké vyjímečné zaměření, tak se máš opravdu čeho bát.
Práce je opravdu hodně, ale jen pro lidi, kteří nejsou časově omezeni. Já práci se slušnou pracovní dobou hledala roky a samozřejmě jsem se musela dovzdělávat a tvrdě na tom makat.
Manžel vydělává slušné peníze a ani tak jsem si nedovolila ukončit to bez nalezení jiné.
Takže tak.
Vím, že jsem ti tímto příspěvkem moc nepomohla, ale vezmi cokoli, co bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řeším vždy aktuální časové požadavky. Takže třeba po návratu z RD jsem brala 12ky a víkendový provoz (zajištěné hlídání manželem), skončila jsem po 5 měsících, vedoucí se mnou nebyla spokojena. Do měsíce jsem si našla práci jinou, s výrazně vyšším finančním ohodnocením a kratší prac. dobou, byla jsem spokojená. Jenomže po covid období bylo vše jinak, změnili se vedoucí a pracovní doba a já šla zase dál. Zůstala jsem doma s 2ma prvostupňovými dětmi a v okamžiku, kdy už i starší najel alespoň na týdenní distanční výuku jsem začala hledat novou práci - a během týdne jsem ji také měla.
Nevěřím, že by někde 2 měsíce čekaly na novou běžnou pracovní sílu.
Chápu Tě a jednala bych stejně. Držím palce, ať najdeš něco, kam se zase budeš těšit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vy jste to s manželem předem neprobírala, že chcete dát výpověď? Nebo že ji chcete dát hned bez ohledu na novou práci? Takové důležité věci by se přece měly v manželství řešit společně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi na tve kvalifikaci a oblasti, kde bydlis. Ja bych nemela problem najit praci behem par dni, ale mam urcite vzdelani a zkusenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi take jako mas financni pozadavky. A taky samozrejme na kvalifikaci nebo schopnostech.
Manzelovi se moc nedivim. Vy jste to spolu neprobirali, nez jsi podala vypoved?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako dojít ze dne na den žena s tím, že dala výpověď a že novou práci nemá a neví co bude nebo chce dělat, tak jsem taky lehce rozladěn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Že zkušenosti svojí i okolí můžu říct, že firmy nehledají s moc velkým předstihem a představa, že dá člověk výpověď až potom co si najde nové místo je nereálná, těžko na něj budou v nové firmě čekat. To bys musela být velká hvězda. Takže jsi udělala dobře - pokud jste schopni ustát měsíc dva na podpoře. Ať se manžel uklidní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokopa píše: Že zkušenosti svojí i okolí můžu říct, že firmy nehledají s moc velkým předstihem a představa, že dá člověk výpověď až potom co si najde nové místo je nereálná, těžko na něj budou v nové firmě čekat. To bys musela být velká hvězda. Takže jsi udělala dobře - pokud jste schopni ustát měsíc dva na podpoře. Ať se manžel uklidní
To si zase nemyslím, moje zkušenosti jsou přesně opačné. Ono spousta ukončení je dopředu. Ať už výpověď, důchod, MD atd. a k tomu, že je málo lidí, tak radši vezmou a posichrujou si někoho, kdo nastoupí třeba za ten měsíc, než čekat, že pak najednou najdou někoho, kdo bude nastupovat ze dne na den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdriv si najdu novou praci a pak az davam vypoved, takovy byl vzdy muj postup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokopa píše: Že zkušenosti svojí i okolí můžu říct, že firmy nehledají s moc velkým předstihem a představa, že dá člověk výpověď až potom co si najde nové místo je nereálná, těžko na něj budou v nové firmě čekat. To bys musela být velká hvězda. Takže jsi udělala dobře - pokud jste schopni ustát měsíc dva na podpoře. Ať se manžel uklidní
V posledních 4 letech jsem dávala výpověď 2× a pokaždé s novou podepsanou smlouvou v ruce. Ani v jedné práci neměli problém ty 2 měsíce výpovědní lhůty počkat. A to fakt hvězda nejsem
Ještě bych pochopila, kdyby se už zakladatelka začala po nové práci rozhlížet nebo kdyby to dopředu probrala s manželem, ale ani jedno se asi nestalo. Takže v tomhle případě má manžel právo být rozmrzelý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše:
V posledních 4 letech jsem dávala výpověď 2× a pokaždé s novou podepsanou smlouvou v ruce. Ani v jedné práci neměli problém ty 2 měsíce výpovědní lhůty počkat. A to fakt hvězda nejsemJeště bych pochopila, kdyby se už zakladatelka začala po nové práci rozhlížet nebo kdyby to dopředu probrala s manželem, ale ani jedno se asi nestalo. Takže v tomhle případě má manžel právo být rozmrzelý.
Já nevím, jaké finanční poměry vládnou v rodině zakladatelky, ona si musí zvážit co si může dovolit. Já jsem za život měla 4 práce, vždy jsem hledala až po podání výpovědi a vždy jsem našla celkem brzy, na můj vkus až moc brzy, chtěla jsem jsem si orazit
a stalo se mi, že o me měli zájem ale dali přednost zajemkyni, která byla dispozici dřív. Viděla jsem to pak i v práci, že když někdo odcházel nehledalo se kdovíjak dopředu s tím, že se to kdyžtak nějak zvládne. Možná jsem nezodpovedna, ale nepřipadá mi, že by se měl člověk hroutit z toho, že nemá pár měsíců práci a partner by to měl taky zkousnout. Tím, že bude zakladatelky manžel prudit už se stejně nic nevyřeší. A jestli mu to neřekla předem asi k tomu měla svůj důvod… Já byla v situaci, že muž dal výpověď z práce, kde měl hodně vysoké příjmy, ale deptalo ho to. Věděli jsme oba, že tolik už nikdy brát nebude. A byl doma několik měsíců na podpoře, přes léto, aby si odpočinul a sebral se psychicky. Chodil si na ryby, vyzvedával dceru že školky, chodil na golf, prostě si udělal takový prázdniny.. A nenapadlo by mě mu to vyčítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce je hodně, rozhodně bych se nebála.. chlap stojí za Starou bačkorku, pokud tě nepodpoří.. výjimka by byla, pokud už teď máte co dělat a počítáte každou korunu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala jsem výpověď z práce, kde jsem to po psychické stránce už delší dobu nedávala. Na jednu stranu se mi neskutečně ulevilo, ale radost vyvažuje strach, že si novou práci nenajdu během dvou měsíční výpovědní lhůty a budu třeba delší čas na pracáku. Kvůli malému dítěti potřebuji jen ranní směny. A další věc je ta, že manžel se na mě naštval, že jsem tu výpověď nedala až si najdu novou práci, no prostě se se mnou nebaví. Je mi hrozně, teď před svatkama takové dusno.
Prosím, může mě někdo povzbudit, sdělit vlastní zkušenost s dobrým koncem a poradit, jak to zvládnout bez zbytečného stresu navíc?